“Down the road” op reis in Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Achtergrond
Tags:
25 maart 2023

Ik had al eens eerder een aankondiging van de Vlaamse VRT gezien over een programma “Down the Road”, waarin Dieter Coppens en medebegeleidster Saar samen met zes jongeren met het syndroom van Down op reis gaan.

Het is al een aantal jaren bezig, maar het onderwerp heeft mij nooit echt kunnen boeien. Dit keer is het anders, want in dit vijfde seizoen ging de reis naar Thailand en ik wilde wel eens zien hoe en wat de groep beleefde in mijn woonland. Ik wilde alleen een indruk krijgen, maar ik bleef hangen, omdat het gewoon een leuk programma is.

In een recensie schrijft Angela de Jong van het AD over de nieuwe serie:

“Gewoon een eerlijk programma, waarin iedereen zichzelf kan en durft te zijn, het respect overheerst en na de tranen altijd snel weer een lach volgt. Zoals tijdens het bezoek van de groep aan een bar vol Thaise ladyboys, wat ik u van harte aanraad om terug te kijken. Niet om aapjes te kijken, maar om te zien hoe lol en geluk eruitzien. En hoe aanstekelijk dat is, ook zonder Down.”

Aflevering 1 was afgelopen dinsdag, maar de resterende 7 afleveringen kunt u elke  dinsdagavond op NPO 3 gaan zien. Onze Belgische bloglezers verwijs ik graag naar  https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/down-the-road/5/down-the-road-s5a1

Van harte aanbevolen!

7 reacties op ““Down the road” op reis in Thailand”

 1. RonnyLatYa zegt op

  Is in België uitgezonden eind september 2022 dacht ik.
  Inderdaad een aanrader en zeker omdat het zich nu in Thailand afspeelt.

  • Netty zegt op

   Geweldig programma ,met een lach en een traan. Ik heb er van genoten en veel plaatsen gezien die ik ook heb gezien..TOP.

 2. Angela Schrauwen zegt op

  Ligt het aan mij maar ik vond dat Dieter met die gasten soms onverantwoord bezig was.
  Ik weet TV is soms fake en er zal wel extra begeleiding bij geweest zijn
  Ben nu eenmaal een bezorgd iemand…

  • Tony zegt op

   TV is soms fake, ja. Er was natuurlijk altijd een hele ploeg (camera’s, regisseurs enz) aanwezig. Deze komen nooit in beeld.

 3. Peter zegt op

  Schitterend om te zien super speciaal omdat het in Thailand is . Hier ook een lach en een traan .

 4. Sterre Hurkens zegt op

  Mag ik vragen hoe de olifanten opvang van down the Road in Thailand heet?

 5. Siz zegt op

  Elephant Nature Park.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website