Covid-19 en de economische schade voor Thailand

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , , ,
14 maart 2020

Suvarnabhumi airport in Bangkok is vrijwel uitgestorven (isawiriya / Shutterstock.com)

De COVID-19 pandemie en de droogte hebben grote economische nadelen en een vertraging van de Thaise economie veroorzaakt.

De Universiteit van de Thaise Kamer van Koophandel (UTCC) Center for Economic and Business Forecasting (CEBF) gaf aan dat de laatste TCC Confidence Index voor februari 2020 is gedaald tot 44,9 het laagste cijfer in 27 maanden.

De lagere score weerspiegelt de negatieve effecten van COVID-19 op toeristische en dienstverlenende bedrijven, wat op zijn beurt de binnenlandse consumptie vertraagt. De droogteramp treft ook boeren in het hele land, waardoor hun landbouwgebieden en verwachte opbrengsten worden verminderd.

De particuliere sector dringt er bij de regering op aan haar maatregelen ter bestrijding van de verspreiding van COVID-19 te versterken, het grote publiek aan te moedigen meer uit te geven en in eigen land te reizen om de economie te stimuleren, terwijl voldoende watervoorziening voor de landbouw moet worden gewaarborgd.

De UTCC-president Thanawat Polvichai zei dat hetCOVID-19 virus waarschijnlijk 500 miljard baht schade zal veroorzaken aan de Thaise economie, terwijl de regering met 100 miljard-baht steunmaatregelen de economie alleen op de korte termijn zal helpen. Hij gaf aan dat de regering op lange termijn economische maatregelen moet treffen, wanneer de verspreiding van dit virus langer aanhoudt met nadelige effecten op de economie.

Bron: Pattaya Mail

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Covid-19 en de economische schade voor Thailand”

 1. Johnny BG zegt op

  “De particuliere sector dringt er bij de regering op aan haar maatregelen ter bestrijding van de verspreiding van COVID-19 te versterken, het grote publiek aan te moedigen meer uit te geven en in eigen land te reizen om de economie te stimuleren, terwijl voldoende watervoorziening voor de landbouw moet worden gewaarborgd.”

  Wat een stupide wijsheid heeft deze particuliere sector vertegenwoordiging. De regering oproepen met maatregelen ter bestrijding (minder contact tussen mensen) en daarbij het grote publiek oproepen om te gaan reizen.
  Daarnaast zijn er minder inkomsten dus zouden ze zich afgevraagd hebben op welke wijze er meer uitgegeven kan worden?

  Aan de andere kant, met kortzichtigheid en kop in het zand kan je in Thailand als vertegenwoordiger ver komen.
  Het oplossen van zaken ligt echt niet aan de ambtenaren net onder de top want deze zijn capabel genoeg, maar gehoord worden is een andere zaak.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website