Cateraars en maaltijdbezorgers doen het goed dankzij de smog in Bangkok

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
31 januari 2019

Door de smog in Bangkok besluiten meer bewoners binnen te blijven. Cateraars en maaltijdbezorgers spinnen garen bij de situatie.

Een oplossing voor het probleem van de smog in Bangkok is nog niet gevonden. Het sproeien van water en andere voorgestelde maatregelen zijn nauwelijks effectief. Andere grote wereldsteden zoals in China kampen met dezelfde problemen en blijken ook niet in staat dit op te lossen ondanks de meerdere maatregelen. Het is de prijs die men betaalt voor een hoge concentratie mensen op een relatief klein woongebied.

Maar elk nadeel kent een voordeel. Yod Chinsupakul van Wongmai Media Co heeft de bestellingen van etenswaren met 20 procent zien stijgen. De gestegen omzet kwamen zowel van bestaande als van nieuwe klanten. Bij Wongnai zijn 250.000 restaurants aangesloten met maandelijks gemiddeld 8.5 miljoen gebruikers.

Hoewel het bedrijf geen reclamecampagne voert, is de omzetstijging opmerkelijk. Een gedeelte daarvan is terug te voeren op problemen met de smog in Bangkok. De bewoners in de hoofdstad blijven liever thuis en ook de kinderdagverblijven worden minder bezocht.

Burger King Thailand zag eveneens een stijging van het aantal bestellingen met wel van 30 procent, vooral tegen de namiddag en avond.

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Cateraars en maaltijdbezorgers doen het goed dankzij de smog in Bangkok”

 1. Ptr zegt op

  En de bezorgers leggen dus het loodje……

 2. Rob V. zegt op

  Hoe Ironisch. Er is veel fijnstof door het vele verkeer, daarom laten mensen liever brommertjes maaltijden bezorgen. Nog meer uitlaatgassen… de bron van het probleem. ..

 3. Roland zegt op

  Het probleem is niet opgelost door binnen te blijven.
  Ik las een commentaar van een Belgische professor deskundig in die problematiek.
  Hij beweerd dat door metingen is vastgesteld dat de hoeveelheden fijn stof nauwelijks verschillen tussen in open lucht en binnen in de gebieden die door vervuiling worden getroffen.

 4. chris zegt op

  Dat heet natuurlijke selectie of om met Darwin te spreken…’survival of the fittest’.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website