Busvervoer voor alle luchthavens

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags: ,
5 oktober 2017

Tot nu toe was het vervoer van en naar een luchthaven niet een vanzelfsprekendheid. Zelfs motortaxi’s ontbraken.

Het ministerie van transport wil daarom n het komend jaar voor alle 29 luchthavens busvervoer invoeren, zodat reizigers zonder problemen hun reis kunnen voortzetten. Verschillende departementen zijn tot een overeenstemming gekomen.

Als model is daarvoor het bussysteem van Khon Kaen gekozen, die al vanaf februari 2016 de luchthaven met de provincie hoofdstad verbindt. Voor deze nieuwe aanpak zijn bussen op aardgas gekozen, voorzien van een airco, gemakkelijk toegankelijk voor minder validen, gratis WiFi en een GPS ysteem.

Mocht deze nieuwe aanpak een succes blijken te zijn, dan wil men dat tevens toepassen voor de stations en het gehele openbare vervoer gaan updaten.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Busvervoer voor alle luchthavens”

 1. Gerrit zegt op

  Tja,

  De mensen in Buriram zullen nu wel juichend de straat op gaan, het vliegveld ligt 43 km van de stad en er is geen enkele busverbinding. Als je een taxi wil hebben, moet je hem eerst opbellen in Buriram en dan betaal je uiteraard zowel de heen als je terug weg. Zit je wel minimaal een half uur lang moederziel alleen (want iedereen is inmiddels vertrokken) op die taxi te wachten.

  Hiep hiep hoera.

  Groetjes Gerrit.

 2. datwashetniet zegt op

  In het verleden HAD vrijwel elke dun bediende kleine airport een minibus-aansluting-die zette je af waar je wilde in de stad na aankomst van de schaarse planes. Voor aankomende vreemdelingen eigenlijk een heel goed systeem-zoiets als een grotere share-taxi. Bepaald geen lage prijzen overigens. Ophalen voor vertrek na telefonisch afspreken.
  Bleek in veel plaatsen geen commercieel succes.
  En wat moet een reiziger met grote valiezen met een motosai? Dat herinner ik me nog van Bali/DPS.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website