Bloemen voor koning Bhumibol

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags:
13 juni 2017

Zowel overheidsinstanties als particulieren zijn begonnen met het maken van zeer fraaie kunstbloemen, die gebruikt zullen worden bij de crematie van wijlen koning Bhumibol.

Aanvankelijk begon dit initiatief in Bangkok om deze fraaie sandalhouten bloemen, genaamd “Dararat” te maken om deze tijdens de crematie op 26 oktober te gebruiken. In de omgeving van Don Mueang werd dit idee overgenomen en werd de mensen geleerd hoe deze bloemen te maken. Daarna breidde deze actie zich uit tot Ang Thong waar onder andere in Big C en naar Uthai Thani in het gemeentehuis mensen zich bezig hielden met het vervaardigen van deze fraaie kunstbloemen.

Deze week waren in Pattaya in verschillende koopcentra mensen bezig deze “Dararat” bloemen te creëren. Vooraf was echter een vergadering gehouden in het Banglamung District Office over de invulling van de ceremonie in oktober. Daarbij werd de Wat Chaimongkol als gunstigste plaats aanbevolen om eerbied en respect te tonen voor de overleden koning Bhumibol op 26 oktober.

Daarbij zal dan de bloemenhulde gebracht worden door middel van deze fraaie kunst creaties. De kunstbloemen in het gehele land moeten wel aan de juiste kleur, grootte en vorm voldoen. De kleur is geel als aandenken aan de “geboortedag” van Zijne Koninklijke Hoogheid.

Dit alles ter ere van koning Bhumibol als op 26 oktober 2560 de crematieplechtigheid plaatsvindt.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Bloemen voor koning Bhumibol”

 1. Tino Kuis zegt op

  Die bloemen heten dus ดาพารัตน์ uitspraak daaraarát waarin ‘dara ‘ster’ betekent en rat ‘juweel’. Het is in het Engels de ‘daffodil’ en in het Nederlands heel gewoon de ‘narcis’.

  The Nation zei op 20 mei jl ook nog dit:

  The daffodil (dararat in Thai – dara for “star” and rat for “jewel”) was one of the late King’s favourite flowers. He often made a gift of them to Her Majesty the Queen while they were living in Switzerland. It’s customarily a flower given to a loved one with nothing expected in return, and also symbolises honour, bravery and hope.

  • Tino Kuis zegt op

   Dat moet dus ดารารัตน์ zijn en niet ดาพารัตน์. Sorry.

 2. Victor Kwakman zegt op

  DAT is toevallig. Wij hebben gisteren ook een paar uurtjes geholpen 🙂 Onze Amphoe wil er 20.000 maken en ze zijn over de helft 🙂 De bloemen bevatten ook een klein steeltje wierook omdat ze uiteindelijk in het vuur terecht zullen komen. De bloemen in onze Amphoe zijn beige/wit. Indien gewenst redactie zend ik met plezier wat foto’s.

 3. l.lagemaat zegt op

  Dank je wel voor de aanvulling/uitleg Tino.

  Dararat klinkt heel wat chiquer dan zoals je schrijft in het Nederlands gewoon “Narcis”!

  • Ray Ti Ka (Otto) zegt op

   Ben heel blij met de waardevolle resptabele werkzaamheden.
   Zou op die datum graag mijn (onze)steun en medeleven betuigen .
   Veel sterkte en energie toegewenst .
   Therapeut Otto ✌the king


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website