Het lijdt geen twijfel, schrijft Bangkok Post in haar hoofdredactioneel commentaar, dat de big bag barrier de waterstroom naar Bangkok heeft vertraagd. Maar ze heeft ook de situatie ten noorden van de wal verergerd.

De protesten van de bewoners van Lam Luk Ka komen dan ook niet als een verrassing. Meer dan een maand kijken ze aan tegen een enorme hoeveelheid smerig water zonder dat daar veel hulp tegenover staat. Nadat ze hadden gezien dat de bewoners van Don Muang de strijd hadden gewonnen om van een deel van de vloedwal een overloop te maken, kwamen ze ook in actie.

De eerste reactie van het Flood Relief Operations Command (Froc) was identiek aan die bij de Don Muang-actie. Toegeven aan hun eis zou de situatie in Bangkok verergeren. Maar ondanks de overloop is het waterpeil op de Vibhavadi-Rangsitweg en andere straten gezakt omdat minder water werd aangevoerd en waterpompen langs kanalen het water afvoerden.

Voor de bewoners van Lam Luk Ka heeft het Froc geen enkel gezag meer. Veel van de woede en het ressentiment van bewoners van overstroomde wijken is het gevolg van de inefficiënte top-down hulp, het gebrek aan communicatie en het ontbreken van compensatie voor de gebieden die zijn opgeofferd, constateert de krant.

‘Our house and businesses have been ruined’, zegt een bewoner van Lam Luk Ka.’If the government wants to keep our areas under water, then it should meet with us to discuss how we are going to be compensated, and when this situation will end.’

www.dickvanderlugt.nl

1 reactie op “Bewonersprotesten komen niet als verrassing”

  1. Caro zegt op

    Voor don Muang airport worden miljarden schade in geboekt. De omwonenden, die ook door de keuzes van de overheid al reeds meer dan zes weken in steeds viezer water staan , wordt gedacht aan vijf duizend baht per huis, en dan nog alleen na een zeer taai burocratisch gevecht.
    Ik verwacht dat er nog wel meer bewoners en juridische acties zullen komen
    Caro


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website