Beschadigde Thaise bankbiljetten kunnen ingewisseld worden

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond
Tags:
20 augustus 2018

De Thaise nationale bank (BoT) heeft bekend gemaakt dat beschadigde bankbiljetten niet weggegooid hoeven te worden, maar ingewisseld kunnen worden voor nieuwe bankbiljetten.

Dit gebeurde naar aanleiding van een loterijverkoper in Rayong, die dacht dat zijn bankbiljetten ter waarde van 117.000 baht door termieten ernstig beschadigd waren en niets meer waard waren. De bank verklaarde dat deze bankbiljetten nog steeds geldig zijn en ingeruild konden worden voor nieuwe biljetten.

Burgers kunnen overal contanten inwisselen bij de Government Savings Bank of op woensdag bij een commerciële bank met uitzondering van banken in warenhuizen.

De bankbiljetten moeten nog wel redelijk te herleiden zijn en vergezeld van een verzoek tot ruil voor nieuwe biljetten. Als dit goedgekeurd wordt, zal de BoT geld overmaken of een postwissel toesturen. Het gehele proces is gratis.

7 reacties op “Beschadigde Thaise bankbiljetten kunnen ingewisseld worden”

 1. Kees zegt op

  Wat te doen met een bankbiljet dat een misdruk blijkt te zijn? Ik ben in het bezit van een dergelijk biljet van Baht 100.

  • l.lagemaat zegt op

   Als het geen vals bankbiljet is, maar een echte misdruk wees er dan zuinig op !

   Dit kan later misschien veel geld opleveren.

  • rob zegt op

   Misdrukken moet je altijd bewaren, Worden gegarandeerd waardevol. Heb zelf een biljet van 50 euro en een biljet van 100 euro die niet helemaal zijn zoals ze moeten zijn en ik kan er nu al een veelvoud van de waarde voor krijgen als ik ze zou verkopen.

  • mark zegt op

   Met een zelfgemaakt “misdruk” best niet naar de BoT gaan. Tenzij je houdt van lastige vragen.
   Met een “misdruk van de BoT” ook niet. Verzamelaars bieden meer dan de nominale waarde.

  • Jörg zegt op

   Die zal voor een verzamelaar wel meer waard zijn danb100 baht.

  • Jos zegt op

   Dag Kees,

   Normaliter zijn misdrukken zeldzaam. Zou me niets verbazen als ze meer waard zijn voor de verzamelaar.

   Jos.

 2. john zegt op

  mijn ervaring is dat je daar niet direct voor naar de nationale bank hoeft te gaan. Een enkele keer krijg ik papiergeld terug waarvan ik later zie dat het beschadigd is. Ik ga gewoon naar mijn bank die het probleemloos inwisselt voor een netter biljet. Maar misschien bij ernstig beschadigde biljetten nodig naar nationale bank te gaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website