Eind juli hebben wij op dit blog de benoeming van een nieuwe Belgische ambassadeur aangekondigd, zie www.thailandblog.nl/expats-en-pensionado/nieuwe-ambassadeur-van-belgie-in-bangkok

Mevrouw Sybille de Cartier heeft nu op de Facebook pagina van de Belgische ambassade haar aankomst in Bangkok als volgt gemeld:

Hallo beste vrienden van België

Ik ben 13 september in Thailand aangekomen en ik ben vereerd om nu, na de verplichte quarantaineperiode, als (voorbestemd) Belgische ambassadeur voor Thailand, Myanmar, Cambodja en Laos te mogen gaan dienen.

Ik kijk er naar uit om te gaan werken met het geweldige team van de ambassade, dat recent nog enkele aanpassingen heeft ondervonden.

Als Ambassade blijven we er naar streven om onze burgers zo goed mogelijk te dienen en de verhoudingen tussen België en de vier landen, waar we verantwoordelijk voor zijn op politiek, economisch, sociaal en cultureel niveau, te versterken.

Mijn gezin en ik zijn erg blij nu in het werkgebied te zijn aangekomen en zien verlangend uit om op korte termijn kennis te maken met de bevolking van de vier landen en hun schatten.

Hoop elkaar snel te ontmoeten,

Sybille de Cartier

Ambassadeur van België

Bron: FB Pagina van Belgische ambassade in Bangkok

Rating: 4.80/5. From 5 votes.
Please wait...

3 reacties op “Bericht van de nieuwe Belgische ambassadeur”

 1. Inge zegt op

  Succes Sybille.

  Inge van der Wijk

 2. winlouis zegt op

  Geachte Mevrouw Sybille, de Belgische landgenoten die reeds in Thailand en de omliggende landen verblijven, wensen U een fijn en gezond verblijf in Thailand en een zeer aangename werksfeer. Ik hoop dat de gesprekken met de Thaise Overheid, in verband met het bilaterale akkoord met Belgie, niet vergeten zijn door het Covid 19 virus en vlug kunnen hervat worden, zodat veel gepensioneerden die reeds in Thailand verblijven, eindelijk kunnen blijven genieten van de Belgische Ziekenzorg, waarvoor zij tenslotte heel hun loopbaan hebben betaald. Mijn 2 Belgische kinderen zouden dan ook eindelijk krijgen wat hen nu ontzegd wordt, met name “Kindergeld” want sedert 2014 krijgt echtgenote, (met de Belgische Nationaliteit, evenals de kinderen.) geen kindergeld meer. Omdat zij gekozen heeft, voor na een verblijf van 8 jaar in Belgie, terug te keren naar Thailand, voor te zorgen voor haar totaal hulpbehoevende moeder, door dementie van de ziekte Alsheimer. Alvast bedankt. Met vriendelijke groeten.

 3. Louvada zegt op

  Geachte mevrouw Sybille, welkom in Thailand, een niet te onderschatten job staat u alvast te wachten, eerst en vooral de inburgering maar wees zeker er staat je alvast een tof team en een aangename werksfeer te wachten. Met vriendelijke groet….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website