Banyan in Hua Hin sluit resort met 86 huisjes

Door Hans Bos
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , , ,
9 februari 2020

Banyan in Hua Hin

De kogel is door de kerk. Op 15 maart gaan de deuren van de 86 villaatjes van Banyan Resort in Hua Hin op slot. De verhuur brengt onvoldoende op en de accommodatie is na tien jaar toe aan renovatie.

Een deel van het personeel wordt verdeeld over de twee andere ‘business units’ van de Banyan, de chique villa’s en het golfcomplex. Of krijgt een afvloeiingsregeling aangeboden. Wat met het resort gaat gebeuren, is op dit moment nog niet duidelijk, zegt ceo Tjeert Kwant (55), de baas van de Banyan groep.

Overigens sluit ook restaurant Coral zijn deuren. Hiervoor heeft zich inmiddels een gegadigde gemeld. Zegt Kwant. De komende tijd wordt gekeken of de plannen van resort en restaurant op elkaar kunnen aansluiten. De beide Nederlandse grootaandeelhouders, Jan Brand en Jan Onderdijk zijn van de plannen op de hoogte.

Tjeert Kwant

“In de tien jaar dat we het resort nu exploiteren, is veel veranderd. Klanten hebben nu andere wensen en op de vakantiemarkt zijn de nodige nieuwe concepten gekomen, zoals bijvoorbeeld familiesuites. In zo’n uitdagende markt moeten we het resort upgraden. Omdat het al een tijd niet meer rendeert, zoeken we nu een andere bestemming. De huisjes zijn aan renovatie toe en we proberen daar proactief op in te spelen ”, zegt ceo Kwant.

Het teruglopend aantal toeristen en de dure baht doen overigens ook een flinke duit in het zakje. Met behulp van consultants wordt nu gezocht naar alternatieven. Verkoop van de huisjes, bij voorbeeld als tweede woning, behoort ook tot de mogelijkheden.

De sluiting van het resort heeft geen invloed op de andere delen van de groep, de particuliere villa’s en de gerenommeerde golfbaan. Op dit moment zijn zeven villa’s op het terrein in aanbouw, maar er liggen nog 50 plots onbebouwd. De golfbaan heeft ook last van de teruglopende Thaise economie, maar maakt nog altijd winst.

5 reacties op “Banyan in Hua Hin sluit resort met 86 huisjes”

 1. Lucas zegt op

  Jammer om te lezen. Met plezier daar enkele malen verbleven. De huisjes waren idd toe aan renovatie maar qua privacy en rust was het een echte fijne toplocatie. Zal lastig zijn om in Hua Hin iets vergelijkbaars te vinden

 2. Peter zegt op

  Interessante.
  Wij waren hier 2 jaar geleden enkele dagen, beviel weg goed. Maar voor de prijs die we betaalden zal het inderdaad niet uit kunnen.
  Renovatie leek me overigens nog niet aan de orde.
  Als ze te koop komen lijkt het me een interessante optie, hoewel ik met de de huidige slechte luchtkwaliteit zeker niet meer in Thailand zal investeren….

 3. Winlouis zegt op

  Beste, indien het zover moest komen, dat de vakantiehuisjes verkocht worden, mag U mij altijd contacteren. Ik heb alvast interesse.! Ik woon met mijn Thaise echtgenote in Nong Khae-Saraburi en wil iets kopen in Hua-Hin. Mijn condo in Pattaya wil ik verkopen, wij worden te oud voor de drukte in Pattaya. Zoals ik op de foto zie, lijkt het daar wel rustig leven. Met dank bij voorbaat. Prive email adres. herwin.buyl@gmail.com.

 4. Stephan van de Kerkhof zegt op

  Jammer om te lezen. We hadden nog een huisje geboekt voor augustus en hebben nog niets gehoord dat deze geannuleerd zullen worden. Gaan toch maar op zoek naar een andere locatie.

 5. chris zegt op

  In het verhaal zitten een paar ‘rare’ redeneringen. En het is of ik het verhaal lees van vele bungalowparken in Nederland uit de jaren 70 toen ik onderzoeker en adviseur was in de toeristische sector.
  Toen waren er nogal wat ondernemers (met name in Zeeland, Zuid-LImburg, de Veluwe en Noord-Holland) die in een steeds groeiende markt zelfs in staat waren om ‘slechte’ bungalows/huisjes voor goede prijzen te verhuren. The sky was de limit. Het verdiende geld werd (ook deels) niet geherinvesteerd maar opgepot of uitgegeven aan het eigen luxe leven. En ja, toen veranderde de markt, kwamen er concurrenten (met name de grote luxe bungalowparken zoals Center Parcs) die veel meer boden voor hetzelfde geld. De klanten bleven weg, geld om het investeren was er niet (meer) en met de redenering dat het park niet rendeerde (dat sloeg op de laatste jaren maar zeker niet op de aanvangsjaren) werd het gesloten. Een andere mogelijkheid was om de huisjes als tweede woningen te verkopen.
  Zie de overeenkomsten met de geschiedenis van bovengenoemd park. Het is eigenlijk onmogelijk dat het park in haar hele bestaan nooit rendeerde. Het is wel mogelijk dat ook hier de eigenaren het geld in eigen zak staken en nooit naar de toekomst keken en daarop investringsbslissingen namen. En dan aan het eind natuurlijk alleen over om de zaak te sluiten of de huisjes als tweede woning te verkopen.
  Dit geldt overigens niet alleen voor bungalows in Thailand. Menig ‘ouderwets’ en nooit gerenoveerd hotel in dit land staat om dezelfde reden te koop, maar niemand wil de prijs betalen die de verkoper ervoor wil hebben.. (Mijn vrouw zit in de bouwwereld hier).


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website