Dit artikel gaat over blockchaintechnologie en cryptocurrency. Er is al meer over dit onderwerp op dit blog verschenen, maar ik heb dat niet echt gevolgd. Ik vind het maar weinig interessant, vooral ook omdat ik niet van plan ben – en ook de middelen daartoe niet heb – om op enige wijze geld te investeren in cryptocurrency.

Ik kan dus ook niet zeggen of het verstandig is geld op die manier te gaan gebruiken. Misschien is het wel een hele goede keus, waarbij ik wel geloof, dat succes pas op langere termijn verwacht mag worden. Het zou evengoed een luchtbel kunnen zijn, dat op enig moment uiteenspat met alle nare gevolgen voor de investeerders.

Avalon Life

Ik schrijf dit verhaal, omdat er op dit moment een aantal mensen in Pattaya aanwezig is, dat deelname aan het programma van blockchaintechnology en cryptocurrency van Avalon Life propageert. Een mooie Zweedse mijnheer en een nog mooiere Thaise dame geven u maar al te graag een presentatie van de vele mogelijkheden, die Avalon Life te bieden heeft. Ik heb de presentatie niet gezien, maar op hun website (avalon-life.io) zegt Avalon Life:

“Avalon Life S.A. is een bedrijf dat onderwijs en innovatieve oplossingen biedt op het gebied van blockchaintechnologie. In het voorjaar van 2016 introduceerde Avalon Life het concept achter blockchain-technologie voor een breed internationaal publiek van moderne vrije denkers, die in deze technolgie geloven. Om de deelname aan deze nieuwe technologie voor zoveel mogelijk mensen te openen, lanceerde Avalon Life een “referral marketingmodel” en was het de eerste aanbieder die “mining packets” met het X11-algoritme op de markt introduceerde. Het aantal Avalon Life-leden is in korte tijd snel toegenomen en Avalon Life is uitgegroeid tot een van de belangrijkste “mining companies” voor de crypotocurrency Dash. Tegelijkertijd werd begonnen met productontwikkeling met een focus op ecologische duurzaamheid met als doel deze nieuwe technologie te combineren met de vitale doelstelling om maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen.”

Twijfels

Het ligt vast aan mij, maar helemaal begrijpen doe ik deze tekst niet. Ik ben dus maar eens die website ingedoken en hoe meer ik las, hoe meer het mij duizelde. Geen probleem, vindt Avalon in de FAQ, want bij deelname wordt men vakkundig in de materie opgeleid. Avalon Life heeft voor iedereen een introductiepakket te koop voor een luttele $1000, dat overigens in bitcoins moet worden betaald.

Het bedrijf

Zoals hierboven al vermeld, is Avalon Life in 2016 opgericht en zou al meer dan 180.000 deelnemers hebben. Opgericht door een Duitse zakenman – de meeste deelnemers zouden ook in Duitsland wonen – en het hoofdkantoor bevindt zich in Costa Rica. Waarom zo ver weg? De FAQ geeft het antwoord: Costa Rica is een mooi land met prachtige stranden en heeft een gemakkelijk investerings- en belastingklimaat. Misschien is het voor een deelnemer leuk om een vakantie in Costa Rica te combineren met een bezoek aan het hoofdkantoor, maar men moet dat wel acht weken van te voren aankondigen. Bedenkt zelf maar waarom!

Deelnemer/partner

Ik ken iemand hier in Pattaya, die deelnemer/partner is geworden (voor welke prijs weet ik natuurlijk niet) en gaat voor Avalon Life klanten opsporen en hen door middel van informatie op de hoogte brengen van de vele voordelen van Avalon Life. Ik laat hieronder zien hoe hij zichzelf presenteert op Facebook:

“Hey!

with Avalon-Life we work on building a offering a whole eco-system for the crypto use in the real work..

We could also meet on Sunday and talk about Avalon-Life and what we focus on with growing a whole eco-system of products to bring everyone into using crypto in their daily lives 🙂

1) ATMs: easy buy / sell into crypto

2) Bitsurge crypto fund (passive income) earning great money

3) debit card: easy way to spend earnings in a normal way ( have already )

(Q2 coming: travel portal)

PM me for MORE INFO !”

Zo doe je dat (niet), denk ik bij mijzelf, daar straalt geen enkele vakkundigheid uit. Ik heb het niet vertaald, maar in mijn beleving zegt hij: “Als je geld hebt en je wilt het niet spenderen aan je Thaise partner en/of familie en ook niet uitgeven in het rijke nachtleven van Pattaya, weet ik wel een manier om toch van je geld af te komen. Neem contact met mij op!

Tenslotte

Ik heb nog water op Internet gesnuffeld naar nieuws over Avalon Life en kon op enkele websites lezen, dat men Avalon Life scammers van de eerste orde vond. Dat zijn natuurlijk alleen maar roddels!

No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Avalon Life in Thailand”

 1. Marcelles zegt op

  Iedereen die zegt verstand te hebben van Cryptocurrency en waar het naartoe gaat die liegt :-0.
  Er zijn zoveel mondiale omstandigheden die van invloed (kunnen) zijn, dat het zeker geen veilige belegging hoeft te zijn.

  Prachtig als je tijdens een ICO (initial coin offering, ofwel: de start van een nieuwe munt) voor weinig geld kunt instappen en de munt knalt in een paar maanden omhoog. Drie keer je inzet pakken of gaan voor nog meer winst ? Greed, het staat zelfs in de bijbel :-). En dan ineens, keldert het hele spul, dus ook jouw muntje naar beneden en heb je als je mazzel hebt je eigen geld terug. Er is geen onderpand van de munt zoals bij een reguliere investering wel het geval is. Vind je het leuk om met een paar honderd euro te spelen: vooral doen. En anders gewoon wegblijven..!

  • Sjaak S zegt op

   Marcelles, je hebt wel gelijk bij wat je schrijft, maar volgens mij wordt er geen gewag van een ICO gemaakt in het stukje van Gringo. Eerder een bedrijf of organisatie dat je voor veel geld iets verkoopt, wat je anders ook bijna gratis op internet vinden kunt.

 2. Jörg zegt op

  Lijkt mij ponzifraude, waar je ver vandaan moet blijven. O.a. dit soort initiatieven geven crypto en blockchain helaas, en onterecht, een slechte naam.

 3. Cornelis zegt op

  Die in uiterst krom Engels gestelde ‘presentatie’ doet me denken aan die bekende brieven uit landen als Nigeria waarin je een grote worst wordt voorgehouden die je uiteindelijk nooit krijgt…,,,,

 4. Sjaak S zegt op

  Ik zou daar ook de vingers van laten. Dus bij Avalon leer je, als ik het goed begrepen heb, over crypto currencies en blockchain technologie.
  Waarom zou je daar 1000 Euro of Dollar voor moeten betalen? Met een beetje speurwerk op internet vind je tal van sites, waar je gratis van alles leren kunt of voor veel minder geld.
  Zoek naar Andreas Antonopoulos en luister naar wat hij te zeggen heeft. Die man is een absolute expert op cryptogebied.

  Ik ben het met Jörg eens. Ver vandaan blijven!

 5. ruud zegt op

  Mij lijkt het ook een manier, om mensen op te lichten, en als waarschuwing mag gelden dat er al diverse bedrijven, die ook i.d. aanboden, met het geld van beleggers verdwenen zijn. Ook stoppen Twitter en straks Facebook met de mogelijkheid, om bij hen te adverteren. Waarom zou dat nu zijn?

 6. Erwin Fleur zegt op

  Beste gringo,

  Dit gebeurdt ook in walkingstreed.
  Vul een formulier in en je wordt gebeld dat je een prijs hebt
  Gewonnen.

  Vervolgens wordt je opgehaald om dan te investeren in ontroerend goed
  Je krijgt een leuk verhaal te horen en natuurlijk drank.
  Vervolgens willen ze dat je je credit card trekt en even 20.000 euro overmaakt.

  Is mij met een vriend de eerste keer overkomen.
  We hebben ze eerst gevraagt naar de gratis reis(was de prijs) en toen
  Opgestaan zonder een druppel te drinken weg gegaan.
  Oplichters, en het waren geen Thai.

  Niet op ingaan.
  Met vriendelijke groet,

  Erwin

 7. Frans Nico zegt op

  180.000 Deelnemers. Als die allemaal het pakket voor $ 1.000 hebben aangeschaft, dan kan je wel spreken van een zeer rendabel verdienmodel. Daar kan de bitcoin niet tegen op….

 8. Luit zegt op

  Dit is een piramide spel van vroeger maar dan 2.0 digitaal. De groeten aan je centen

 9. Jacques zegt op

  Er zijn mensen die door zichzelf te willen verrijken geen scrupules hebben en met dit soort verhalen aankomen. De doelgroep is de onwetende, die ook een graantje mee wil pakken van al dat grote geld dat er in de wereld rondgaat. Het is een vorm van een pyramide spel, waarbij alleen de top veel geld wint en dit voorhoudt aan de volgers die het werk en het woord voort moeten zetten, teneinde er nog iets aan te kunnen verdienen. Velen zullen hier niet succesvol in zijn en hun eigen ingelegde geld verliezen.

  Wat Erwin omschrijft is mij overkomen op Bali. Ik had een prijs gewonnen en een prachtig verhaal werd mij en mijn vrouw voorgeschoteld. Een soort van time share programma met vakantiehuisjes op de mooiste plekken ter wereld. Gelukkig zijn wij niet van gisteren en hebben lachende de bijeenkomst verlaten, maar je moet ze niet de kost geven die er wel ingestapt zijn.

 10. Thomas zegt op

  Ik zit zelf nu 1 jaar in het wereldje van cryptocurrency, dat is voor mij ook de reden dat ik nu een mooie reis kan maken van 1 a 2 jaar. Echter het bedrijf dat hierboven beschreven wordt klinkt als pure oplichting. Zoek maar eens op google wat er gebeurt is met ( onecoin, bitconnect of bitpetite). Het zijn miljoenen fraudes en er is geen controle. Mocht iemand overwegen om te investeren in cryptocurrency dan zou ik jullie willen adviseren om ( Ian Balina of suppoman ) op YouTube te volgen. Tevens begin zeer klein met 100 euro, op het moment dat dat goed gaat zou je grotere bedragen kunnen overwegen.

 11. Kees zegt op

  Combinatie van crypto currency en multi level marketing, what could possibly go wrong, hahaha! ‘Investeren’ in crypto currencies is niet investeren maar gokken. Daarnaast is het begrip ‘currency’ niet dekkend; een currency moet relatief waardevast zijn en algemeen geaccepteerd worden. Dus eigenlijk heb je er op dit moment erg weinig aan, afgezien van speculatieve beweegredenen die door enorme onzekerheden enorme risico’s met zich meebrengen – vandaar dat ik het gokken noem. Ik word er in ieder geval wat zenuwachtig van als Tante Toos en de lokale bakker – die beiden geen bal verstand hebben van investeren – ‘overwegen wat met Bitcoin te gaan doen’.

  Ik heb overigens wel wat ‘Guldens’…ook een cryptocurrency met een redelijk doordacht model en wat minder op hype gebaseerd. Makkelijk te kopen en verkopen met een IBAN bankrekeningnummer. Ik heb het gedaan omdat ik wel wil weten hoe het werkt. Maar als investering? Nee, liever niet.

  https://gulden.com/

 12. Raymond zegt op

  AFBLIJVEN!!!. Rode vlaggen: minimale inleg 1000 dollar en soort van referral program. Ruikt zeer naar een sponzi scam.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website