Wie geïnteresseerd is in de kwaliteit van de lucht die men inademend moet zeker de website AirVisual eens bezoeken. Naast een handige gratis app waarop bijvoorbeeld de luchtverontreiniging in Chiang Mai en Bangkok af te lezen is, blijkt de grafische weergave van de luchtkwaliteit op aarde: www.airvisual.com/earth vooral indrukwekkend en interessant.

Woon je in het Noorden van Thailand of in Bangkok dan zal je wellicht niet blij worden van de informatie die AirVisual je geeft. Als je kijkt naar de score voor vandaag dan blijkt dat Chiang Mai en Bangkok tot de 20 meest vervuilde plaatsen op aarde te behoren. De lucht die je inademt is dus erg slecht voor je gezondheid.

AirVisual is in 2015 opgericht, vanuit de overtuiging dat de uitwisseling van data over de luchtkwaliteitsgegevens de gevaren van luchtvervuiling zichtbaar moet maken. Het inzichtelijk maken van luchtvervuiling moet er ook toe bijdragen dat burgers deze  technologie gaan gebruiken om om hun omgeving te begrijpen en daarop te reageren.

AirVisual biedt je gratis toegang tot ’s werelds grootste databank voor luchtkwaliteit, verspreid over meer dan 9000 steden over de hele wereld, een lijst die elke dag groeit.

Meer informatie: www.airvisual.com/

4 reacties op “AirVisual geeft inzicht in luchtverontreiniging”

 1. Ton zegt op

  De hoge prijs doet mij vermoeden dat dit een puur commercieel initiatief is. Geengageerde mensen en idealisten in eco zaken vindt men vooral in inkomensgroepen die dit bedrag moeilijk in hun budget kunnen passen. Waarom moet dit zoveel kosten waar deze app alleen een uitwisseling is van bestaande dus reeds betaalde metingen?

  • Khun Peter zegt op

   De app is gratis.

 2. Hans Bos zegt op

  Chiang Rai scoort vaak het hoogste van de wereld. Hua Hin was deze week laag met 15, maar zit nu weer op 50, de grens in Thailand. Merkwaardig is dat Bangkok daar net onder zit. De lucht in Thailand is beslist niet schoon.

 3. Nonkelwin zegt op

  Eigenaardig dat het Noorden van Thailand – Chiang Mai -Chiang Rai het zo slecht doen. Ik had eigenlijk het omgekeerde verwacht.
  Voor goede lucht moet je dus blijkbaae in het zuiden zijn?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website