Aan de hel van Air (12) is een eind gekomen

Door Redactie
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , ,
24 februari 2013

Het nu 12-jarige Karen-meisje Air werd 5 jaar gevangen gehouden en gemarteld. Op 31 januari klom ze over een muur op zoek naar een poes die er vandoor was gegaan. Buren zagen haar en brachten haar naar het Child and Family Emergency Home van Kamphaeng Phet.

Aan de hel was een eind gekomen, maar het herstel zal lange tijd in beslag nemen, zowel fysiek als psychisch. Volgens een chirurg van het Ramathibodi ziekenhuis, die het meisje heeft onderzocht, kan het meisje haar linkerarm niet meer gebruiken. Een operatie is mogelijk, maar volledig herstel is onwaarschijnlijk.

Op 7 februari werd het echtpaar Rattanakorn en Natee, bij wie ze werkte, gearresteerd, vrijgelaten op borgtocht en nu zijn ze voortvluchtig. De politie heeft een beloning van 100.000 baht uitgeloofd voor informatie die tot hun arrestatie leidt.

Geschopt, geslagen, opgesloten en overgoten met kokend water

Het meisje werd in 2008 ontvoerd terwijl haar ouders, illegaal in Thailand, in de sinaasappelboomgaard van het echtpaar aan het werk waren. Rattanakorn nam het meisje mee naar haar huis, 30 kilometer verder. Ze kreeg een klein kamertje en moest de vele katten en honden in het huis annex dierenwinkel verzorgen. Wanneer ze de irritatie van het echtpaar wekte, werd ze geschopt, geslagen met een bezem, opgesloten in een hondenhok, overgoten met kokend water en haar oorlelletje werd er afgesneden

De moeder van het meisje dat kwam informeren naar haar dochtertje, werd bedreigd. Rattanakorn zei dat ze de politie zou roepen wanneer de ouders het waagden binnen te komen. De ouders bleven in de Karen gemeenschap informeren waar haar dochter zou kunnen zijn, maar pas begin deze maand konden ze hun dochter in de armen sluiten.

Claudia Natali van de International Organisation for Migration zegt dat mishandelingen, zoals van Air, niet ongebruikelijk zijn. ‘We horen vaak verhalen over kinderen die verdwijnen, verkocht worden of als bedelaar naar Bangkok worden gestuurd. De familie durft geen actie te ondernemen, want die werkt illegaal in Thailand. Vaak weten ze ook niet wat hun rechten zijn en via welke kanalen ze hulp kunnen zoeken.’

(Bron: Bangkok Post, 24 februari 2013)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Aan de hel van Air (12) is een eind gekomen”

 1. cor verhoef zegt op

  Onbegrijpelijk dat deze twee monsters op borgtocht zijn vrijgelaten. Mochten deze zieke geesten ooit gearresteerd worden, dan is er maar een passende straf; de doodstraf.

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Cor Gelukkig rijden deze twee niet in Ferrari en dragen ze ook niet als bijnaam De Peetvader van Chonburi. Inderdaad onbegrijpelijk dat ze op borgtocht zijn vrijgelaten. Het gaat hier om marteling, zware mishandeling, kidnapping en slavernij. Dat zijn toch geen kleine vergrijpen. En hoe weet een rechter dat er geen vluchtgevaar bestaat, wat een criterium bij de aanvraag om borgtocht is?

   • cor verhoef zegt op

    Hans, ik ben een tegenstander van de doodstraf, behalve wanneer het dit soort gruweldaden jegens KINDEREN betreft. Dan verlies je in mijn ogen het recht op leven. Vijf jaar lang systematisch een kind aan de meest gruwelijke martelingen -geestelijk en lichamelijk – onderwerpen, dan ben je een monster, dan is elke ademhaling er een teveel.

 2. Mathias zegt op

  Wat een verhaal! Hier word ik even heel erg stil van en dan lezen dat het niet ongebruikelijk is, pffff. Borgtocht? Die rechter is nog zieker dan dat zwaar tuig en het land langzaam ook!

 3. Jan Theune zegt op

  Ik sluit mij volledig aan bij de voorgaande reacties.
  Ook wat mij betreft de doodstraf, een kind met kokend water overgieten enz.
  Degene, degenen, die deze wrede monsters op borgtocht hebben vrijgelaten,
  verdienen ook niet beter, de zoveelste zaak van de macht van het geld.
  Ik hoop dat de bezittingen van de beide monsters verkocht worden,
  en het geld wat dat opleverd tot de laatste baht toekomt aan het arme
  slachtoffertje, voor alleen al zover de Thaise staat de operaties die het
  slachtoffertje moet ondergaan niet bekostigt..
  Air, ik wens je uit de grond van mijn hart een goede gezegende toekomst toe.

 4. J.Jordaan. zegt op

  Hans ik ben niet voor de doodstraf. Maar als echt onomstotelijk bewezen is dat die soort
  mafkezen dat soort dingen hebben gedaan mogen ze mij snacht’s wakker maken om ze een spuitje te geven.
  Op borgtocht vrijgelaten. Niet te geloven.
  Die borgtocht kan je niet eens krijgen als je in je onschuld een twitter verstuurd op 61 jarige leeftijd en niet eens weet hoe je die moet versturen. Dan ook nog met mondkanker voor de komende 10 jaar de gevangenis in moet.
  Cor. Er is maar een straf, dat is de doodstraf.
  J.Jordaan.

  Ter toelichting: Jordaan doelt op de 61-jarige Ampon Tangnoppakul (bijgenaamd Uncle SMS), die wegens majesteitsschennis tot 20 jaar gevangenisstraf was veroordeeld. Hij kreeg zijn straf op basis van vier sms-jes die hij in mei 2011 naar de privésecretaris van toenmalig premier Abhisit had gestuurd. Zelf beweerde hij niet te weten hoe sms-jes verstuurd moeten worden, maar getuigen om die bewering te staven, kon hij niet opvoeren. Verzoeken om vrijlating op borgtocht werden stelselmatig geweigerd. Uncle SMS stierf in gevangenschap.

 5. Theo zegt op

  Het Thaise rechts systeem niet rechtvaardig? Wat nou!! Ik las deze week nog in de Bangkok Post dat ze iemand, die protest stickers plakte op verkiezingsaffiches (in Bangkok) voor het gouverneurschap, toch maar mooi even meteen 10 jaar cel gaven. Dat noem ik nou nog eens kordaat en rechtvaardig handelen. De doodstraf had ie moeten krijgen!! Gek geworden!! Stickers op affiches!!! Gelukkig komt dit in Nederland niet voor….

  Ter toelichting: De man plakte anti-Thaksin en anti-Pheu Thai stickers op verkiezingsborden van Pongsapat Pongcharoen, de Pheu Thai-kandidaat voor de post van gouverneur. Indien veroordeeld kan hij maximaal 10 jaar achter de tralies verdwijnen.

 6. Sir Charles zegt op

  Het meisje zal heel haar verdere leven de lichamelijke en niet minder belangrijk de geestelijke gevolgen ondervinden wat door dat echtpaar is aangedaan. Triest!!!

  Wens Air het allerbeste die waarschijnlijk nog niet eens weet wat ‘illegaal’ zijn betekent, die er niet voor heeft gekozen om als Karen geboren te worden om zodoende later op zoek te moeten gaan met haar ouders voor een beter leven en al helemaal niet om uitgebuit en mishandeld te worden door de Thai die een of meerdere treeën hoger staan op de maatschappelijke ladder.

  Onbegrijpelijk dat mensen elkaar zoiets kunnen aandoen, hoop dat de man en vrouw die dat op hun geweten hebben heel gauw worden opgepakt en zwaar gestraft zullen worden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website