Het geld in Thailand heeft na 70 jaar een nieuw gezicht. Sinds vandaag is koning Maha Vajiralongkorn te zien op de munten en bankbiljetten.

De 65-jarige vorst heeft zijn vader opgevolgd, na zijn overlijden, maar is nog niet officieel gekroond. De huidige biljetten en munten met de beeltenis van koning Bhumibol, worden geleidelijk uit de circulatie gehaald. Met een regeerperiode van 1946 tot 2017 was Bhumibol de langstzittende monarch ter wereld.

Op de biljetten wordt Maha Vajiralongkorn weergegeven op de voorkant van de 20 tot 1000 baht-bankbiljetten. Aan de achterkant zijn de voormalige koningen van de Chakri-dynastie te zien, die gezamenlijk al 236 jaar Thailand regeren. Op het 1000-Baht-biljet is de huidige koning twee keer te zien: eenmaal aan de voorkant van het biljet en op de achterkant, samen met zijn vader.

Bron: Der Farang

6 reacties op “Na 70 jaar nieuw gezicht voor het geld van Thailand”

 1. Daniël M. zegt op

  Niet toevallig vandaag, want vandaag is het Chakri-dag.

 2. Mike zegt op

  Hoop deze snel aan mijn collectie te kunnen toevoegen

 3. Fransamsterdam zegt op

  Ik bied €10 voor het complete nieuwe muntensetje (9 munten).

 4. royalblogNL zegt op

  De laagste drie denominaties komen op 6 april in circulatie, de feestdag van de Chakri-dynastie. Op 28 juli, de verjaardag van de koning, volgen de biljetten van 500 en duizend baht. Ook de nieuwe munten worden vrijdag in omloop gebracht.

  • Fransamsterdam zegt op

   Ga jij voor me achter die Satang muntjes aan?

 5. Kees zegt op

  Ik ben in het bezit van een misdruk Baht 100. De zilveren band ontbreekt op het biljet. Iemand idee of er verzamelaars zijn die dit soort biljetten verzamelen?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website