De Thaise Meteorologische Dienst heeft een waarschuwing uitgevaardigd voor zware stortbuien in het hele land, veroorzaakt door lage atmosferische druk in de buurt van de Vietnamese kust en de zuidwestelijke moesson boven de Andaman Zee en Thailand.

In het noordoostelijke en centrale deel van het land, inclusief Bangkok, worden onweersbuien en hevige regen verwacht. Bewoners van het bovenste deel van het noordoosten worden geadviseerd alert te zijn op mogelijke wateroverlast. In Bangkok is er een kans van 60% op onweer, en de temperaturen zullen schommelen tussen de 26°C en 36°C.

Ondertussen wordt scheepvaart in de Andaman Zee en de Golf van Thailand aangeraden om voorzichtig te navigeren; de golfhoogte kan oplopen tot twee meter tijdens onweer. Thailand kan de komende tijd instabiel weer verwachten, met wijdverspreide stormen en zuidwestelijke winden.

Autoriteiten adviseren bewoners en kleine vissersboten om waakzaam en goed voorbereid te zijn gezien de verwachte weersomstandigheden.

Bron: NNT- National News Bureau of Thailand

4 reacties op “Weerswaarschuwing voor de komende 5 dagen: storm en zware regenval”

 1. Jahris zegt op

  Ik wens uiteraard niemand overlast of andere problemen toe maar een paar zware buien zijn toch wel erg welkom voor de landbouw in Thailand. Ook onze maisplanten hier achter ons huis staan te verpieteren. De huidige regenperiode stelt helaas niet veel voor.

 2. Soi zegt op

  Dat ligt er maar helemaal aan waar in Thailand je woont. Hier in Chiangmai geregeld prima regenbuien. Duren ongeveer een half tot heel uur, daarna neemt de intensiteit af en blijft het nog een tijdland licht regenen tot aan druilerigheid toe. Gisteravond ging het beter: fontok maakmaak vanaf 19uur, en vannf een 20uur bleef het tot vanochtend lekker doorregenen.

 3. Nicky zegt op

  Ik weet niet eaar u woont in chiang mai, maar hier in Mae on is het gewoon veel te droog. Ons meer had allang vol moeten staan. Vannacht regen, Vanochtend om 6 uur beetje motregen dat is alles

 4. Chris zegt op

  Hier in UdonThani lijkt het op Chiang Mai….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website