Het regenseizoen in Thailand loopt grofweg van juni tot en met oktober. Het weer wordt dan gedomineerd door de zuidwest moesson. In oktober valt gemiddeld de meeste regen in Thailand.

Bij het woord regenseizoen haken veel mensen direct af. Dat is jammer want het regent misschien wel meer, maar deze buien zijn vaak kort en hevig (uitzonderingen daargelaten). En soms regent het dagenlang niet. Tussen de regen door, vooral in de ochtend, is er veel zon en is het nog steeds erg warm.

Er zijn ook voordelen door juist wel te reizen door Thailand in deze tijd van het jaar. De tarieven van hotels en andere accommodaties zijn soms wel 50% lager, dan in het droge seizoen. De rivieren en watervallen zijn prachtig en het landschap is op zijn groenst. Laat je daarom niet direct afschrikken. Naar Thailand reizen in het regenseizoen kan prima.

Video: Regenseizoen in Noord-Thailand

Bekijk hieronder de video:

[youtube]http://youtu.be/eNOpiqGT3T4[/youtube]

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website