Beste lezers,

Mijn vriendin en ik zijn al vijf jaar samen en ik wil haar graag naar Nederland halen. Ze is hier al vier keer geweest (voor drie maanden) met een Schengenvisum en ze wil nu graag met mij definitief in Nederland wonen.

Ter voorbereiding van de aanvraag voor een machtiging tot voorlopig verblijf (MVV), wil ze graag een cursus volgen om Nederlands te leren en zich voor te bereiden op de MVV toets op de ambassade.

Ik heb natuurlijk wat rondgekeken op internet en er zijn veel aanbieders van dergelijke cursussen. Zij kan eventueel in Pattaya of Bangkok op cursus, maar de voorkeur gaat uit naar Pattaya.

Wie kan mij een goede school aanraden?

Alvast bedankt.

Groet,

Edwin


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

27 reacties op “Vraag v/d week: Waar kan mijn Thaise vriendin terecht voor Nederlandse les ter voorbereiding aanvraag MVV?”

 1. Soi zegt op

  Beste Edwin, dat komt dan goed uit, want kijk ook eens op:
  https://www.thailandblog.nl/lezersvraag/nederlands-leren-pattaya/
  Sukses!

 2. Gringo zegt op

  Kijk op http://visaned.com
  Een zeer betrouwbaar adres om je vriendin Nederlands te laten leren

 3. Rob V. zegt op

  Als je vriendin nu in Thailand is en tijd voor een cursus heeft lijkt me het inderdaad een logische keuze haar hier op cursus te sturen. Met de aanbieders in Thailand ben ik niet bekend, toch wil ik wat algemene tips geven:

  – Probeer ook nu alvast Nederlands met haar te oefenen door wat woordjes Nederlands met haar te spreken.
  – Jij kunt ook met haar oefenmateriaal doornemen, er is online ook gratis of goedkoop leer en oefentoets materiaal te vinden. Zelf had mijn partner echt geen tijd voor een cursus want haar fulltime baan + overtime nam alle tijd al in. Ik heb toen met gratis materiaal en voordelig materiaal (studieboek inburgeringsexamen buitenland door Ad Appel) haar klaargestoomd voor het examen.
  – Het lijkt me ook een prettig idee dat jij samen met haar (naast de cursus) met haar de voorbereidingen treft, dan weet jij ook een beetje hoe het met haar kennis staat en kun jij ook morele steun bieden en examenhulp bieden voor een optimale voorbereiding
  – Er zijn eventueel ook cursussen in Nederland, mocht ze weer even voor 3 maanden naar Nederland komen dan zou ze hier ook nog op cursus kunnen als dat zo uit komt.
  – Ik zou nooit het officiële ‘ Naar Nederland’ cursuspakket kopen, kost meer dan honderd euro terwijl het weinig efficiënt is: je het bereid niet specifiek voor op het examen (je leert meer dan nodig), de opzet is achterhaald (zo geven diverse inburgeringsdocenten aan). Dat geld is beter besteed aan een cursus of de goedkopere/gratis alternatieve materialen (studieboeken, studiewebsites).

  Tot slot: Je hebt vast ook al het dossier ‘immigratie Thaise partner naar Nederland’ gezien? Handig om te weten wat er allemaal nog meer op jullie af gaat komen:
  https://www.thailandblog.nl/wp-content/uploads/Immigratie-Thaise-partner-naar-Nederland.pdf

  Veel succes!

 4. Eric zegt op

  Het is niet verboden – wel wat duurder – om je vriendin de volgende keer in Nederland een cursus te laten volgen. Is wat duurder, maar dan heb je ook wat.

  Cursussen die ik in Thailand heb gezien leren vooral op het juiste knopje te drukken bij de juiste vraag. Pavlov reactie. Nederlands leren of de juiste betekenis achter een plaatje gebeurt nauwelijks.

  Heb ik ook gedaan. Zo werd mijn vrouw al gelijk vertrouwd met het Nederlandse verkeer. Zelfstandig op pad en leerde ze echt Nederlands.
  Bijkomstigheid uit die parktijk. Bij het vervolg in Nederland en de daadwerkelijke Inburgeringscursus had ze niet meer dan 9 maanden nodig.

 5. Cees zegt op

  Kijk eens bij http://www.hethuisvanoranje.com/

  Een heel leuk hotel met alle mogelijke service.

  Cees

  • Cees zegt op

   Is in Pataya

  • Mr Bojangles zegt op

   mee eens. Donald is een prima lesgever. Overigens kreeg ik lessen Thai van hem. 😉
   Tevens mijn vaste adres om te verblijven in Pattaya.

 6. Jeroen zegt op

  Goedemorgen Edwin,

  Ga naar Richard van der Kieft.
  Kijk op http://www.nederlandslerenbangkok.com.
  Hij zit in Bangkok en is Nederlander die les geeft in Bangkok.
  Binnen 2 maanden was alles bij ons geregeld met de inburgeringscursus.

  Succes ermee !

  Groeten Jeroen

  • Niek Beenen zegt op

   Mijn vrouw ook ervaring mee. Uitstekende referenties en slagingsgarantie.

  • Cor Verkerk zegt op

   Wij hebben ook alleen maar positieve ervaringen met Richard v d Kieft.

   Zonder meer aan te raden

 7. gerard Jansen zegt op

  Hoi Edwin

  Probeer visaned maar eens, daar heeft mijn vriendin ook geleerd.

  http://www.visaned.com

  gr Rob

 8. BARBIER zegt op

  Er is in Antwerpen een avondschool zowel voor het studeren van Thais als nederlands voor Thais ,
  Je k an alle inlichtingen vinden door op internet Thaivlak in te tikken .

 9. Richard zegt op

  Bij Petchabun Visa service , Erik kan ik al jaren .

  Hij heeft een percentage van net onder de 100 Procent , is betrouwbaar , en niet zo duur als andere zaken .

  Soi 27 , Naklua .

  Gr , Richard .

 10. jhvd zegt op

  Beste Edwin,

  Ik heb een zeer goede ervaring bij Bruno in Bangkok.
  info@learndutchinthailand.com

  succes

  Jan

 11. Gerardus Hartman zegt op

  Ned. Amb. te BKK heeft een lijst van door hen aanbevolen curcussen gegeven door Nederlands erkende leraren gebaseerd op slagingspercentage en goede voorbereiding op examen.

 12. Jan Hoekstra zegt op

  Ik heb de scholen bezocht in Bangkok en ik heb gekozen voor de NLB-talenschool in Sukhumvit soi 54, de docent heet Richard van der Kieft. Ik werd goed op de hoogte gehouden en mijn vriendin was erg goed te spreken over zijn manier van lesgeven.

  Ik heb voor deze school gekozen omdat er geen gebruikt gemaakt wordt van computers tijdens de les, Richard geeft dus echt les en dat heeft mijn voorkeur.

  Veel succes.

  Groetjes,

  Jan Hoekstra

  • Rode Rob zegt op

   Mijn vriendin is vorige week geslaagd (eerste keer examen) bij Richard met de cijfers 10 – 9 – 10.
   Zie Facebook: Nederlandslerenbangkok

 13. Louis Tinner zegt op

  Mijn vriendin is met fantastische cijfers geslaagd voor het “nieuwe” examen. Zij heeft bij Richard van der Kieft gestudeerd, school zit in Sukhumvit.

  http://www.nederlandslerenbangkok.com

  Veel succes met de keuze.

 14. Hans zegt op

  Mijn Indiase partner is na een cursus in Bangkok geslaagd voor het A1 examen in India. In India was geen school te vinden terwijl ik in Thailand goed bekend ben.
  Ik heb vanuit Nederland contacten gelegd met meerdere opleiders, ook in Pattaya, maar uiteindelijk gekozen voor Richard van der Kieft in Bangkok
  http://www.nederlandslerenbangkok.com/
  Het contact is persoonlijk en betrokken geweest en mijn partner volgde de dagelijkse lessen met genoegen.
  Alles verliep prima zoals gepresenteerd en alles verloopt gedisciplineerd op prettige wijze. Ik ben tijdens de cursus ook zelf in Bangkok geweest en heb Richard meermalen tijdens en ook nog na de cursus ontmoet.
  Mijn parrtner woont nu in Nederland en met Richard hebben we af en toe nog steeds een emailwisseling.
  Succes!

 15. peter zegt op

  info@visaned.com zeer betrouwbaar tel.0847662925

 16. Ronny zegt op

  De beste resultaten haal je bij Richard van Nederlands leren in Bangkok. Geeft goed les en heeft een heel hoog slaginspercentage.

 17. Theo zegt op

  Mijn vrouw heeft NL lessen gevolgd bij Erik met goed cijfers
  Nakluaroad soi 27 Pattaya Email serohein@hotmail.com

  groet Theo

 18. Ronald V. zegt op

  Mijn vrouw heeft middels zelfstudie en een 3 maanden bezoek aan Nederland, waar wij alleen Nederlands spraken, zich voorbereid op het examen en is van de eerste keer geslaagd.
  De zelfstudie methode hebben we gedaan via het vele aanbod van gratis lesmateriaal, wat op het internet (via buitenlandsepartner.nl) wordt aangeboden.
  Ook de Skype en andere gesprekken probeerden we in zoveel mogelijk Nederlands uit te voeren.

  Wat ook wel hielp, was dat ze samen met haar zus studeerde.

 19. Dre zegt op

  Een goede optie is ‘Easy Language Center’ in Bangkok:

  http://www.easylanguagecenter.com/

  Mijn (cambodjaanse) vrouw is hier geweest en gelijk de eerste keer geslaagd…

  succes..

  • Jan zegt op

   Mijn vriendin had alleen in de weekends gelegenheid om naar school te gaan maar zij is hier ook meteen de eerste keer geslaagd met uitstekende resultaten. De eigenaar is een voormalige Rotterdammer die al jaren in Thailand woont en zijn vrouw helpt eventueel ook met de voor een MVV benodigde formulieren en de vertaling ervan. Ik heb beiden ontmoet en de sfeer op school was heel prettig. Mijn vriendin heeft er diverse vriendschappen aan overgehouden die in Nederland voortgezet werden.

 20. Jan VC zegt op

  Beste,
  Mijn vrouw, Thaise, heeft 3 jaar cursus gevolgd in België. Studeerde daarna af als zorgkundige in het Nederlands (geen lachertje) te Mechelen. Wij wonen nu in de Isaan en hebben alle leerboeken voor jou gratis ter beschikking! Mijn vrouw wil je zelfs helpen. Indien het jullie uitkomt doe dan maar beroep op ons. Groet,
  Jan en Supana
  vcj@skynet.be

 21. Henk Conijn zegt op

  Op vakantie in Thailand met mijn zoon om diens Thaise familie te leren kennen ontmoette ik een Thaise vrouw en toen sloeg er een vlam over. Omdat ik niet in Thailand kan wonen, werd besloten dat zij in Nederland bij mij zou komen wonen. Van september tot december 2014 is zij 3 maanden bij mij geweest en dat was voor haar genoeg om die grote stap te nemen. Zij is nu op les bij Richard van der Kieft (www.nederlandslerenbangkok.com) en zij gaat woensdag 17 juni as. het inburgeringsexamen doen. Het ziet er heel goed uit en ik ben er van overtuigd dat zij gaat slagen. Veel Thaise dames slagen daar.
  Ik kan niet wachten tot zij voorgoed bij mij is.
  Henk Conijn, Middelburg.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website