Belgen en Nederlanders die deze week via Zaventem naar Thailand zouden vliegen doen er goed aan om contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij.

De luchthaven Zaventem blijft in iedere geval tot nader order gesloten als gevolg van de bomaanslagen van dinsdagochtend. Dat meldt Brussels Airlines, de grootste luchtvaartmaatschappij op Zaventem. Brussels Airlines heeft alle voor dinsdag geplande vluchten geannuleerd.

Brussels Airport laat weten op haar website dat ze woensdag gesloten blijft:

Na de bomaanslagen in de vertrekhal vanochtend omstreeks 8 uur, zullen er ook morgen geen vluchten zijn van en naar Brussels Airport.

Omwille van het gerechtelijk onderzoek hebben we momenteel geen toegang tot het gebouw. Daardoor kan de schade in de terminal momenteel niet worden opgemeten. Bijgevolg blijft de luchthaven ook morgen dicht.

In de loop van woensdag zal worden bekeken wanneer de operaties opnieuw kunnen worden opgestart.

Passagiers wordt verzocht contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij voor verdere instructies.

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Zaventem tot nader order gesloten na terreuraanslag”

 1. Daniël zegt op

  Vrijdag begint in België de paasvakantie en dat is normaal gezien een topperiode op de luchthaven… Ik heb via de media vernomen, dat (Belgische) touroperators Jetair en Thomas Cook hun vluchten minstens tot zondag afleiden naar de regionale luchthavens van Oostende (Jetair), Charleroi (Jetair) en Luik (Thomas Cook). Ook Ryanair leidt zijn vluchten voorlopig af naar Charleroi.

  Ik vrees dat de schatting van de schade (die pas kan beginnen nadat de luchthaven is vrijgegeven na het gerechtelijk onderzoek), het herstel en het goed testen van de installaties wel eens een langer zouden kunnen duren…

  Persoonlijk denk ik, dat ook de mensen die normaal gezien (begin) volgende week zouden vertrekken, best kontakt zouden opnemen met de luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie bij wie ze hun vlucht geboekt hebben. Maar die zullen, gezien de omstandigheden, om begrijpelijke redenen ook niet meteen een gepast antwoord kunnen geven. Ik geloof dat zij, net als wij, de situatie dag na dag moeten opvolgen en zich voorbereiden op een eventuele aanpassing van het reisschema…

  Het zou mij niet verbazen, indien sommige passagiers zelfs op de dag van hun vertrek pas de laatste en korrekte instrukties zullen krijgen. Op tijd voorbereid zijn en klaar om te vertrekken lijkt mij het beste advies.

  Natuurlijk is het ieder voor zich. Ikzelf werk niet in die sektor, maar ik geloof toch dat overmacht hier op zijn plaats staat…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website