Wie dit weekend vanaf Schiphol naar Bangkok vliegt en met de trein naar de luchthaven reist, moet rekening houden met zeker een uur vertraging. Door werkzaamheden aan het spoor is het treinverkeer van en naar luchthaven Schiphol ontregeld.

Er rijden geen treinen tussen Schiphol en Amsterdam-Sloterdijk, Duivendrecht/Diemen-Zuid en Amsterdam Bijlmer Arena. Dat betekent dat de luchthaven vanuit Rotterdam/Den Haag wel per trein bereikbaar is, maar niet via Utrecht. De NS zet bussen in. Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd. Maandagochtend rijden de treinen weer volgens dienstregeling is de planning.

ProRail is bezig met het verdubbelen van het spoor van en naar Schiphol. Om dat te bereiken worden dit weekend onder meer damwanden gebouwd, delen van een fly-over geplaatst en delen van een bovenleiding aangelegd.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “In het weekend beperkt treinverkeer rond Schiphol”

 1. Cor van Kampen. zegt op

  Eigenlijk is het met het treinverkeer naar schiphol altijd wel wat. Of brand in de tunnel of een bommelding
  op schiphol (waar het treinverkeer eigenlijk niks mee te maken had). Of een storing van de electra of zoals nu werkzaamheden. Ik heb een keer in mijn leven zo’n onverwachte storing mijn aansluiting naar Bangkok gemist. Ga nooit meer met de trein. Beter een bus nemen.
  Coe van Kampen.

  • lex K. zegt op

   Beste Cor,
   je schrijft “of een bommelding op Schiphol (waar het treinverkeer eigenlijk niks mee te maken had).” als trein reiziger heb je wel degelijk met bommeldingen op Schiphol te maken, de trein tunnel loopt ( gedeeltelijk) onder terminals en de platforms door, als er een vliegtuig ontploft, vlak boven je hoofd, dan wil je echt niet vast zitten in een tunnel, onder een platform waar net een explosie plaats gevonden heeft.
   Geloof mij maar als ik zeg dat de maatregel om de tunnel te sluiten tijdens calamiteiten echt niet overbodig en goed doordacht is, door b.v. de brandweer en andere veiligheid experts, die alleen maar het beste met jouw welzijn voorhebben en niet het trein verkeer voor hun lol plat leggen, de veiligheid op Schiphol (airport) en de trein ( en mindere mate) de snelwegweg tunnel hebben invloed op elkaar, heel veel verkeer bewegingen met potentieel gevaarlijke gevolgen bij ongevallen op een relatief klein oppervlak.
   Als er een trein ongeluk in de tunnel is wordt ook het vliegverkeer plat gelegd, tot men precies weet wat er aan de hand is en er geen gevaarlijke situatie, voor wie dan ook, ontstaat.

   Met vriendelijke groet,

   Lex K.

 2. Richard zegt op

  Schiphol en treinverkeer dat is een ramp. ALTIJD wat en zelden wat goeds. En dan klagen we over de achteruitlopende waardering van onze nationale luchthaven. Dat snap ik, het vliegveld is zelden of nooit op een normale manier bereikbaar per trein waar wel dik mee wordt geadverteerd “hoe makkelijk dat wel niet is”.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website