Voorkom vermissing van je bagage

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
Tags: , ,
16 juni 2013

Het is de nachtmerrie van iedere reiziger, je staat op de luchthaven van bijvoorbeeld Bangkok op je koffer te wachten en er komt niets. Een vervelend begin van jouw vakantie in Thailand.

Volgens het ‘Bagage report 2012’ van SITA (specialist in IT en communicatie voor de luchtvaartindustrie) is vertraagde, vermiste en beschadigde bagage nog steeds een groot probleem voor de luchtvaartmaatschappijen.

Voor vliegtuigpassagiers en andere reizigers zijn er inmiddels goede oplossingen om vermissing van je bagage te voorkomen zoals het nieuwe ‘Safe & Trace’.

Safe & Trace

Safe & Trace heeft vier producten: STbelt, STpassport, STstrap en STlabel, die het kofferleed moeten beperken er er ook voor moet zorgen dat de kosten van luchtvaartmaatschappijen voor vermiste koffers zal dalen.

Er bestaan meer producten die bagage beveiligen en ze beter traceerbaar maken, maar Safe & Trace zegt beide te combineren.

Brein achter Safe and Trace

Safe and Trace is een initiatief van Roel Holwerda. Roel werkt sinds 1983 in de reisbranche en is al jaren op de hoogte van de ‘koffer ellende’. Hij zegt: “De cijfers van SITA liegen er niet om: in 2012 raakten maar liefst 26 miljoen passagiers hun bagage kwijt, 3,4 miljoen passagiers kregen hun koffer beschadigd terug en 1,1 miljoen koffers werden gestolen. Dit is 2,8% meer dan in 2011.

Safe & Trace app

De gratis Safe & Trace app zorgt ervoor dat het activeren van een Safe & Trace product een simpele handeling is. Activatie is zowel voor als tijdens de reis mogelijk en zelfs na vermissing van de bagage is het geen probleem om je koffers te traceren. De app is zowel voor iOS als voor Android gratis te downloaden, is erg gebruiksvriendelijk en vraagt weinig input. Voor diegenen die geen smartphone of tablet hebben; activeren kan ook via de website van Safe and Trace.

Meer informatie: www.safeandtrace.com

3 reacties op “Voorkom vermissing van je bagage”

 1. Ton zegt op

  Natuurlijk handig.
  Maar een dief zal de riem of strap verwijderen.
  En het is m.i. nog altijd de verantwoordelijkheid van de vervoersmaatschappij om de bagage op de juiste plaats af te zetten. Zij werken al met barcodes. Indien deze methode daadwerkelijk toegevoegde waarde heeft, dan zouden zij die investeriing moeten doen (door de schaalgrootte zouden zij de straps trouwens voor een luttel bedragje kunnen regelen).

 2. jani careni zegt op

  Moderator: reacties zonder beginhoofdletters en punten aan het einde van een zin, worden niet geplaatst.

 3. nicky flesch zegt op

  Beste zou het niet mogelijk zijn iets te ontwikkelen dat in de valies of koffer kan geplaatst worden zodat de dieven er niet aankunnen dit is goed maar nog niet op punt. het is maar een idee., zo kunnen zij het beter volgen en wij ook en vraag er een kleine vergoeding voor.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website