Vliegtuig Orient Thai maakt noodlanding

Door Redactie
Geplaatst in Kort nieuws, Vliegtickets
Tags:
1 april 2015

Het is natuurlijk de goden verzoeken. Schreven wij gisteren nog over de ten aanzien van de veiligheid van het Thaise vliegverkeer, dit naar aanleiding van een audit van de ICAO (International Civil Aviation Organisation), er blijkt nu zich een ernstig incident te hebben voorgedaan bij budgetmaatschappij Orient Thai Airlines.

Afgelopen zaterdag brak er paniek uit onder de passagiers en de bemanning toen een vliegtuigmotor uitviel. Het toestel vloog van Phuket naar de Chinese stad Chengdu en had voornamelijk Chinese toeristen aan boord. Deze stonden doodsangsten uit toen het vliegtuig door het mankement erg snel daalde, de zuurstofmaskers tevoorschijn kamen en sommige passagiers door het luchtdrukverschil een bloedneus kregen of zelfs flauwvielen.

Er ontstond zelfs paniek onder de bemanning, een aantal stewardessen barsten in huilen uit. Uiteindelijk kreeg de piloot het toestel onder controle en kon een noodlanding maken op het vliegveld van Kunming in China. Na de noodlanding in Kunming werden de hevig geschrokken passagiers overgezet naar een ander toestel en werd de vlucht naar Chengdu voorgezet. Een aantal moest zich medisch laten behandelen.

Bron: www.dailymail.co.uk/Orient-Thai-Airlines-flight-plunges-engine-failure-skies

8 reacties op “Vliegtuig Orient Thai maakt noodlanding”

 1. Cornelis zegt op

  Volgens onderstaande professionele luchtvaartincidenten-site was er sprake van decompressie (het wegvallen van de cabinedruk) ten gevolge van een probleem met de zgn. airbleed-functie – die voor de lucht in de cabine zorgt – van één van de motoren. Nergens blijkt uit dat die motor ook is uitgevallen. Het gaat om een nooddaling om zo snel mogelijk op een hoogte te komen waar voldoende zuurstof is. Dat dat enige paniek onder de passagiers veroorzaakt is voorstelbaar. De landing in Kunming – dat op 2100 meter hoogte ligt – was verder geen noodlanding, maar gewoon een voortijdige landing omdat verder vliegen zonder dat de cabine op druk gebracht kan worden niet is toegestaan. Overigens heb je op die 2100 meter hoogte ongeveer dezelfde atmosferische druk als in het vliegtuig op b.v. 10 km hoogte.
  http://avherald.com/h?article=483fc32e&opt=0

  Reageer

  • Khun Peter zegt op

   Het is inmiddels duidelijk dat budgetmaatschappij Orient Thai er alles aan heeft gedaan om het incident uit de pers te houden. Ik vraag mij dan ook af hoe de zogenaamde professionele luchtvaartincidenten site van Cornelis van de hoed en de rand weet? Niet van Orient Thai denk ik…..?

   • Cornelis zegt op

    Denk aan contacten met luchtvaartautoriteiten en andere professionele organisaties, Khun Peter.

   • Ruud NK zegt op

    Khun Peter, het is geen wonder dat Orient Thai dit uit de pers wil houden. Orient Thai heette vroeger 1 ,2-Go en is bekend van het vliegongeluk op Phuket van een aantal jaren geleden.
    Voor dat ongeluk heb ik 1X met 1, 2 -Go gevlogen, maar daarna nooit meer en ook iedereen afgeraden om met die maatschappij te vliegen. Ik maak 20-30 vluchten per jaar in Thailand.

 2. Erik bkk zegt op

  Airline safety staat onder druk en niet alleen in Thailand. Door de opkomst van de vele low budget carriers wereldwijd krijgen ook de oude airlines het financieel moeilijker. Airline safety heeft ook een prijskaartje en de omvang van het beschikbare geld daarvoor staat wereldwijd onder druk dank zij de felle onderlinge concurentie. Dan is er ook nog het probleem van een dreigend groeiend tekort aan ervaren piloten wereldwijd wat ook de vlieg veiligheid niet ten goede komt.

 3. psm zegt op

  Omdat dit moet gemeld worden of dacht je dat men zomaar ergens kan landen. Dit is een incident dat ook bij de “betere” luchtvaartmaatschappij kan gebeuren.

  Men is veilig geland en dat is het belangrijkste.

 4. zwarte jef zegt op

  Het is geen wonder dat er over de veiligheid en over de professionaliteit van de Thaise vliegtuigmaatschappijen en personeel word gepraat .Bij zulk een incident word er toch van het personeel verlangt dat ze rust uitstralen en de passagiers proberen te kalmeren. Als ze dan zelf al beginnen huilen en panikeren…
  Waar trouwens de foto vandaan komt weet ik niet maar als je even goed kijkt zie je dat alle maskers in een knoop gedraaid zijn!!! Daar heb je zeker nog tijd voor bij een plotse decompressie!!
  Gelukkig is het veilig geland!

 5. mr. Thailand zegt op

  Orient Thai, bestaan die zelfs nog? Ze hebben maar 2 bestemmingen meer: Phuket en Hong Kong. Ook hun vliegtuigen zijn stokoud.
  Deze maatschappij heeft relatief veel ongevallen: in 2004, 2008, 2013 waren er incidenten (1 dodelijke). Dit terwijl ze nauwelijks vluchten hebben.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website