Beste lezers,

Voor de regelmatige Thailand “heen-en-weer reizigers” onder ons, kijk eens bij Ukraine Airlines (www.flyuia.com). Ik boekte net een ticket voor slechts 379 euro (30 mei -12 juni)!

In october-november nog ruime keuze, maar toch beter vlug zijn denk ik.

Ukraine Airlines is zeker niet de meest hippe airline, maar van de prijs word ik toch vrolijk (en dit is belangrijk). Van Kiev naar BKK met 767 i.p.v. blitse A380 of 777, maar toch.

Prijzen zijn vanaf Brussel, vanaf Schiphol moet je maar checken.

Groet,

Marc


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Lezersinzending: Vliegticket Brussel – Bangkok retour bij Ukraine International Airlines slechts 379 euro !”

 1. Gerard zegt op

  Dacht dat het Oekrainse luchteuim als onveilig wordt beschouwd & nu alle maatschappijen dit vermijden?

 2. nico zegt op

  Volgens mij hebben ze in de Ukraine een vliegtuig neer geschoten en vliegen alle andere maatschappijen er met een grote boog omheen, je moet het maar willen.

  Mij niet gezien, al was het voor 100 euro.

 3. Eric zegt op

  Goedkoop vliegen. Ukraine. Waarom krijg ik daar een heel raar gevoel bij?

  Dat luchtruim zou gesloren moeten zijn.

 4. Frans Nico zegt op

  Dat de prijzen van Ukraïne Airlines nu zo laag zijn heeft vooral te maken met de momenteel lage bezetting van de vliegtuigen en de economische situatie in het land.

  Het luchtruim van Ukraïne is niet gesloten voor de burgerluchtvaart en het is ook niet zo dat alle andere (buitenlandse) luchtvaartmaatschappijen het luchtruim boven Ukraïne mijden. Dat geldt alleen voor het gebied dat door de opstandelingen wordt beheerst.

  De reacties hiervoor zijn kennelijk dan ook ingegeven door angst en angst is, zo weten velen, een slechte raadgever.

  • evie zegt op

   Klopt:de lage prijzen komen mede ook omdat hun munt de Oekraiense Grivna twee en half keer minder waard is geworden,normaal [2013] was één Euro 10 Grivna, nu één Euro tussen de 23 en 26 Grivna.
   Verder is het tot nu toe veilig,in febr’15 vlogen we terug uit Bangkok zuid-westelijk van Oekraiene.
   Vlieg zelf a.s maandag via Dortmund naar Kiev en het is veilig een iets strengere bagage controle,maar dit lijkt mij logies.

 5. Gerard zegt op

  http://buyingbusinesstravel.com/news/1822820-eurocontrol-closes-eastern-ukraine-airspace

 6. Harry zegt op

  Oekraïne is een heel groot land. Narigheid is er enkel in een paar stukjes in het oosten. Kijk op de kaart, hou rekening met bepaalde windstromen en.. logisch, dat je van NL daarover naar Z.O. Azië zou kunnen vliegen. Of iets zuidelijker, over de noordrand van Turkije bijv.
  Helaas, voor mijn dagen was alles vol, want anders was ik zeker met deze maatschappij gegaan.
  a) zal niet zo vol zitten
  b) ik ondersteun een land, waar + en – toch mijn sympathie meer naar uitgaat dan naar Putin c.s.
  c) liever naar een land, waardoor ik door die te steunen de kans op problemen naar NL verklein
  d) wie weet, wat je in Kiev te zien krijgt. Die zandbak ken ik inmiddels.
  e) zit op de route, wat van bijv. Kuala Lumpur of Helsinki niet gezegd kan worden.
  f) geen geld van mij naar moslim terroristen. NOOIT !

 7. ruud tam ruad zegt op

  Ben n et een half uur bezig geweest om een boeking te maken in november.
  Ook heb ik een aantal data geprobeerd in juni juli en augustus. ( alleen uit nieuwsgierigheid )
  Ik word steeds de business klas in gestopt omdat de rest uitverkocht is.

 8. Fransamsterdam zegt op

  Alleen boven het grootste deel van Oost Oekraïne is het luchtruim gesloten. In dit geval vlieg je via Kiev, dat ligt meer naar het westen en in het noorden.
  Er zijn trouwens wel meer gebieden waar je overheen vliegt maar liever niet zou willen landen, en waar je theoretisch het risico loopt om uit de lucht geschoten te worden.
  Mensen nemen nu eenmaal altijd risico’s. Die zijn niet te vermijden, of het verder verminderen ervan levert onredelijk hoge kosten of andere nadelen op. Als niemand ooit harder dan 60 zou rijden, vallen er ook minder doden en gewonden. Toch wil niemand dat.
  Het is dat het met een overstap is, anders zou ik er geen enkel probleem mee hebben om over Kiev te vliegen.
  Goede reis!

 9. Danzig zegt op

  Voor mijn laatste vakantie, van november tot januari, had ik een retourvlucht met UIA. Inderdaad, via Kiev met een 767. De ervaring was niet best en dat had niks te maken met “gevaar” – de toestellen vlogen op een noord-zuidlijn van en naar Kiev en ver om Donetsk en Luhansk heen – maar met de slechte catering en gebrek aan in-flight entertainment. De stoelen waren krap en het vliegtuig zat, logischerwijs, vol met onbeschofte, luide Oekraïners.

  Ik betaalde €566 voor een retourticket en mijn heenvlucht op maandag werd na korte tijd gecanceld. Ik kreeg de keuze tussen twee dagen eerder of later vliegen óf het hele ticket cancellen. Had ik dat laatste gedaan dan kon ik letterlijk een paar dagen later hetzelfde ticket voor €386 kopen. Helaas had ik de keuze al gemaakt (twee dagen eerder vliegen) en de maatschappij kon uiteraard niet alsnog mijn ticket cancellen.

  Verder kreeg ik voor de eerste keer tijdens een vlucht, na 25 eerdere vluchten, bij de landing van de retourvluchten last van mijn oren. Waarschijnlijk doordat UIA de drukverschillen niet goed aankon. In Kiev voelde dat al oncomfortabel, maar bij de landing op Schiphol lukte het klaren me nog minder en liep ik een barotrauma op aan mijn linkeroor, waarna ik direct naar de eerste hulp moest.
  Nee, voor mij geen UIA meer, zeker niet vóor zo’n lange vlucht.

  Bezint eer ge begint!

  • evie zegt op

   Klopt helemaal Danzig, ben zelf eind febr.’15 terug uit Bangkok gekomen, pfff wat een ‘rotstoelen’ en idd wat een ronduit slechte catering,alleen voor die Oekraieners wat het ‘prima’ hun zijn niet anders gewend, nee in het vervolg ga ik even verder zoeken,China-Air en Finn-Air zijn goede alternatieven.

 10. theoS zegt op

  Ukraine Airlines? Zoals in Banana Airlines? De koude rillingen lopen mij over de rug alleen al bij de gedachte om met zo’n maatschappij te vliegen, of je moet een Deathwish hebben. Om een paar Euro uit te sparen!

 11. harm zegt op

  Met Ukraine op 30 okt t/m 30 jan 605 euro overstap 3 uur
  Met Evaair zelfde datum 548 euro directe vlucht.

 12. evie zegt op

  Idd Marc, is de allergoedkoopste,heb zelf de laatste keer eind ferbr.’15 met Ukra-air. gevlogen,doch pfff comfort is er niet,ik was echt brak a/h eind v/d vlucht 12 uur rechtop* zitten,viel niet mee kan’k je zeggen.
  Daarom,weet nog niet wat ik de volgende keer ga doen.

  ps. * stoelen waren bijna niet verstelbaar en heeeel weing beenruimte.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website