De wereldwijde vraag naar vliegreizen is afgelopen jaar met 6 procent toegenomen. Dat maakte luchtvaartorganisatie IATA donderdag bekend.

De groei lag ruim boven het gemiddelde van 5,5 procent over de laatste tien jaar. Het aanbod van luchtvaartmaatschappijen nam een fractie minder sterk toe dan de vraag, zodat vliegtuigen gemiddeld genomen iets beter gevuld waren. De gemiddelde bezettingsgraad kwam daarmee op een recordniveau van 80,5 procent.

Vooral december deed het erg goed. De vraag lag 8,8 procent hoger dan een jaar eerder, het aanbod 6,6 procent. De sterkste groei deed zich voor in Azië, Europa en het Midden-Oosten.

Volgens IATA-topman Alexandre de Juniac was 2016 een mooi jaar voor de luchtvaart. Zo kwamen er meer dan 700 nieuwe routes bij, ging de gemiddelde prijs van een retourticket met 44 dollar omlaag en waren er een recordaantal van 3,7 miljard passagiers die veilig naar hun bestemming vlogen.

Bron: IATA


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website