Fasttailwind / Shutterstock.com

Belgen die met EVA Air vanaf Schiphol naar Bangkok willen vliegen, kunnen dat nu gemakkelijk per trein doen. Daarvoor heeft EVA Air een overeenkomst gesloten met de Belgische Spoorwegen (NMBS).

Klanten van EVA Air in Belgie die een vliegtuigticket hebben gekocht kunnen met de Beneluxtrein naar Schiphol reizen en daar overstappen op de EVA Air-vlucht naar Bangkok en Taipei. EVA Air vliegt vanaf Schiphol drie keer per week via Bangkok naar Taipei. Op de route wordt een Boeing 777-300ER ingezet met plaats voor 323 passagiers.

Momenteel kunnen Belgen ook gebruik maken van een pendelbus naar Schiphol. EVA Air biedt deze service aan omdat ze niet vanaf Brussel vliegen. De verwachting is dat de pendelbus op termijn gaat verdwijnen.

Passagiers die een vliegticket met treinticket willen boeken moeten dan als vertrekpunt Brussels South/Midi (ZYR) of Antwerp Central (ZWE) opgeven. Opstappen op de trein mag op vrijwel alle Belgische stations waar de Beneluxtrein stopt (Brussel Zuid, Brussel Centraal, Brussel Noord, Mechelen, Antwerpen Berchem, Antwerpen Centraal en Noorderkempen). Vertrekken vanaf station Brussels Airport is niet toegestaan.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl

10 reacties op “Vliegen naar Bangkok: EVA Air brengt Belgen met de trein naar Schiphol”

 1. David H. zegt op

  Ik vlieg laatste 5 jaar steevast met KLM voordien soms EVA,
  maar heb nu vastgesteld dat bij de weliswaar laagste EVA prijs en zelfde datums (beperkte plaatsen , maar bookbaar getest …) de prijs vanuit Bangkok naar Schiphol inclusief zelfs 30 kg baggage , Eva 10 tot 12000 baht goedkoper is dan KLM…(datums getest voor November / mei / juni )

  Ik vrees dat ik terug Eva ga vliegen ook al was ik tevreden met KLM maar dat verschil geeft mij 5 dagen extra accomodatie !

  Kijkt KLM nooit naar de concurentie ,zelfde vluchttijden en aankomst !

 2. hugo zegt op

  Dat is dan ook niets nieuws
  Jaren geleden was dat al zo met een bus vanuit Antwerpen
  Voor 3 jaar was dat ook reeds met de trein vanuit Antwerpen
  Goede ondervinding met deze maatschappij.
  Persoonlijk toch liever rechtstreeks met Thai, voor 20 euro ongeveer verschil wil ik niet op en af met de trein naar Schiphol

 3. Lung addie zegt op

  Ik heb vroeger, en nu spreek ik van reeds 20j geleden, vaak met EVA Air gevlogen naar BKK. Toen was er geen rechtstreekse vlucht, zoals nu met Thai Air, naar BKK vanuit Brussel. In het vliegticket was toen reeds een treinticket inbegrepen als je vanuit Belgie boekte. Hoeveel je daarvoor meer betaalde weet ik niet meer maar het was alleszins minder dan zelf voor vervoer te moeten zorgen. De trein stopte namelijk in de luchthaven op Schiphol zelf. Het was echt heel gemakkelijk. Was toen ook heel tevreden over de service van EVA Air. Pas achteraf, toen we vanuit Brussel rechtstreeks met Thai Air konden vliegen naar BKK, ben ik naar Thai Air overgestapt.

 4. Yan zegt op

  Het zou een zeer spijtige beslissing zijn indien de pendelbus vanuit Antwerpen afgeschaft wordt. De NMBS heeft een zeer slechte reputatie inzake stiptheid…en de pendelbus is ook zeker een heel stuk veiliger….

 5. Daniël M. zegt op

  Bedankt voor de info! Zeer interessant.

  Als de Benelux-trein het niet (gedeeltelijk) laat afweten…

 6. Harry Romijn zegt op

  Kan ik ook in Breda op- en afstappen ?

  Toen KLM een speciale ticket had, af Zaventem, kreeg je voor de retourreis er een treinkaartje bij af Schiphol naar België, over Rotterdam, doch die stopte niet in Breda. Dus extra kaartje voor dat stukje.

 7. Eddy uit Oostende zegt op

  Vlieg al jaren rechtstreeks van Brussel naar Bangkok.Vroeger,als Thai airways nog niet de rechtstreekse vluchr verzorgde,dikwijls met Eva Air gevlogen.Doch van Oostende naar brussels airport met de trein is ong.90 minuten.Van Oostende naar Schiphol ong.4 h,dus de keus is vlug gemaakt.

 8. John zegt op

  vier keer gevlogen met KLM en elke keer een overstap in Parijs die je mist
  ik heb het opgegeven want met een tussenstop van 3 uur mis je de aansluiting na Bangkok.
  je moet met een bus in Parijs na een ander vliegveld en daar op nieuw tassen en paspoort controlle uitvoeren bij een ambtenaar en 250 wachtende . ik dacht eerst dat ik bij Aldi aan de kassa stond. op de terug weg het zelfde en ik ko een vlucht drie uur later nemen na DUS.
  daarbij de slechte stoelen van KLM niet vergeten met mijn ruggenmerg kanker een gebroken man als ik aankom
  nu alleen nog Thai air Brussel Udon Thani voor 584€ met een overstap en 30 kg familie zooi bij mee

 9. Mark zegt op

  Indien de EVA-busservice zou vervangen worden door de Benelux-trein zouden wij dat bijzonder jammer vinden. De EVA-bus heeft een vluchtnummer en dat schept voordelen indien het fout gaat met aansluitingen.

  Wij stapten jaren geleden over van China-airlines naar EVA omdat de gratis treinverbinding bij China een volstrekt onbetrouwbare dienst leverde.

  Die trein had vaak veel vertraging, was meermaals helemaal afgeschaft of reed maar tot Leiden.

  Miserie verzekerd. Hopelijk zien ze bij EVA in dat ze hun Belgische klanten met een treinconnectie absoluut geen dienst bewijzen.

  Heel erg jammer.

  • Mark zegt op

   Vandaag mail van EVA-airlines ontvangen.
   Op 1 februari 2020 stoppen ze met de shuttlebus.
   Vanaf 72 uren voor vertrek inloggen op een site van de spoorwegen en hopen dat het lukt ergens een treinticket af te drukken. Zoniet specifiek spoorweglokket zoeken ergens in Schiphol en hopen dat het in dienst is.

   Niet wijs deze wending bij EVA-airlines.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website