De vloot van Thai Airways International moet dringend vernieuwd worden wil de luchtvaartmaatschapppij haar leidende positie in de regio behouden en de felle concurrentie van maatschappijen in het Midden-Oosten het hoofd kunnen bieden. Nieuwe vliegtuigen zijn ook nodig om het verloren marktaandeel in Europa te herwinnen, zegt THAI-president Piyasvasti Amranand.

Een nieuwe vloot reduceert de onderhouds- en brandstofkosten en stelt THAI in de gelegenheid om zich aan de veranderende vraag van passagiers aan te passen. Terwijl de vraag in Azië piekt, is het aantal lange-afstandspassagiers in Europa en de VS afgenomen als gevolg van de recessie.

In april heeft THAI van het kabinet toestemming gekregen om 75 nieuwe toestellen aan te schaffen vanaf dit jaar tot 2022; ze worden deels gekocht en gehuurd.

Research wijst uit dat in Thailand tot 2017 het aantal internationale reizigers jaarlijks zal stijgen met 5,3 procent en het aantal binnenlandse reizigers met 4,2. Na 2017 bedragen deze percentages respectievelijk 4,4 en 3,4.

www.dickvanderlugt.nl

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Vernieuwing THAI-vloot dringend nodig”

 1. Henk zegt op

  Toen ik de kop las dacht “de marine”.
  Maar verrassend genoeg ging het over vliegtuigen.

  Maar ik zie de slag om de passagier al los barsten.
  Dus aantrekkelijke prijzen.
  Kom maar op.

 2. Lung John zegt op

  Thai airway nog te duur voor vele mensen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website