Vergeten voorwerpen in vliegtuigen

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
Tags: ,
4 augustus 2015

Vliegtuigpassagiers schijnen nogal vergeetachtig te zijn. Na een lange vlucht wil men natuurlijk zo snel mogelijk de benen strekken en in de haast het vliegtuig uit te komen vergeten ze nogal eens wat. Er zijn natuurlijk bijzondere voorwerpen die men per ongeluk achter laat in een vliegtuig, zoals: kunstgebitten, trouwringen, gehoorapparaten, wandelstokken, fietstassen en zelfs een complete duikuitrusting, zo schrijft het AD.

Er worden ook duizenden voorwerpen achtergelaten die meer voor de hand liggen waaronder e-readers, mobiele telefoons, tablets, brillen en laptops. Ook portemonnees, paspoorten, kinderwagens, boeken en jassen worden gevonden door het cabinepersoneel en schoonmakers.

Luchtvaartmaatschappij KLM bewaart de spullen wanneer er een duidelijke aanwijzing (bijvoorbeeld naam of stoelnummer) is dat het voorwerp van een van haar passagiers is. Als KLM binnen drie dagen geen reactie ontvangt, gaan de spullen naar de afdeling ‘gevonden voorwerpen’ (Lost & Found) van Schiphol.

Cijfers over de aantallen spullen die reizigers uiteindelijk komen ophalen hebben de vliegmaatschappijen niet, maar volgens ingewijden zijn het er relatief weinig.

Heb jij onderweg naar Thailand of terug naar Nederland/België wel eens wat in het vliegtuig laten liggen? En zo ja, heb je het weer opgehaald?


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Vergeten voorwerpen in vliegtuigen”

 1. daniel VL zegt op

  Ik ben steeds verwonderd dat als ik mijn bagage van de band haal er zoveel valiezen en tassen van voorgaande vluchten blijven rondtoeren op de band. Ik vind ook dat er geen controle is op wie er bagage van de band neemt. Iedereen kan zo maar iets van de band nemen. Hetzelfde bij vertrek, waarom niet wachten tot de persoon zelf voorbij de X ray is. Nu zijn je goederen reeds gescant terwijl jij nog in het poortje staat voor controle.

 2. leon1 zegt op

  Trouwringen achter laten,stemt tot nadenken,Toch.

 3. Peter zegt op

  Eind maart zijn wij teruggekomen vanuit Bangkok via Dubai naar Dusseldorf.
  Tijdens de transfer in Dubai gebruikten we een Emirates buggy voor ons zoontje van 3. Ik had een katoenen Tas aan de buggy gehangen met daarin onder andere een Ipad.
  Terwijl we het vliegtuig binnengingen bedacht ik dat ik de Ipad had laten hangen. Gelijk een Steward aangesproken welke direct kontakt zou opnemen met de groundcrew, maar hij kon niets garanderen i.v.m. het feit dat ze het daar ontzettend druk hadden en omdat we erg snel zouden starte.
  Schetst mijn verbazing dat toen ik goed en wel op mijn plaats zat dat het tasje inmiddels gebracht was.

 4. hansk zegt op

  Beetje of topic, eens per 2 maanden worden de gevonden spullen geveild door een veilingshuis, per rolcontainer kan men dan bieden niet wetende wat de inhoud is, dat blijft een verrassing..

  • TheoB zegt op

   Vind ik niet off-topic.
   Ik vroeg me al af wat er verder met de overgebleven spullen wordt gedaan.
   Ik herinner me dat de NS eens in de zoveel tijd de overgebleven spullen veilde. Ik geloof dat het nu naar opkopers gaat.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website