Om de groei van het toerisme en de stijging van het aantal low-cost airlines aan te kunnen zijn er in Thailand plannen om de capaciteit van zes vliegvelden te vergroten, zo schrijft de luchtvaartwebsite Up in the Sky.

Suvarnabhumi en Don Mueang

De twee internationale luchthavens van Bangkok, Suvarnabhumi en Don Mueang, moeten worden uitgebreid. Suvarnabhumi hoopt in 2017 fase twee te hebben voltooid. Daarmee groeit de capaciteit van 45 miljoen naar 60 miljoen passagiers. Door het verdubbelen van het aantal landingsbanen van 2 naar 4 zou de luchthaven door kunnen groeien naar 75 miljoen passagiers of meer.

Ook Don Mueang wordt uitgebreid. Momenteel verwerkt de luchthaven 16 miljoen passagiers per jaar, terwijl er een capaciteit is voor 18,4 miljoen passagiers. De oude terminal 2 wordt daarvoor opgeknapt en moet in het tweede kwartaal van 2014 klaar zijn, zodat er 30 miljoen reizigers verwerkt kunnen worden.

De volgende stap is het moderniseren van terminal 3 (in het verleden gebruikt voor binnenlandse vluchten) en de cargo gebouwen. Dit moet in 2016 gereed zijn evenals een gate voor de A380. Op volle sterkte zou Don Mueang circa 50 miljoen passagiers per jaar aankunnen.

Meer uitbreidingsplannen

Lees meer over de uitbreidingsplannen voor Phuket, Chiang Mai, Chiang Rai en Hat Yai op: www.upinthesky.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website