Veel Nederlanders verkiezen een kerst of Oud en Nieuw in het buitenland boven een knusse decembermaand bij de kerstboom. Vliegticket– en hotelzoekmachine momondo.nl analyseerde zijn zoekdata voor vliegtickets om inzage te krijgen in de populairste decemberbestemmingen.

Welke bestemmingen zijn dit jaar favoriet onder Nederlandse reizigers? En wat betaal je gemiddeld voor een retourticket?

Uit de data van momondo.nl blijkt dat vooral verre reizen populair zijn onder Nederlanders in 2018. Maar liefst 7 van de 10 populairste kerstvakantie-bestemmingen liggen buiten Europa, met Bangkok, New York en Kaapstad in de top 5. Verderop in de top 10 staan Denpasar (Bali), Dubai, Miami en Manila (Filipijnen).

Opvallend is dat Nederlanders vooral de warmte lijken op te zoeken in de koude decembermaand, met New York als enige uitzondering als niet-Europese bestemming. Binnen Europa zijn Istanbul, Londen en Lissabon de populairste bestemmingen om kerst en Oud en Nieuw door te brengen.

Top 10 decemberbestemmingen en gemiddelde prijs retourticket:

 1. Bangkok: € 635
 2. New York: € 412
 3. Istanbul: € 224
 4. Londen: € 78
 5. Kaapstad: € 642
 6. Denpasar: € 704
 7. Dubai: € 551
 8. Miami: € 640
 9. Manila: € 659
 10. Lissabon: € 208

2 reacties op “Top 10 kerstvakantie-bestemmingen: Nederlanders vliegen naar Bangkok”

 1. Singtoo zegt op

  Tegen de kerst voor Euro 635 is een retourtje AMS BKK eerder een illusie als realiteit. 😉

 2. Stip zegt op

  Dit is een onjuist bericht, de retourtickets liggen vele malen euro’s hoger, KLM met 1 tussenstop is €1900,— pp. En een via via ticket €1400.
  Ik ga al 23 jaar met kerst maar sla dit jaar over ivm de hoge prijzen ( deze prijs geldt als je een jaar van te voren boekt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website