Nok Nok / Shutterstock.com

Thailand gaat de samenwerking met de International Civil Aviation Organization (ICAO) intensiveren om zo het land om te vormen tot een regionale luchtvaarthub.

De overeenkomst is bekendgemaakt door premier-generaal Prayut Chan-o-cha na gesprekken met dat ICAO-secretaris-generaal Juan Carlos Salazar. De premier herhaalde het belang van burgerluchtvaart en benadrukt dat de natie voortdurend werkt aan het uitbreiden van zijn capaciteit en zorgen voor duurzame groei volgens de ICAO-normen.

Generaal Prayut zei ook dat Thailand vastbesloten is om het centrum van luchtvaartactiviteit in de regio te worden. Secretaris-generaal Salazar laat weten dat de ICAO, Bangkok erkend als een van ’s werelds belangrijke bestemmingen voor handel en toerisme.

Zowel de Thaise premier als de secretaris-generaal van de ICAO waren het erover eens dat er meer samenwerking nodig is om de sector nieuw leven in te blazen. De twee bespraken ook andere samenwerkingen en het eventueel deelnemen aan de ICAO Air Navigation Commission in de nabije toekomst.

Bron: NNT- National News Bureau of Thailand

1 reactie op “‘Thailand wil een belangrijk regionaal luchtvaartknooppunt worden’”

  1. Dennis zegt op

    Hét kenmerk van regionaal vervoer (via de lucht) is dat het meestal point-to-point (P2P) is. Een “hub” vind ik dan ook opmerkelijk. Wellicht dat hier bedoelt wordt om rechtstreeks vanuit Phuket via Bangkok door te kunnen vliegen naar bijv, Kuala Lumpur. Maar de beperking daarin ligt volgens mij hoofdzakelijk bij de airlines zelf.

    Maar als het plan behelst om vanuit Kuala Lumpur van via Bangkok naar bijv. Bombay te vliegen, dan gaat het plan niet werken. Dan vliegt men gewoon P2P


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website