In een beweging die liefhebbers van verre reizen en internationale connecties zal bekoren, kondigt Thai Airways aan dat hun vliegtuigen tegen het einde van 2024 opnieuw zullen landen in het hart van Europa, meer bepaald op de luchthaven van Brussel. De aankondiging, gedaan door de CEO in een interview met het gerenommeerde Duitstalige luchtvaartmedium Aerotelegraph, markeert een nieuwe fase in de strategische expansie van de luchtvaartmaatschappij in Europa.

Na een tijdelijke stopzetting van de route Bangkok-Brussel in de zomer van 2022, geeft deze herlancering blijk van het robuuste herstel en de ambitieuze toekomstplannen van THAI Airways. Al eerder dit jaar maakte de maatschappij golven door de hervatting van vluchten naar Milaan en Oslo in juli aan te kondigen, een teken van de groeiende Europese aanwezigheid van de luchtvaartgigant.

De Brusselse route, voor het eerst gelanceerd in november 2011, onderging door de wereldwijde pandemie een tijdelijke stopzetting, waarna een korte heropleving in november 2021 snel gevolgd werd door een nieuwe onderbreking in augustus 2022. De herintroductie aan het einde van 2024 is een teken van vertrouwen in de heropleving van internationaal reizen en de belangrijke rol die Brussel speelt in het globale netwerk van Thai Airways.

Hoewel een precieze datum voor de herstart nog niet is vrijgegeven, benadrukt de CEO het belang van de eindejaarsperiode voor de herlancering, waarmee de maatschappij haar vastberadenheid toont om opnieuw een brug te slaan tussen Azië en Europa, en in het bijzonder tussen Bangkok en de Belgische hoofdstad. Dit nieuws is ongetwijfeld een opsteker voor zowel de zakelijke reiziger als de toerist, die uitkijken naar meer opties voor directe vluchten tussen deze twee werelden.

17 reacties op “THAI Airways wil eind dit jaar weer vanaf Brussel gaan vliegen”

 1. Jacoba zegt op

  Mooi , dan hebben wij toch meer mogelijkheden om rechtstreeks naar Thailand te vliegen . ik hoop dat ze zeker met de prijzen gaan concureren met EVA ,
  Ikzelf ben met Corona heel netjes behandeld door Thai airways .

  • Ed zegt op

   Het maak mij niet uit of ze vanuit Brussel weer vertrekken. Tot op heden zit ik nog op mijn geld te wachten vanwege de Corona, daarom voor mij nooit meer Thai Airways.

   • RonnyLatYa zegt op

    Goed zo. Doen. Meer plaats voor diegene die wel voor Thai kiezen.
    Heb trouwens wel het geld van 2 tickets terug gekregen.

   • Frank zegt op

    Hoi Ed, wou hier even op reageren! Ik had mijn ticket in de Corona tijd geboekt via budget air. Heb vorige maand zelf nog eens gepolst en inderdaad Thai Airways was gestart met de uitbetaling en 1 week later stond de refund op mijn rekening. Dus ga er zelf terug achter aan zou ik zeggen. Good luck

    • Ed zegt op

     Hi Frank,

     Bedankt voor je reactie, maar ik mail regelmatig met het kantoor in Brussel en de laatste reactie van 7 dagen geleden, was: We must check this with our head office.
     Zelf ga ik er niet meer vanuit dat er een terugbetaling plaats ga vinden en ik verwacht dat ik niet de enige ben die nog op z’n geld zit te wachten.

   • kees zegt op

    rechtstreeks bij de maatschappij geboekt of via een reisbureau?

    • RonnyLatYa zegt op

     Ik had mijn boeking rechtstreeks bij Thai gemaakt.

  • Geert zegt op

   Dan heb jij geluk gehad.
   Na heel fel aandringen (bijna wekelijks mailen) heb ik pas na 4 jaar mijn ticket terug betaald gekregen….

 2. Marc zegt op

  Hopelijk met een goede service aan boord,enkele weken geleden met Thai airways van BKK naar FRA gegaan in business class is niet meer zoals enkele jaren terug, crew niet vriendelijk met moeite een glaasje wijn bij eten,bij ontbijt gewoon vergeten vragen aan mijn vrouw is thaise wat zij moest hebben om te drinken en dan de prijs, zal volgende keer eens goed nadenken voor een andere maatschappij de tussenstop nemen we er wel bij

  • Stef Meulenberg zegt op

   Idd wij ook net terug van Bangkok de Business class was buiten de prijs niets volgende keer lekker met de Emirates die weten wat service is

 3. Nonkelwin zegt op

  Wij zijn ook twee weken terug met Thai Airways van BKK naar FRA gevlogen, maar dan wel in Economy. De vlucht was ok, maar de service was allesbehalve. In geen enkel opzicht te vergelijken met de excellente service van vroeger. Zelfs de thaise schotel bij de maaltijd was niet te vreten. Geen drankservice bij het eten, daarvoor moest je wachten tot bij de koffie. In een overvolle economy class kan dat wel even duren.
  Wij hopen op een betere service als we volgende keer weer rechtstreeks vanuit Brussel kunnen vliegen.

 4. Arno zegt op

  Diverse keren vanaf Frankfurt met Thai Air gevlogen naar BKK, qua prijs zijn ze stukken goedkoper als Lufthansa en als KLM vanaf Amsterdam.
  Helaas was de laatste keer niet alle maaltijden meer voorradig en kon ik niet kiezen, en de maaltijd welke ik kreeg was niet te hachelen, een Duitser heeft de purser en bij gehaald en even grondig verteld dat het eten smerig was, hierop kreeg hij een maaltijd welke over was van de Buines klasse.
  Jammer, volgende keer mogelijk toch een andere maatschappij

  Gr. Arno

 5. Jos M zegt op

  Ik lees” De Brusselse route, voor het eerst gelanceerd in november 2011, onderging door de wereldwijde pandemie een tijdelijke stopzetting, waarna een korte heropleving in november 2021 snel gevolgd werd door een nieuwe onderbreking in augustus 2022″”
  Maar ik ben toch echt in december 2019 met Thai Airways vanuit Brussel hier aangekomen ..

  • RonnyLatYa zegt op

   Thailand werd pas gesloten in april 2020 wegens COVID..
   Normaal dus dat je in december 2019 zonder problemen nog naar Thailand gevlogen hebt met Thai Airways. Staat toch ook nergens dat dit niet kon in 2019.

   • RonnyLatYa zegt op

    Ik ben trouwens zelf in september 2019 terug naar Thailand gevlogen vanuit Brussel met Thai.
    Ben dan in juli 22 naar België teruggekeerd en heb ook de laatste vlucht met Thai naar Bangkok vanuit Brussel in augustus 22 mogen meemaken.

  • Bert zegt op

   Heb in 1992 al een keer met Thai Airways gevlogen vanaf Brussel volgens mij.
   In die jaren wisselde ik wel eens van maatschappij.

   • RonnyLatYa zegt op

    Was die vlucht toen niet via Frankfurt?
    Maar Sabena vloog toen ook op Bangkok denk ik want ze hadden er toch een balie op Don Muang.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website