Chittapon Kaewkiriya / Shutterstock.com

THAI heeft wederom besloten de vluchten vanaf Brussel naar Bangkok met een maand uit te stellen. De eerste vlucht moet nu 2 oktober van Brussels Airport vertrekken. Dit is opmerkelijk omdat THAI eerder meldde dat de route op 1 september herstart zou worden.

Waarschijnlijk worden er vanaf 2 oktober drie vluchten per week uitgevoerd (op dinsdag, vrijdag en zondag). Er wordt gevlogen met een Airbus A350. Het is niet onwaarschijnlijk dat ook deze datum weer uitgesteld gaat worden omdat de Thaise overheid de grenzen voor toeristen nog gesloten houdt.

Sinds de uitbraak van de Covid-19 pandemie staan de meeste vliegtuigen van THAI aan de grond. Daarnaast is de nationale luchtvaartmaatschappij van Thailand betrokken bij een reorganisatie, na uitstel van betaling.

THAI vliegt nog wel naar Europa om gestrande Thaise burgers op te halen, dit zijn de zogenaamde repatriëringsvluchten.

Bron: THAI

9 reacties op “THAI Airways International: Route Brussel – Bangkok wederom uitgesteld met 1 maand”

 1. Geert zegt op

  In augustus zijn er wel vluchten vanuit Bangkok naar Taipei en naar Kopenhagen
  Een mogelijke reden waarom de vluchten naar Brussel uitgesteld worden zou zijn dat er nog geen akkoord is dat Thai Airways de garantie heeft dat het vliegtuig niet in beslag zal worden genomen door schuldeisers.
  Er is trouwens ook nog geen akkoord om het faillissement af te wenden.

  Bron BP : https://www.bangkokpost.com/thailand/general/1961111/thai-airways-arranges-repatriation-flights-to-eu-and-taiwan

  Gegroet,

  • walter zegt op

   deze vluchten in augustus zijn ook zogenaamde repatrieringsvluchten, bedoeld om (vooral) gestrande Thai op te halen

  • Jos Rieken zegt op

   Het zou inderdaad kunnen dat het met het faillissement te maken heeft, want KLM en EVA Air hebben (nog) wel vluchten vanaf begin september.

   • Jozef flemming zegt op

    Hallo Jos,
    Wat ben je ermee dat KLM en EVA air op Bkk vliegen. ?
    Vergis ik mij als ik stel dat Thailand zijn grenzen dicht houdt voor toeristen tot nader order. ??
    Er zullen idd nog meer maatschappijen op Bkk vliegen, maar ik vermoed dat het in september voor gewone toeristen niet haalbaar gaat zijn.
    Grtjs, Jef

    • Jos Rieken zegt op

     Hoi Jozef
     Het ging erom wat de reden was dat Thai Airways zijn vluchten heeft uitgesteld. Maar ik ben het natuurlijk met je eens dat het geheel afhangt van de bereidheid van de Thaise regering om weer toeristen uit Europa binnen te laten.

  • Fons zegt op

   Erg moeilijk een vliegtuig aan te slaan dat niet eigendom is van een airline… vliegtuigen in leasing krijgen wel de immatriculatie van het land van de huurder, maar blijven eigendom van het leasing bedrijf in het buitenland…

 2. Diaan zegt op

  van mij mag het duidelijk worden dan we niet kunnen 26 okt. Ik heb nog aantal vluchten staan o.a naar naar laos .Als we duidelijkheid hebben kunnen wr de hotels etc afgaan zeggen.

 3. jfmotten zegt op

  heb me er allang bij neer gelegd dat Thailand vermoedelijk dit en volgend jaar “onbereikbaar “‘ is !
  Trouwens als je de meeste verhalen leest op dit blog , vraag ik me ook af wat je er als toerist nog te zoeken hebt !
  ( kom er trouwens al sinds 1986 )
  Maar ik hoop dat de situatie in bv Cambodja en Vietnam in de toekomst enig sinds wel weer een beetje normaal is en vraag hierbij ook tegelijk aan blog lezers of ze mij hier al iets over kunnen zeggen

  bv. dank

 4. Pieter zegt op

  Ik vraag hier in Nederland vaak bij Thaise mensen wat zij denken mbt reizen naar Thailand: over het algemeen denkt men dat het nog wel een jaar kan duren aleer je weer normaal naar Thailand kunt. Vooral van de quarantaine denkt men dat dat nog lang gaat duren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website