Thai AirAsia komt met een “Domestic Fly-Thru” service op Don Mueang Airport in Bangkok, de hub van de luchtvaartmaatschappij, die 42 binnenlandse routes met elkaar verbindt.

Voorheen was de dienst alleen beschikbaar op gespecificeerde internationale routes, die passagiers in staat te stelt om van een binnenlandse naar een internationale vlucht over te stappen zonder de incheckprocedure te hoeven doorlopen (inclusief bagage doorvoer).

De service is nu ook van toepassing op binnenlandse vluchten waarvoor een overstap in Bangkok nodig is. De dienst Domestic Fly-Thru start op 22 maart 2021. Reizigers kunnen nu de binnenlandse fly-thru-service gebruiken bij verbindingen tussen provincies, waaronder Udon Thani, Krabi, Roi Et, Nakhon Panom, Nan, Phitsanulok, Chiang Rai, Trang, Ubon Ratchathani en Surat Thani naar Chiang Mai, Phuket, Hat Yai en Nakhon Si Thammarat.

Passagiers die voor de binnenlandse Fly-Thru kiezen, kunnen zorgeloos vliegen, aangezien ze nu ook automatisch worden omgeboekt op de eerstvolgende vlucht, in geval van vertraging of annulering, met als gevolg een gemiste aansluiting. Santisuk Klongchaiya, CEO van AirAsia Thailand, zegt daarover: “de binnenlandse Fly-Thru zal reizigers meer gemak bieden door slechts één keer in te checken en ingecheckte bagage naar de eindbestemming van de passagier te sturen. De Fly-Thru-service was al van toepassing op internationale vluchten en we zijn verheugd dit gemak ook voor binnenlandse reizigers uit te breiden. Fly-Thru zal beschikbaar zijn voor verbindingen met een tussenstop van 90 minuten of langer,” aldus Santisuk.

Alle binnenlandse Fly-Thru-services gaan via Don Mueang Airport. Bij aankomst in Don Mueang volgen de passagiers de borden “Domestic Fly-Thru Passenger” naar hun volgende vlucht, passeren de ticketcontrole en de scan voor de handbagage op de tweede verdieping voordat ze doorgaan naar de wachtruimte op de derde verdieping. Controleer het poortnummer en zorg dat je minimaal 20 minuten voor vertrek aanwezig bent.

Passagiers kunnen aan boord gaan van de volgende vlucht zonder de passagiersruimte te hoeven verlaten en zonder hun bagage opnieuw in te checken.

Bron: TTRweekly


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 5 votes.
Please wait...

6 reacties op “Thai AirAsia introduceert “Domestic Fly-Thru” op Don Mueang Airport”

 1. Cornelis zegt op

  Ondanks dat e.e.a. gisteren in werking zou zijn getreden, kan ik er op de engelstalige website-versie van de maatschappij niets van terugvinden. Ik ging op zoek omdat ik benieuwd was of deze procedure de nieuwe standaard wordt, of tegen meerprijs als ‘extra’ zal worden aangeboden.

  • Cornelis zegt op

   Het artikel hierboven nog eens doorlezend zie ik nu dat het een keuze is van de passagier. Dan zal er vast ook een prijskaartje aan hangen.

 2. Caspar zegt op

  Boekingsperiode: 22 maart 2021 – 28 maart 2021 | Reisperiode: 29 maart 2021 – 30 september 2021

  * 30% korting op alle stoelen, alle vluchten voor binnenlandse bestemmingen (FD-vluchten). • 30% korting op het tarief en niet beschikbaar voor andere promoties. • Promotiestoelen zijn beperkt. Tarieven zijn exclusief luchthavenbelastingen, toeslagen en andere toeslagen. • Gegarandeerd laagste tarief. Geniet van extra 40 THB korting op uw boeking wanneer u zich aanmeldt als BIG-lid via airasia.com of de AirAsia Mobile App.
  ** Vluchten van / naar Chiang Mai van / naar Pattaya (U-Tapao), Hat Yai en Phuket worden al uitgevoerd sinds 17 maart 2021. En andere Cross Regional-vluchten zullen vanaf 1 april 2021 worden uitgevoerd.
  Voorwaarden zijn van toepassing.

  • Cornelis zegt op

   Mooie opsomming, maar ook daar staat toch niets in over ‘domestic fly-thru’?

 3. Stefaan zegt op

  Mooi initiatief. Maar de low-cost maatschappijen zouden er baat bij hebben iets te organiseren voor de vele internationale reizigers die niet op Don Muang maar wel op Suvarnaphumi aankomen/vertrekken. Nu moet je op eigen houtje een taxi of bus nemen (554?) om van de ene naar de andere luchthaven te switchen.

  • Cornelis zegt op

   Er is toch iets georganiseerd? Er rijdt immers een gratis pendelbus?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website