De fel begeerde prijs voor de beste luchtvaartmaatschappij ter wereld is dit jaar naar Qatar Airways gegaan. De luchtvaartmaatschappij uit Qatar neemt de eerste plaats over van Cathay Pacific. Vorig jaar eindigde Qatar Airways op de tweede plek.

De ‘World Airline Awards’ van onderzoeksbureau Skytrax zijn de meest gerenommeerde prijzen die in de luchtvaart vergeven worden. De top-10 in de belangrijkste categorie ‘Airline of the year’ is elk jaar het domein van maatschappijen uit Azië en het Midden-Oosten. Dinsdag vielen tientallen maatschappijen uit de hele wereld in de prijzen. Skytrax geeft prijzen voor uiteenlopende categorieën. Zo werd Turkish Airlines de beste luchtvaartmaatschappij uit Europa.

Schiphol

De prijs voor Qatar valt mooi samen met de eerste passagiersvlucht van Qatar Airways naar Schiphol Amsterdam op dinsdagmiddag. De airline gaat in eerste instantie zes keer per week tussen Doha en Amsterdam vliegen. Met ingang van dit winterseizoen wordt er dagelijks tussen beide steden gevlogen, zo blijkt uit de dienstregeling van de luchtvaartmaatschappij. Op de route zet Qatar Airways een Boeing 787-8. Het toestel biedt plaats aan 254 passagiers.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Skytrax: ‘Qatar Airways beste luchtvaartmaatschappij 2015’”

 1. Daniël zegt op

  Ben benieuwd wat deze maatschappij beter doet dan anderen. Er is momenteel in veel Europese landen flink discussie over de Toelating van luchtvaartmaatschappijen uit het Midden-Oosten, vanwege de lage tarieven door vermeende olie-staatssubsidie en daarmee oneerlijke concurrentie. Over een maandje vlieg ik met mijn vrouw en twee kinderen naar Bangkok met Qatar Airways, we gaan het meemaken.

 2. eugeen zegt op

  Onderzoeksbureau Skytrax heeft dit als resultaat. Prima. Helaas zijn er jarlijks een twintigtal grote onderzoeken, die elk een andere resultaat geven.

  • Khun Peter zegt op

   Skytrax is de belangrijkste onderscheiding. Zeg maar de Oscars in de luchtvaartbranche.

 3. eddy zegt op

  ik heb al vele keren met Qatar gevlogen BKK-BRU en BRU-BKK, zij hebben de nieuwste vliegtuigen en de beste service/maaltijden. Waarom NL vreest voor de prijzen weet ik niet maar als ik via skyscanner een vlucht zoekt is Qatar ver weg v/d goedkoopste, Ethiad en KLM zijn goedkoper.

  • Petra zegt op

   Hallo Eddy,

   Dan kun jij mij misschien helpen. Ik ben namelijk heel benieuwd of er ook (teken)film worden uitgezonden in het Nederlands/Vlaams.
   Wij vliegen volgende maand met Qatar naar Bangkok, en voor de kids is het wel fijn als zij ook iets kunnen kijken.
   (En zo niet, dan gaan we gewoon zelf op zoek naar een alternatief 🙂 )
   Ik heb trouwens weken geleden deze vraag al bij Qatar neergelegd, maar helaas nog steeds geen antwoord ontvangen.
   Alvast bedankt,

   Met vriendelijke groet,
   Petra

   • peter zegt op

    dag Petra,
    er zijn tekenfilms maar niet in het nederlands.
    groetjes

   • eddy zegt op

    Ik vlieg ook vele malen met de kinderen, veel tekenfilms, spelletjes e.d maar alles niet in het NL/VL. Maar ze krijgen wel een speciale attentie, kleurboek/puzzelboek, kleurpotloodjes, worden soms gesminkt (afhankelijk v/d crew), en je kan een kids menu bestellen. Bij het inchecken/overstap moet je niet met de kinderen aanschuiven, je mag direct doorgaan.

    Prettige reis,

    PS; weinig maatschappijen bieden NL/VL entertainment/bediening

 4. Jack G. zegt op

  Air France heeft ook een prijs gewonnen. Namelijk die van sterk verbeterde luchtvaartmaatschappij.

 5. Gerard Van Heysteg zegt op

  Heb al meermalen met Qatar vlogen op Brussel, zeer goede verzorgde vlucht , overstap een uurtje, vind ik prima om eens de benen te strekken. zij gaan ook hun vluchten opdrijven op Brussel , daar Schiphol moeilijk doet ! Prijs kwaliteit en dan nog het gemak van de luchthaven in je eigen land, keuze is rap gemaakt !

 6. Eric zegt op

  Ik ga het meemaken.
  Via Skyscanner op een moment voor een ticket in juli-augustus (BRU-BKK) als goedkoopste (540,-) uit de bus gekomen. Met een beperkte wachttijd van 2 1/2 uur in DOHA. Voor het eerst met Qatar!

  Heb alle airlines wel een keer gehad. Emirates was geweldig, Etihad was prima, Lufthansa was degelijk, Korean maakt een enorme omweg (zelf niet goed opgelet bij aardrijkskunde), EVA is goed te doen. Bij China valt het eten zo tegen. AirBerlin heb ik de hele weg gestaan omdat mijn benen niet tussen de stoelen passen. En KLM wil ik zo snel mogelijk vergeten.

 7. Beppie zegt op

  Ben benieuwd .September vliegen wij naar Bangkok met deze maatschappij.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website