Over enige tijd kan het doorlopen van de paspoortcontrole op Schiphol een stuk vlotter gaan, dankzij een nieuwe app. Met deze app kunnen reizigers vooraf vanuit huis hun gegevens registreren.

Staatssecretaris Eric van der Burg lichtte dit toe tijdens een demonstratie van het innovatieve Digital Travel Credential-systeem. Deelnemers aan een proefvlucht met KLM van Canada naar Nederland hebben dit al uitgeprobeerd door thuis via hun smartphone een gezichtsfoto en reisdetails te uploaden. Eenmaal op Schiphol versnelt dit het proces aanzienlijk, omdat reizigers alleen hun paspoort bij een scanner hoeven te houden om door te lopen.

Robert Carsouw, tijdelijk aan het roer bij Schiphol, ziet veel potentie in dit systeem. Hij verwacht dat deze manier van registreren de standaard wordt, waardoor paspoortcontroles veel sneller zullen verlopen. Ondanks dat de ergste drukte bij de paspoortcontrole al een paar jaar voorbij is, zijn er momenten dat reizigers toch nog lang moeten wachten, vooral als meerdere vluchten tegelijk landen.

Het proefproject eindigt eind maart, waarna de resultaten worden voorgelegd aan de Europese Commissie. Deze werkt aan een Europees digitaal reisdocument. Vooralsnog blijft reizen in de EU zonder fysiek paspoort een visie voor de toekomst, met de nadruk op de noodzaak van samenwerking tussen de lidstaten om technologische vooruitgang op dit gebied mogelijk te maken.

1 reactie op “Schiphol komt met app om paspoortcontrole te vereenvoudigen”

  1. Marcel zegt op

    Een klassiek voorbeeld van “creeer een probleem voor het volk en bied ze daarna de oplossing, het invoeren van de zo gevreesde digital identification”.

    Mensen, als we niet massaal zo willen eindigen als in China al gebeurt (digitale herkenning, overal waar je gaat en staat) dan zouden we hier niet in moeten trappen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website