Luoxi / Shutterstock.com

Luchthaven Schiphol gaat haar operatie voor de komende periode verkleinen en zich inrichten op de activiteiten die passen bij deze crisissituatie. Dat betekent dat Schiphol in sterk afgeslankte vorm open blijft voor de passagiersvluchten die nog wel aankomen en vertrekken, repatriëring, vrachtverkeer, hulpdiensten en uitwijkende vliegtuigen. 

Schiphol werkt er naartoe dat waarschijnlijk vanaf dinsdag 24 maart alleen de D- en E-pier nog in gebruik zijn voor passagiersvluchten. De opstelplaatsen voor vliegtuigen bij de overige pieren worden gebruikt als tijdelijke parkeerplaats voor de vliegtuigen die langere tijd aan de grond zullen staan. De check-in wordt dan beperkt tot Vertrek 2 en een deel van Vertrek 3. Achter de securitycontrole blijven Lounge 1 voor vluchten naar Schengenlanden en Lounge 2 voor de overige vluchten open.

Dick Benschop, CEO Royal Schiphol Group, zegt daarover: “We gaan terug naar een ‘Kern-Schiphol’. Daardoor blijven we open voor Nederlanders die nu in het buitenland zijn en naar huis willen, voor vrachtvluchten met bijvoorbeeld medicijnen en medische hulpmiddelen en voor de vluchten die nog wel plaatsvinden. Deze beperking van onze operatie past ook bij de zorg voor onze mensen en die van onze partners.”

Sterke daling aantal vluchten en passagiers

Op Schiphol is het aantal reizigers inmiddels met ruim 60% gedaald en gaat het aantal vluchten ook hard omlaag. De komende dagen worden er veel repatriëring vluchten verwacht van Nederlanders uit het buitenland. Op basis van de wereldwijde ontwikkelingen, het negatieve reisadvies voor alle Nederlanders, de EU maatregelen en de overige wereldwijde reisbeperkingen zal het aantal vluchten en passagiers verder zeer snel afnemen.

Advies reizigers

Actuele informatie over het coronavirus in relatie tot Schiphol vinden reizigers op een speciaal ingerichte website van Schiphol. Voor informatie over een specifieke vlucht raadt Schiphol reizigers aan de website van hun luchtvaartmaatschappij en/of reisorganisatie in de gaten te houden. Voor de meest actuele reisadviezen per land kunnen reizigers terecht op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Schiphol heeft 60% minder reizigers maar blijft open in afgeslankte vorm”

  1. rentenier zegt op

    Kan men nog wel vanuit Nederland in Thailand te recht komen? Thailand is nog niet op slot. Zijn er nog vluchten naar het Verre Oosten? misschien met tussenstop of overstappen?
    Als Nederland op slot gaat (Lock Down), kan men dan nog vanaf Schiphol vertrekken?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website