Reizigers hebben Amsterdam Airport Schiphol tijdens de World Airport Awards 2014 in Barcelona uitgeroepen tot beste luchthaven van West Europa. Op de wereldranglijst staat Schiphol op de vijfde plaats.

‘Het is een mooie erkenning van de prestaties van Amsterdam Airport Schiphol en de luchtvaartmaatschappijen. Tevreden achterover leunen is er echter niet bij. De ontwikkelingen gaan razendsnel, de concurrentie wint bijna dagelijks aan kracht.

In het belang van de reiziger investeren we daarom fors in de kwaliteit en de capaciteit van onze infrastructuur. Gemiddeld gaat het om 1,5 miljoen euro per dag. In 2014, 2015 én 2016. Zo blijft Schiphol Group anticiperen en investeren in een krachtige, gastvrije mainport’, aldus Maarten de Groof, Executive Vice President & CCO.

Reizigers roemen wederom reiscomfort

Voor Europese en intercontinentale reizigers blijft Schiphol een aantrekkelijke keuze. Dat is onder meer te danken aan de goede selfservice faciliteiten en het kwalitatief hoogwaardige aanbod van (nieuwe) voorzieningen. En dit met een snelle groei van het aantal reizigers in de afgelopen jaren.

Skytrax

The World Airport Awards worden gezien als de wereldwijde benchmark, die de kwaliteit van luchthavens volgens reizigers in kaart brengt. Voor de Awards over 2014 ondervroeg Skytrax ruim 12 miljoen reizigers uit 110 landen over de kwaliteit van 410 luchthavens ter wereld. Het onafhankelijk onderzoek wordt sinds 1999 verricht.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Reizigers kiezen Schiphol tot beste luchthaven in West Europa”

 1. top martin zegt op

  Het zegd mij meer over de kiezers als over de luchthaven. Dit ook omdat de meeste reizigers vacantie gangers zijn die niet op grote internationale luchthavens vliegen maar vaak alleen naar vacantie bestemmingen. Zonder andere luchthavens hier te noemen, staat Schiphol helemaal niet op mijn lijst.

  • Noah zegt op

   Beste top Martin, wat een onzin zit u te verkondigen!!! Als ik zo een reactie lees ken ik u niet serieus nemen! Het is ook weer zo kinderachtig omdat het u mening is, maar blijkbaar niet van de vele tientallen miljoenen die Schiphol jaarlijks aandoen. Schiphol vakantiegangers, hahaha…..Schiphol is een hele belangrijke luchthaven om over te stappen naar alle zoals u het noemt grote internationale luchthavens en dus voor alle internationlae top vliegmaatschappijen een van de belangrijkste strategische luchthaven van Europa en vergis u niet, Schiphol is groot en Amsterdam idem onder de “vakantiegangers” en de zakenmensen, ach die mijden Schiphol, pfff!

   ik wacht met spanning af op uw link dat Schiphol een vakantie luchthaven is, een link!!!
   Die link komt er niet, daar ben ik van overtuigd! Schrijven is leuk, nu uw onderbouwing aub?

   • top martin zegt op

    Gewoon lezen wat er staat voor dat U reageerd. Al eerste wijs ik er op, dat Schiphol alleen tot beste luchthaven van Europa gekozen werd en niet de beste van de gehele wereld. Hij of zij die vaker (ik mijn leven lang) op andere wereld delen-luchthavens geland is, weet dat Schiphol lang niet toppie is. Voorbeelden zijn er genoeg. Het is dan ook klein van gedachte, dat U alles bewezen wilt hebben met hulp -van een link-. Daarmee sugereerd U, dat alleen wat in het I-Net staat waar is ?. Een vreemd standpunt voor mij. Om die reden krijgt U ook geen link.

    Hoe het veel beter kan kun je bv. zien op de luchthaven van Atlanta-USA. De reiziger die met bv. de auto komt, wordt al kilometers van te voren met heel grote borden naar de ingang van de hal en de parkeer plaats verwezen die het korts bij die counter ligt van de airliner waar hij mee vliegt. Je volgt gewoon bv. de naam KLM of Air France

    Dus hij of zij die van Atlanta voor de eerste keer vliegt vind perfekt de weg in No-Time. Daar zouden Schiphol en het door mij genoemd FRA eens gaan kijken hoe het wel kan.

 2. Cú Chulainn zegt op

  @top martin, Iedere keer valt het mij op dat wanneer er op het Thailandblog iets positiefs over Nederland of Schiphol wordt verteld, dit direct als een rode lap op vele Thailandbloggers met roze bril werkt. Daarentegen wordt er geen kritiek geduld op de luchthaven van Bangkok of Thailand in het algemeen. Weet u dat zakelijke reizigers Schiphol hadden verkozen tot prettige/beste luchthaven en geen (domme zo komt uw denegrerende opmerking op mij over) vakantiegangers? Een dergelijke reactie had ik al verwacht, natuurlijk, op de luchthaven van Bangkok komen helemaal geen toeristen, alleen maar zakelijke reizigers. Thailand is helemaal geen vakantieland. Ik vind Schiphol een prettige luchthaven en waar je iedere hoek kunt bereiken zonder gebruik te moeten maken van pendelbussen of treinen zoals op andere luchthavens. Het bewijzeringssysteem is zeer goed en de Nederlander die de bewijzering op Schiphol heeft mogen ontwerpen, heeft ook de bewegwijzering van New York, Abu Dhabi, Athene en Frankfurt ontworpen.

  • Henk zegt op

   Geen toeristen naar Bangkok? Naar mijn inzicht bent u nog nooir op de luchthaven van BKK geweest!

   • Noah zegt op

    Beste Henk, volgens mij leest u de ironie niet zo goed!

   • smeets dirk zegt op

    En naar mijn inzicht weet u niet wat sarcasme is.Want als ge zijn reactie deftig leest is dat wel duidelijk volgens mij

  • rebell zegt op

   Dat zal dan ook wel de reden zijn, dat bv. in Frankfurt heel veel kommentaar is op het feit, dat de verbinding tussen de hal A_B_C naar hal D_E zo slecht te vinden is. Dat vooral voor die mensen, die voor de eerste keer van Frankfurt starten ?.
   Dat gelt ook voor het parkeer systeem in de parkeer flats. Onderzoekers van FAZ hebben berekend, dat als je verkeerd parkeerd (niet wetende) je bijna 42 minuten kwijt bent je vlucht counter in hal D-E te bereiken. Leuk als je toch al een beetje laat bent.

   FRAPORT zegd hierop, dat je via Internet kunt zien waar je moet parkeren. Fijn voor oudere mensen, die geen I-Net hebben of niet er mee kunnen omgaan. Of voor buitenlanders die geen I-Net Duits kunnen verstaan=lezen. En daar zouden de wegwijzers door dezelfde man zijn gemaakt die ook schiphol heeft gedaan ?. Prima werk.

   Dat dit op Schiphol sneller gaat, komt alleen door het feit, dat Schiphol veel kleiner is. Kleiner betekend nog lang niet=beter ? Ik ben met een kollega uit Venuzuela op schiphol geweest. Was die blij dat ik Nederlands voor hem kon vertalen.

   • Noah zegt op

    Moderator: graag stoppen met het welles/nietes en het chatten.

 3. Jack G. zegt op

  Schiphol is gewoon een prima luchthaven. Het gebouw voelt ‘klein’ aan. Vele start en landingsbanen. Je hoeft niet veel rondjes te vliegen om te mogen landen. Je hoeft geen 30 tot 45 minuten te wachten om te mogen starten zoals op JFK of Londen H. Wat ik wel minder vindt is dat nu nog geen aparte vertrek/aankomstverdiepingen zijn. Groepen passagiers lopen nu soms nog tegen elkaar op. Dat is straks ook weer opgelost na de verbouwing. Personeel is redelijk vriendelijk. Soms even een paar loketten extra open voor paspoortcontrole bij aankomst. Of gewoon meer zelf scannen. Ik ben een goedkope klasse vlieger en geen zakelijke reiziger.

 4. rebell zegt op

  Als je Schiphol toppie vindt ga ik er maar van uit, dat je niet veel andere luchthavens hebt gezien. Want anders zou je heel anders oordelen. Schiphol is Nederlands, klein, krom en van begin aan niet op expansie gebouwd. Typisch Nederlands.

  Ga eens een keer op Düsseldorf kijken, dit om maar even in de buurt te blijven. Dat is meer als dag en nacht verschil. Of iets verder bv. in Orlando dat midden in een park ligt. Of Atlanta ? Of Beiing, Dubai etc.

  Om die reden zou ik wel eens de vragenlijst willen zien, die aanleidung zou zijn, dat je Schiphol boven in deze topper lijst vindt ?. Ik denk dat de enigste vraag was: op welke luchthaven spreekt men Nederlands.

 5. Ruud zegt op

  Naar mijn mening is Schiphol een mooi en efficiente luchthaven, het enige wat al jaren een drama in mijn ogen is, is de bagageafhandeling bij aankomst, al meerdere keren meer dan een uur moeten wachten op je koffer. En het maakt niet uit of je nou met veel andere vluchten aankomt of dat er geen mens is te bekennen bij andere bagagebanden, het is altijd een drama. Aankomen op BKK is voor ons thuiskomen en zou wel net als de vorige paus de grond willen kussen, tot je bij de paspoortcontrole komt, in 2012 was het de laatste keer voor mij, we hebben meer dan 2 uur in de rij gestaan en dan denk je, er zal toch wel iemand zijn die opdracht geeft dat er meer balies open moeten, maar nee hoor, niemand die daar op komt, maar goed stap je eenmaal de hal uit en de kegel van warmte botst tegen je lijf vergeet je gelijk je ergernis weer en ga je genieten van dit heerlijke land.

 6. top martin zegt op

  Moderator: graag stoppen met chatten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website