Qatar Airways gaat op Schiphol Amsterdam vliegen

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
Tags: ,
2 januari 2015

Qatar Airways heeft deze week bevestigd dat zij met ingang van 16 juni 2015 dagelijks met een B787 vanaf Doha naar Amsterdam vliegt.

Dit bericht is interessant voor Thailandgangers omdat de concurrentie op de route Amsterdam – Bangkok verder toeneemt wat vrijwel altijd een positief effect heeft op de prijzen van vliegtickets. Qatar is, naast Emirates en Etihad, de derde Arabische luchtvaartmaatschappij die vanaf Schiphol vliegt.

Op maandag, dinsdag, vrijdag en zaterdag vertrekt de vlucht om 08.25 uit Doha en arriveert om 14.00 in Amsterdam. Om 16.10 vertrekt de vlucht vanaf Schiphol naar Doha. Op de overige dagen vertrekt de vlucht uit Doha om 08.20 en vertrekt het toestel om 16.20 uit Amsterdam.
Aan boord is plaats voor 254 passagiers in twee klassen: economy en business. In de businessclass zijn 22 full flat seats beschikbaar. De vluchttijd tussen Amsterdam en Doha bedraagt zo’n 6,5 uur. Reizigers die vanaf Amsterdam naar Bangkok willen vliegen zullen in Doha moeten overstappen.

Qatar Airways is de nationale luchtvaartmaatschappij van Qatar met haar thuisbasis in Doha. De luchtvaartmaatschappij is één van de zes maatschappijen wereldwijd (en de enige in de regio) met een vijf sterren beoordeling door Skytrax.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Qatar Airways gaat op Schiphol Amsterdam vliegen”

 1. dirkvg zegt op

  Ervaring vanuit Brussel.

  Leuk is het om met de dreamliner naar Doha te vliegen , en dan kan je met de A380 naar BKK.
  ( soms is het een 777, kan je checken).

  Als je al eens business vliegt, voor minder dan 2000 euro heb je een “flat” seat en een super bediening.

  Economy in de dreamliner zijn de zetel iets smaller tgo de 777, in de A380 is het best leuk vertoeven.

  …dit is een zuiver persoonlijke mening natuurlijk.

 2. marianne h zegt op

  prachtig vanwege drukke bezetting naar bkk. wat wordt de prijs en is er verbinding naar bkk vanaf doha?

  • Cornelis zegt op

   Ik heb m’n glazen bol even voor je geraadpleegd maar dat bracht geen duidelijkheid over de prijs. Gewoon even afwachten tot die bekend wordt gemaakt. Het is natuurlijk wel te verwachten dat het vooral in de beginperiode aantrekkelijk zal worden gemaakt om voor deze maatschappij te kiezen.
   Wat de verbinding van Doha naar Bangkok betreft: Qatar vliegt minimaal vier maal per dag van Doha naar Bangkok.

 3. Cornelis zegt op

  Uit nieuwsgierigheid de indeling van de Qatar 787 opgezocht op de seatguru website. Bevat nogal wat negatieve commentaren over de stoelen en de ruimte in Economy. Business ziet er qua indeling heel ruim uit.
  http://www.seatguru.com/airlines/Qatar_Airways/Qatar_Airways_Boeing_787-8.php

  • Jack G. zegt op

   Stoelen staan zo te lezen in de stapelklasse op 31 net als bij KLM. Maar misschien zijn het van die slimme en dunne stoelen die in zijn bij nieuwe toestellen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website