Er zijn namelijk steeds meer aanwijzingen dat de olieprijzen, en bijgevolg ook de prijzen voor vliegtickets, ook dit jaar weer zullen stijgen, zo schrijft Advito in de ‘Industry Forecast’. Het goede nieuws is dat de vraag naar vliegreizen toeneemt.

Prijzen vliegtickets onzeker

Onzekerheid over de nucleaire plannen van Iran en de onrusten in Soedan wakkeren de onrust over de olieprijzen aan. In het beste geval blijft de prijs per vat olie rond de US$115 schommelen, in het slechtste geval stijgt die tot US$200, wat een grote invloed op de prijzen van de vliegtickets kan hebben. Daarnaast verwacht de IATA (International Air Transport Association) een stijging in de vraag naar vliegtickets, terwijl steeds meer vliegtuigmaatschappijen hun capaciteit verlagen. Ook dat kan leiden tot een prijsstijging.

Voorspelling worden moeilijker

“Door de economisch turbulente tijden is het moeilijker dan gewoonlijk om precieze voorspellingen te doen. De recessie die kan toeslaan in belangrijke markten, het consumentenvertrouwen dat in vrije val is, en een mogelijke nieuwe kredietcrisis, kunnen leiden tot een aanzienlijke daling in de vraag naar reizen en al wat daarbij hoort. Als dat gebeurt zullen luchtvaartmaatschappijen het veel moeilijker krijgen om de verwachte prijsverhogingen door te voeren en kunnen de prijzen opnieuw sterk zakken.

Travelmanagers moeten er rekening mee houden dat geen enkele vorm van stabiliteit momenteel gegarandeerd is. Luchtvaartmaatschappijen zullen ook steeds creatiever worden met ancillary fees. En ook de extra kosten voor brandstof en betaling met creditcard worden door de luchtvaartmaatschappijen aan klanten doorbelast,” zegt Jeroen Hurkmans, Vice President bij Advito.

Lees hier de volledige update van de Industry Forecast


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Prijzen vliegtickets onzeker, stijgingen worden verwacht”

 1. fransamsterdam zegt op

  Advito kan schrijven wat hij wil, maar er zijn ook andere geluiden, die op de korte termijn juist uitgaan van een daling van de olieprijs. Zie http://www.bnr.nl/topic/beurs/822328-1206/shell-olieprijzen-blijven-tot-volgend-jaar-dalen

  En wat is er trouwens goed aan het nieuws dat de vraag naar vliegreizen toeneemt? Dat maakt het toch alleen maar duurder?

 2. jacksiam zegt op

  Frans,
  Je laatste zin dat is de oudste wijsheid van de handel:de wet van vraag en aanbod.
  Dat hier de vraag toeneemt is voor onze knip inderdaad zeer slecht.
  De olie moeten wij betalen met dollars en die moeten we kopen met onze waardeloze euro.
  Van dat laatste moet steeds meer op de tafel komen.
  Bovendien heeft den Haag ook steeds meer geld nodig bijv.voor Europa enz.
  Het is nu al te zien dat de vraag naar vliegreizen afneemt.
  Komt omdat onze regeringen te weinig maatregelen trffen om de economie aan te jagen.
  En omdat onze koopkracht afneemt(bijv,BTW naar 21% enz)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website