Voor ons Thailand-adepten is het goed nieuws dat budget airline Norwegian een basis wil openen op Schiphol. De prijsvechter, die al een handvol Europese vluchten uitvoert vanuit Amsterdam, wil vanaf de zomer 2017 verre vluchten gaan uitvoeren naar populaire vakantiebestemmingen met Boeing 787 Dreamliners.

De Noorse maatschappij, die ook van plan is om op Barcelona en Parijs een basis te openen, heeft vacatures voor 350 piloten, die vanaf de nieuwe bases moeten gaan vliegen.

Norwegian vliegt voornamelijk met de Boeing 787’s. In 2020 wil de maatschappij met 42 toestellen naar verre vakantiebestemmingen vliegen.

Naast Scandinavië, is de airline ook operationeel op Londen Gatwick, waar Engelse vakantievliegers met bodemprijzen worden gelokt.

Welke bestemmingen Norwegian vanaf Schiphol gaat aanvliegen is nog niet bekend. De kans dat Thailand daar bij zit is groot. Door meer concurrentie zullen de prijzen voor vliegtickets naar Bangkok zeker gaan dalen.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl

No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “Prijsvechter Norwegian gaat vanaf Schiphol verre vluchten aanbieden”

 1. koos zegt op

  Als het een non stop vlucht word zou het goed nieuws wezen na het wegvallen van China airlines.

  • Joost M zegt op

   Als ze dezelfde tijden gaan aanhouden dan ben ik klant.

 2. rob zegt op

  Toevallig deze week even gezocht voor een ticket in augustus 2017. Ik zag daar ook deze maatschappij bij de aanbieders staan maar van Schiphol ga je eerst naar Oslo en daar vandaan naar Bangkok.

  Heb al eens met ze gevlogen en herinner mij nog dat wel voor alles , bagage, eten en drinken bij betaald moet worden. Dat zal dus nu wel niet anders zijn.

 3. Jan Verduin zegt op

  Heb hier in Pattaya enige Noorse vrienden die in het verleden een vlucht hebben gemaakt met Norwegian, voor hun was het de eerste maar ook de allerlaatste keer.
  De reden, vertraging zowel heen en terug en voor werkelijks alles cash moeten betalen, bv $10 voor een dekentje en zelfs een klein flesje water loog er niet om.

  Dus zou ik eerst wel eens willen weten onder welke condities Norwegian vanaf Schiphol gaat vliegen want goedkoop zou dan wel eens als duurkoop uit kunnen pakken.

 4. thaiaddict73 zegt op

  dat zou goed uitkomen, al helemaal als er idd nonstop ams – bkk word gevlogen. snap trouwens niet waarom china airlines stopt. en Thai Airways hier niet op springt. en KLM kans laat liggen. er is genoeg animo voor. ik was al aan het uitkijken na vervanger van China Airlines. ja concurentie is alleen maar goed voor budget 😉

 5. Paul zegt op

  Ik ga altijd voor langere tijd naar Thailand. Ik val dus altijd buiten de speciale aanbiedingen. Als ik alles bij elkaar optel ben ik voor een vlucht rechtstreeks naar Bangkok ongeveer € 730,00 kwijt. Omdat ik in Amsterdam woon, de bus bij mij voor de deur stopt en het mij nog geen € 3,00 kost en nog geen 20 minuten reistijd om op Schiphol te komen (ik kan kiezen uit 2 bussen) is elke andere luchthaven voor mij gewoon een extra onkostenpost die bij de reissom inbegrepen moet worden en in principe uit den boze is . Een reis met overstap en waarbij je voor alles extra moet betalen wordt dan ook nog erg onaantrekkelijk. Het verschil in prijs is vaak niet meer dan € 100,00 (soms meer en soms minder). Voor dat verschil kies ik voor rechtstreeks met alle prima service, 23 kg ruimbagage en 12 kg handbagage toch weer voor de KLM. Met mijn 1.70 m is de beenruimte is voor mij altijd voldoende. Daarbij komt dat de KLM direkt in eigen land aanspreekbaar is en alle eventuele juridische zaken hier afgehandeld kunnen worden.

  • walter zegt op

   Ben onlangs voor het eerst met KLM naar Bangkok gevlogen, perfect. Het eten was beter dan bij Eva en China. Ga binnenkort in Thailand wonen dus dat wordt een enkele reis, zeker weer met KLM!

  • Michiel zegt op

   Wij gaan volgende week (eindelijk) weer eens richting Bangkok. En ja weer met de KLM voor de 7de keer.

   Ben ook wel eens vreemd gegaan zeg maar met China Airlines Airberlin Ethihad .

   Toch weer KLM met niet zo luxe vliegtuigen, en wat oudere maar wel vakbekwame mensen aan boord.

   Resultaat na de rest geprobeerd te hebben : Ik wil naar Bangkok en vanuit ons huis z.s.m. voor een aardige prijs met goede vliegtijden. Dus niet om 03:00hr in Bangkok naar de zandbak vliegen om thuis te komen.

   KLM: 4 weken geleden geboekt betaalde 550 euro pp . Ik ben na +- 10uur vliegen in Bangkok houten kont inbegrepen van de (matige stoelen). Wandelingetje kun je ongeveer vergeten met 425 stoelen in een 777-300.

   Maar overall zijn we er toch het meest gelukkig mee . Goede prijs / geen omvliegen met tussenstop / en voor ons dan gratis Thalys naar schiphol vanuit Belgie. Trein vertraagd etc klm zijn probleem. Al eens gehad 3 jaar terrug vraag Gerry Q8.

   En als je in Bangkok instapt om naar huis te gaan weet je dat je 12uur in die stoel hangt maar dat “welkom aan boord” is ook wat waard.

   Over het eten zeg ik op de heenweg vind dat KLM spul laatse jaren niet top hollandsekost daar ga ik niet voor op vakantie , retour van Thai catering meestal wat meer mijn smaak, maar die verschillen gelukkig.

   • Michiel zegt op

    En nog wat niet geheel onbelangrijks vergeten .

    Wij hebben nu een cheap ticket voor €550 maar kon tot max 6 maanden na vertrek een terrug reis datum kiezen. Dat is bij de meeste andere wel anders meestal 30 dagen voor het laagste tarief.

    Heb nog naar emirates gekeken want zelfde prijs en overstap < 2 uur. maar meer als 30 dagen weg en de prijs vloog omhoog.

 6. Albert zegt op

  De laagste prijs is een uit geklede ticket, voor alles moet je bij betalen.
  Enkele maanden geleden had ik een vlucht van Amsterdam naar Miami geboekt via Kopenhagen.
  2 keer een wijziging ontvangen waarbij de laatste te laat in Kopenhagen aankwam om de door verbinding op de zelfde dag met Amsterdam te halen. En heb ik dus geannuleerd.

 7. rob zegt op

  Zojuist terug gekomen uit Thailand en gevlogen met Qatar voor €500,00 retour.
  Prima service alleen op de heenvlucht een korte overstap tijd (mijn Eigen schuld niet goed naar de borden op het vliegveld gekeken) Ik had maar 1 uur de tijd en dat is te kort .
  Vliegtijden zijn vertrek uit Nederland om 18.00 uur en uit Bangkok om 2.00 s nachts .
  Overstaptijd in Dhoa is dan 2½ uur.
  Zoals Paul al melden .Ik woon ook dicht bij Schiphol (Hoofddorp)
  Met de bus heen voor € 2.20
  Vertrek over 6 weken weer maar dan voor 3 maanden ,
  Maar nu met EVA AIR voor €620. wel vroeg geboekt in mei !!!!! en VOOR 13 December vertrekken daarna schieten de prijzen omhoog en dat kan wel €300 pp schelen.

  • Paul Schiphol zegt op

   Voor ons zijn de KLM werelddeal weken altijd een juist moment om te boeken. Zelfs voor de drukke nieuwsjaarsperiode, we vertrekken daags na Kerst met een retour op 29 jan. 17, zijn er ook met KLM goede prijzen te scoren, wij betaalden € 640,= p.p. Fijn rechtstreeks zonder gedoe of extra on-board bij betalingen.

   • Paul Schiphol zegt op

    NB. Via Tinker on-line geboekte Taxi, betalen we € 12,= per rit, huis-schiphol en een maand later terug. Altijd prima service, zij houden aankomsttijden bij, dus ook geen gedoe in geval van vertraging bij terugkeer op Schiphol.

 8. JACOB zegt op

  Moest 2 jaar terug dringend naar Nederland,ticket geboekt bij Aeroflot,Bangkok Moskou Amsterdam,geweldige service en nieuwe toestellen,het enige gevaar via Moskou is wanneer men vertraging heeft en de aansluitende vlucht mist,dan komt men niet van het vliegveld omdat men voor Rusland een visa nodig heeft,doch voor de rest aan te bevelen.

 9. Klaas zegt op

  Skyscanner geeft veelal norwegian Airlines als goedkoopste aan.
  Bij het boeken kom je er dan achter dat ze echt voor alles extra bedragen rekenen.
  Eten en drinken is vrij prijzig. Een koffer etc wordt ook extra belast.
  Zich voordoen als low cost carrier is dus bedrog.
  Skyscanner weet dit en kan er niets aan veranderen.
  Door het ondoorzichtige prijsbeleid geen reden voor mij om met ze te vliegen.

  • Fransamsterdam zegt op

   Nee, dat is geen bedrog, het zijn vermijdbare kosten waarvan het bovendien gebruikelijk is dat daarvoor bij een prijsvechter extra betaald moet worden.
   Als dat je niet past, zoek je wat anders.
   Ik ken toevallig iemand die een keer met Norwegian voor 186.- enkele reis van Stockholm naar Bangkok is gevlogen. Helemaal gelukkig.

 10. Dennis zegt op

  Ho ho mensen, even rustig aan!

  Allereerst is het maar de vraag of Norwegian vanaf Schiphol naar Bangkok gaat vliegen. Ik denk het niet en wel hierom; Norwegian opent ook in Barcelona een basis van vliegt uitsluitend op Noord-Amerika (met name Florida en New York). Sowieso zijn op die routes het grote geld te verdienen (zie KLM). Norwegian vliegt wel naar Bangkok vanuit Oslo, maar dat doet bijna elke airline vanuit zijn thuisland.

  Waarom Thailandblog of Luchtvaartnieuws denkt dat “de kans groot is dat Bangkok daarbij zit” is mij een raadsel. En dat de ticketprijzen gaan dalen nog veel meer. Misschien is de wens de vader van de gedachte, maar persoonlijk denk ik niet dat Bangkok een (directe) bestemming is vanaf Amsterdam. Simpelweg omdat Norwegian die vluchten niet vol gaat krijgen (teveel concurrentie) en de ticketprijzen al zo laag zijn dat het niet rendabel danwel luctratief genoeg is. De ticketprijzen op de route naar Bangkok zijn echt al heel laag en daar gaat Norwegian gewoonweg niet onderdoor kunnen. Als ze het proberen, zullen in ieder geval Qatar en misschien Emirates de prijzen ook gaan verlagen en ik weet wel wie de diepste zakken heeft (lees dat het langste vol kan houden). Kortom, geen Norwegian op de Bangkok route. De Noren zijn ambitieus, maar niet gek!!

  Daarnaast is Norwegian een low-cost airline. Bagage, verzorging aan boord etc is niet gratis. Stoelkeuze evenmin. Kortom, al heel snel wordt het ticket net zo duur als bij anderen. En dan heb ik het nog niet eens over de layout van de cabine. 30 inch seat pitch? Of 31? Veel meer zal het niet worden en dat is krap.

  Iedereen die zich verheugt op Norwegian herinner ik nog even fijntjes aan de “sucessen” van Eurowings en Air Berlin. Niks succes, maar een flop.

  Voor de liefhebbers van non-stop is misschien THAI vanaf Brussel een alternatief, maar THAI is niet goedkoop. Voor mensen die goedkoop en goed op reis willen is het Qatar of Emirates, waarbij die laatste de meeste mogelijkheden biedt qua vluchten.

  • Fransamsterdam zegt op

   Ik ben het met u eens dat het volstrekt onzinnig is om Thailand nu links te laten liggen ‘in afwachting van lagere ticketprijzen’.
   En wat betreft Thai Airways vanaf Brussel: Niet goedkoop?
   Ik heb nog even op Google Flights gekeken: 8 november heen, 8 december terug, directe vlucht: € 584.-.
   Met een grote kans dat je drie stoelen per persoon hebt.
   Hoeveel kun je daar nog op bezuinigen?
   Als je per se in het hoogseizoen moet kan het zinvol zijn om van langvantevorenboekenactiesmetoverstappen van sommige
   zandbakmaatschappijen gebruik te maken, maar voor de flexibele, prijsbewuste en toch enigszins verwende reiziger is Thai Airways vanaf Brussel helemaal niet zo gek.
   Persoonlijk vindt ik de 70-80% kans op een rijtje van drie stoelen buiten het hoogseizoen helemaal de top.
   Verwacht overigens geen crew die uit allemaal oogstrelende jongedames bestaat, er lopen betrekkelijk veel mannen rond en de gemiddelde leeftijd van de vrouwen is aanzienlijk hoger dan die van de vliegtuigen. Kennelijk voert men een redelijk sociaal beleid waarbij niet op seks wordt gediscrimineerd en je ook niet meteen ontslagen wordt als je wat ouder wordt. En als ik dan mijn roze bril weer afdoende zie ik wel van die prachtige gewaden, waardoor je toch direct in de Thaise stemming komt. Chon dee krab!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website