Parkeren op Nederlandse luchthavens duur

Wanneer je er voor kiest om met de auto naar Schiphol te gaan en je parkeert daar, schrik je meestal van de prijs wanneer je terugkomt van een vakantie uit Thailand of elders.

Je bent niet de enig want uit onderzoek is gebleken dat de parkeertarieven in Nederland hoog zijn. Parkeren op het vliegveld is het goedkoopst in Duitsland. Dit blijkt uit het een onderzoek van Vliegveldinfo.nl.

Zo is een week lang parkeren op een Duits vliegveld nabij de Nederlandse grens is gemiddeld enkele tientallen euro’s goedkoper dan parkeren op een Nederlands of Belgisch vliegveld.

Parkeren bij Duitse luchthaven het goedkoopst

De parkeertarieven van vijf Nederlandse, vier Belgische en zes Duitse luchthavens nabij de Nederlandse grens zijn vergeleken, door te kijken naar de kosten van een parkeerplaats voor een periode van drie dagen en een week. De cijfers laten zien dat parkeren het goedkoopst is bij de oosterburen. Vooral bij de periode van een week laat Duitsland (€ 42,50) zijn buurlanden Nederland (€ 59) en België (€ 69) ver achter zich. Hoewel de verschillen bij drie dagen parkeren kleiner zijn, is Duitsland (€ 36) nog altijd goedkoper dan Nederland (€ 40,50) en België (€ 41). Het hoge gemiddelde parkeertarief in Nederland wordt grotendeels veroorzaakt door Schiphol (€ 79,90). In België schroeven de vliegvelden Charleroi Airport (€ 81) en Brussels Airport (€ 86) het gemiddelde op.

Verder valt op dat de Duitse vliegvelden Düsseldorf (€ 39) en Keulen Bonn (€ 49) voor drie dagen en een week lang parkeren exact hetzelfde tarief hanteren. Hierdoor zijn de vliegvelden duur voor een periode van drie dagen en goedkoop voor een periode van een week.

Münster Osnabrück Airport het goedkoopst

Van de vijftien luchthavens die met elkaar worden vergeleken, is Münster Osnabrück Airport het goedkoopst, voor zowel drie dagen (€ 15) als een week (€ 27) parkeren. In Nederland is drie dagen parkeren het voordeligst op Groningen Airport Eelde (€ 30). Schiphol is de duurste Nederlandse luchthaven, voor zowel drie dagen (€ 53,50) als een week (€ 79,90) parkeren.

In België betalen reizigers het minst voor een parkeerplaats op het kleine vliegveld Oostende Brugge Airport (€ 21 voor drie dagen). Luik Airport is flink gedaald op de lijst, na een prijsverhoging van 33 procent ten opzichte van een half jaar geleden. Een week lang parkeren kost er nu € 60 in plaats van € 45.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Parkeren op Nederlandse luchthavens fors duurder dan in Duitsland”

 1. TH.NL zegt op

  Toevallig ken ik het onderzoekje en daar is nogal vreemd gemeten om tot een bepaalde conclusie te komen. Zo heeft men in Nederland en België drie kleine en de nationale luchthaven genomen. In Duitsland echter vijf kleine en een iets grotere luchthaven. Natuurlijk zijn dan Nederland en België duurder met het parkeren. Verder heb je er natuurlijk niets aan dat als je iets bespaard met parkeren je dat dan weer kwijt bent aan een hogere vliegtax die men in Duitsland heeft. Netjes gezegd: een nogal onvolledig onderzoek.

 2. Lex K. zegt op

  Als je jezelf van te voren op de hoogte stelt van de tarieven die gelden voor parkeren dan heb je zelf een keuze; wel of niet daar parkeren, er zijn zat andere mogelijkheden, gewoon uur/dag tarief maal het aantal uren/dagen, dat je van plan bent te parkeren = het bedrag wat je mag betalen bij het wegrijden
  Dus als je van tevoren weet hoeveel het zal gaan kosten, zal met met schrik/shock wel loslopen.

  Groet,

  Lex K.

 3. henk zegt op

  Een vergelijking als deze is dus niet correct. Je kunt Dusseldorf Weeze niet vergelijken met Dusseldorf International.
  In Nederland zit er ook verschil als je reist van Eelde of Eindhoven.

  Voor juiste vergelijkingen kun je terecht op de site van het vliegveld.
  Ook om Amsterdam zijn er diverse “nieuwe”terreinen waar je tegen lagere vergoeding kunt parkeren.

  En jawel hoe dichter bij je wilt parkeren hoe duurder het is.

 4. khun chiang moi zegt op

  Het gaat nu over de parkeertarieven op verschillende luchthavens maar kan iemand mij vertellen wat nog wel goedkoop is in Nederland. Nederland is gewoon een duur land om te leven.

 5. Cees Jonker zegt op

  Gewoon 1 nacht boeken bij van der Valk A4 voor € 119,= en je kunt 31 dagen gratis parkeren.

 6. Ben zegt op

  Vanuit Venlo heb ik reeds meerdere malen gebruik gemaakt van parkeren op Dusseldorf (airparks). Het scheelt inderdaad (gemiddeld) met Schiphol.
  MAAR … in 2012 heb ik toch gebruik gemaakt van parkeren op Schiphol, omdat vliegen vandaar op da moment honderden euro’s scheelde (unicum).
  Zelfs het parkeren viel mee, slechts 35,- Euro voor 31 dagen op Smartparking P3.
  Boek gewoonweg niet meteen de eerste de beste, maar google eens een beetje langer en soms dat heb je een meevaller. Het loont zich echt om wat meer tijd te besteden (zelfs een paar weken) aan het boeken van een ticket. In Duitsland was ik dit jaar voor 36 dagen 86,5 Euro kwijt overigens. Al met al de moeite waard.

  Fijne vakantie allemaal.

 7. Rick zegt op

  Nou niet echt apart te noemen ik weet zo even niks dat in Nederland NIET duurder is als in Duitsland );

 8. Bolke zegt op

  Het parkeren is in ieder geval op Keulen-Bonn flink duurder dan vorig jaar!.
  Vorig jaar betaalde ik via vroegboeken € 44,= en nu voor dezelfde periode € 68,=
  Zeg het maar: ze zijn de inhaalslag aan het maken hoor!! 😉


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website