De parkeertarieven op Nederlandse vliegvelden verschillen sterk van de tarieven in onze buurlanden. Duitsland is voordeliger, België duurder. Binnen de landsgrenzen zijn de verschillen beperkt. Nederlandse vliegvelden lijken elkaars consumentenprijzen goed in de gaten te houden.

Dit blijkt uit het Herfstrapport 2014 ‘Parkeren op het vliegveld’ van de onafhankelijke reiswebsite Vliegveldinfo.nl.

Voor een week parkeren op een vliegveld in Nederland betalen reizigers gemiddeld 62 euro. In Duitsland is parkeren twee tientjes goedkoper, in België zijn reizigers juist een tientje meer kwijt. Het afgelopen halfjaar zijn de gemiddelde parkeertarieven op de vijftien onderzochte vliegvelden nauwelijks gewijzigd.

Parkeertarieven Nederlandse vliegvelden in evenwicht

Op drie van de vijf Nederlandse vliegvelden zijn de tarieven van de goedkoopste parkeermogelijkheid nagenoeg gelijk. Groningen Airport Eelde en Rotterdam The Hague Airport hanteren exact dezelfde prijzen voor 3 dagen en voor 1 week parkeren: respectievelijk 35 euro en 55 euro. Eindhoven Airport is iets goedkoper voor een weekend (33 euro) en iets duurder voor een week parkeren (59 euro). Maastricht Aachen Airport is als regionale luchthaven relatief duur. Amsterdam Airport Schiphol is de duurste parkeerluchthaven van Nederland, maar hier kunnen reizigers gebruik maken van het goedkopere Schiphol Smart Parking (reserveren verplicht).

Langer parkeren in Duitsland

In Duitsland doet zich een ander fenomeen voor. Hier loont het om langer te parkeren. In Duitsland verschillen de prijzen voor 3 dagen en 1 week parkeren niet of nauwelijks van elkaar. Op Keulen Bonn Airport en Düsseldorf Airport is er zelfs helemaal geen prijsverschil tussen beide periodes.

Brugge snelste stijger, Düsseldorf grootste daler

Oostende Brugge Airport, het op een na kleinste vliegveld van België, verhoogde als enige luchthaven de parkeertarieven in het afgelopen halfjaar. Op Düsseldorf Airport gingen de parkeerkosten juist omlaag. Voorheen betaalden reizigers op het Duitse vliegveld hetzelfde tarief op de parkeerterreinen P24, P25 en P26. Deze zomer werd het parkeertarief op P26 verlaagd naar 35,20 euro voor 8 dagen parkeren. Düsseldorf heeft een nog goedkopere parkeermogelijkheid (P13, 32 euro voor 8 dagen), maar dit parkeerterrein is slechts beperkt geopend (van 3 juli tot 3 november 2014).


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Parkeerkosten Nederlandse luchthavens gestabiliseerd”

  1. djoe zegt op

    Gisteren naar schiphol geweest en heb daar 1:30 op parking, kostprijs was even verschieten, 14€

    • Cornelis zegt op

      Dan heb je ook zelf gekozen voor de duurste plek: ‘Schiphol Excellence’, bij vertrekhal 3, 2,50 euro per 12 minuten. Op P1 en P2 – een paar minuten lopen verder – is het tarief ‘maar’ 1 euro per 12 minuten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website