Norwegian klaar voor vluchten op Bangkok

De Noorse low-cost luchtvaartmaatschappij Norwegian zegt klaar te zijn voor vluchten van Europa naar Bangkok. Hiervoor zal Bangkok als basis dienen. Er komt een vestiging van Norwegian in Bangkok en de luchtvaartmaatschappij gaat met een Thaise crew vliegen.

Norwegian is de eerste luchtvaartmaatschappij die intercontinentaal gaat vliegen volgens het low-cost concept. De verwachting is dat een retourticket naar Bangkok ruim onder de € 500 zal kosten. Norwegian zegt goedkoper te kunnen vliegen door het inzetten van de nieuwe, zuinige vliegtuigen (Boeing Dreamliners) en te werken met een Thaise crew.

Vluchten naar Bangkok gestart

De Noorse budgetmaatschappij is afgelopen zaterdag gestart met lange-afstandsvluchten tussen de Thaise hoofdstad en Oslo. Al eerder heeft Norwegian een route opgezet tussen Scandinavië en New York. Door de problemen met de Dreamliner, vliegt de budgetmaatschappij tijdelijk met geleasde Airbus A340 vliegtuigen. Norwegian heeft voor haar lange afstand routes naar New York en Bangkok in totaal acht Boeing Dreamliners besteld.

Een woordvoerder van Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen, bevestigd dat Bangkok de belangrijkste uitvalsbasis gaat worden voor vluchten van en naar Europa. “We zijn ervan overtuigd dat de komende jaren er grote toeristenstromen van Azië naar Europa zullen ontstaan, Vandaar dat wij voor Bangkok als basis hebben gekozen”. Het zal daardoor ook mogelijk zijn om met Norwegian, goedkoop van Bangkok naar Europa en New York te vliegen.

Norwegian heeft in Bangkok haar oog laten vallen op kantoorruimtes en een hotel in Bangkok. Het hotel zal zowel worden ingezet voor vliegtuigbemanning als voor klanten van Norwegian.

Intercontinentale vluchten

De ambitieuze plannen van Norwegian vormen een bedreiging voor de gevestigde luchtvaartmaatschappijen zoals SAS en Finnair, SAS is zelfs deze zomer gestopt met vluchten naar Bangkok.

“De lancering van onze intercontinentale routes is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Norwegian. Ons doel is dat meer passagiers zich kunnen veroorloven om intercontinentaal te vliegen”, aldus CEO Bjørn Kjos. “De markt voor intercontinentale vluchten is lange tijd gekenmerkt door kunstmatig hoge tarieven en een beperkte flexibiliteit. Gezien de enorme belangstelling voor onze nieuwe lange-afstandsvluchten blijkt dat veel mensen goedkoop en comfortabel willen vliegen naar New York, Bangkok en Fort Lauderdale.”

Enkele reis Bangkok € 137,- all-in

Norwegian verwacht dat eind juni de levering van de eerste 787 Dreamliner zal plaatsvinden en het toestel in augustus vliegklaar zal zijn. De eerste vlucht van Oslo naar Bangkok is afgelopen zaterdag gestart. De luchtvaartmaatschappij claimt dat alle vluchten vanaf Oslo voor de komende weken al volgeboekt zijn. Op zich geen verassing want Norwegian bood deze tickets aan voor een absolute bodemprijs. Een enkele reis Bangkok inclusief belastingen kostte slechts € 137,- Door alle belangstelling raakte zelfs de website overbelast en daardoor onbereikbaar. De vluchten van Oslo naar Bangkok die afgelopen zaterdag gestart zijn, worden tijdelijk uitgevoerd door twee Airbus A340-300 vliegtuigen totdat de Dreamliners het overnemen.

Norwegian vliegt ook vanaf Schiphol onder andere naar Oslo. Hierdoor is het mogelijk om over te stappen op een vlucht naar Bangkok. Er gaan geruchten dat Norwegian ook rechtstreeks van Amsterdam naar Bangkok gaat vliegen.

Zoals gezegd zullen de prijzen voor de vliegtickets ver onder de prijzen liggen van de traditionele maatschappijen. Voor de redactie van Thailandblog een goede reden om deze vliegmaatschappij te volgen. Wij zullen onze lezers op de hoogte houden van alle ontwikkelingen.

9 reacties op “Norwegian klaar voor vluchten op Bangkok”

 1. frank zegt op

  Klinkt allemaal wel interessant maar als je goed op de site gaat kijken moet je erg veel mazzel hebben als je onder de € 500 uit komt. Daarbij komt er voor een passagier reizend uit Nederland nog wel wat kosten bij zoals retour Amsterdam Oslo en mogelijk ook nog een overnachting in Oslo.
  In mijn geval dus total niet voordelig

  groet
  Frank

 2. Dennis zegt op

  Allemaal marketing-leugens! Ten 1e zijn ze niet de eerste die dit doen, AirAsia XL deed het al eerder en daarvoor ook een airline tussen Gatwick en HongKong (of eigenlijk andersom).

  Ten tweede zijn ze niet echt goedkoop te noemenl Momenteel een vlucht BKK – AMS € 300 of meer. De vlucht AMS- BKK is niet te boeken, maar die zal zeker geen 100 euro kosten, zeker het veelvoudige daarvan. Daarmee maakt Norwegian zijn belofte niet waar veel goedkoper te zijn. Sterker nog, ze zijn uberhaupt niet goedkoper!

  Ten derde vraag ik me af of ze structureel een lagere prijs kunnen aanbieden als de rest, nog afgezien of je dat als reiziger wilt in de wetenschap dat je moet betalen voor elke denkbare extra die bij de meeste airlines gratis zijn.

  Kijk, ik juich op zich alles toe wat mij de mogelijkheid biedt om naar Thailand te gaan. Zelfs onderzeeboten of met de bus (misschien iets voor NCA?). Maar hou het wel reëel Norwegian! Loze kreten en beloften dragen niet bij aan een goed imago.

  • Khun Peter zegt op

   Ik denk maar zo hoe meer concurrentie hoe beter! Als ze gaan stunten, zullen andere vliegmaatschappijen niet achter kunnen blijven. Daar profiteren wij van. Ik denk dat het op termijn heel goed mogelijk moet zijn om rond de 500 euro een retourticket te kunnen boeken, tenzij de brandstofprijzen weer extreem gaan stijgen.

 3. Leon zegt op

  Heb net hun site bezocht, maar dr prijzen voor eeen retour Amsterdam Bangkok zijn gewoon duur 2x €375,-is bij gewoon €750,- En dan moet je ook ng in Oslo zien te komen. Voor die prijs zijn er genoeg andere opties.

 4. Flora zegt op

  Ik vind dit geweldig ,ga er zeker gebruik van maken,graag wil ik op de hoogte gehouden worden.

 5. Khunjan zegt op

  Even iets recht zetten, Norwegian is niet afgelopen zaterdag pas voor het eerst gaan vliegen vanaf Bangkok.
  Een Noorse buurman van mij is in de vroege uurtjes van vrijdag 7 juni van Bangkok naar Oslo gevlogen en had zijn eerste teleurstelling al te pakken, namelijk anderhalf uur vertraging met als gevolg een gemiste aansluiting in Oslo om door te kunnen reizen naar het hoge noorden.
  Uiteindelijk had hij er zo’n slordige 32 uur over gedaan om thuis te geraken, die vliegt op zeker niet meer met Norwegian.

 6. richard zegt op

  voor snelle beslissers, alleen vandaag nog te boeken:
  Vertrek vanuit Antwerpen met de trein naar Schiphol.
  Retourtje Bangkok voor €446,- met onze KLM.
  kijk op Ticketspy

 7. Han klare zegt op

  Als je Oslo gardemoen naar bangkok boekt direct kost ongeveer 630
  Dan Amsterdam Oslo ongeveer 130 dan de overstaptijd ,
  Kijk even op norwegian air en ga fake boeken kijk de prijs ,
  Ik stap wel op Schiphol in
  Gr. Han

 8. Ernst-Otto Smit zegt op

  No card no water

  OSLO, 18 June 2013: Norwegian Air Shuttle, Europe’s third-largest budget airline, apologised Monday for refusing passengers food, water and even blankets on its recently launched long-haul flights to New York and Bangkok.
  A 16-year-old spent his Oslo to New York flight freezing since he only had cash and no credit card with him to pay the US$5 fee charged by the carrier for renting a blanket, the daily newspaper Aftenposten wrote.
  That followed a report last week of Norwegian crew members taking back a cup of coffee from a Thai woman after it emerged she only had cash and a local credit card with her. The woman was also unable to buy food or water on the 12-hour flight.
  “This is totally unacceptable. Norwegian must ensure its passengers are treated well and we apologise deeply,” company spokesman Lasse Sandaker-Nielsen told AFP.

  ALTERNATIEF: vanaf Dusseldorf met Etihad Airways vanaf 715 euro incl. airport transfer en 2 nachten hotel in Bangkok 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website