Low-cost maatschappij Nok Air heeft een bij Boeing een order geplaatst voor 15 nieuwe B737 vliegtuigen. Het gaat hierbij om de grootste order in het 10 jarig bestaan van de luchtvaartmaatschappij.

De koop was al in concept overeengekomen tijdens de Singapore Air Show in februari dit jaar. Nok Air heeft gekozen voor acht B737 next generation en zeven B737 MAX toestellen. Met deze overeenkomst wordt Nok Air de eerste luchtvaartmaatschappij in Thailand die met de 737 MAX gaat vliegen.

Nok Air heeft de financiering voor de nieuwe vloot nog niet rond. Er zijn verschillende opties hiervoor mogelijk waaronder een financiering bij een Amerikaanse bank of leasing waarbij Nok Air wel de ‘eigenaar’ van het vliegtuig wordt.

Volgens de budgetvliegmaatschappij zal de levering van de acht B737 next generation vliegtuigen tussen 2015 en 2017 moeten plaatsvinden. De 737 MAXS zal in 2018 en 2019 geleverd worden.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Nok Air plaatst order bij Boeing voor 15 nieuwe vliegtuigen”

 1. rebell zegt op

  Uitstekend, dat het Nok Air voor de wind gaat en dat er (eindelijk) nieuwe vliegtuigen komen. Vergeet niet dat Nok Air met gebruikte toestellen, dus second hand materiaal, begonnen is. En die zijn nu echt aan vervanging toe. Na ca. 25 jaar non-stop vliegen is een passagier toestel gewoon hoog nodig aan vervanging toe.

 2. Rett zegt op

  Ik ben zeer benieuwd waar die vliegtuigen ingezet gaan worden. Nok Air heeft de afgelopen maanden zes van de acht dagelijkse vluchten naar Mae Sot geschrapt, waaronder de dagelijkse vluchten van en naar Chang Mai en Yangon, tot grote teleurstelling van iedereen hier. Er zijn alleen nog twee vluchten op Bangkok over.
  Vertragingen en het zelfs het op het laatste moment laten vervallen van vluchten zijn eerder regel dan uitzondering. Verschillende vrienden van mij hoorden bij het inchecken pas dat de vlucht was vervallen en dat Nok Air een busreis als alternatief aanbood.
  Hopelijk gaan ze betere service bieden met hun nieuwe vliegtuigen.

 3. Johan Vranken zegt op

  Ben al dikwijls met Nok van Don Muang naar Chiang Rai (en terug) gevlogen, en dat is altijd heel goed verlopen. Alles mooi op tijd, gratis drankje en versnapering, snel incheken en vriendelijk personeel. Voor mij perfect. Bovendien dikwijls goedkoper dan Air Asia…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website