Betong airport (Sompon Jongwong / Shutterstock.com)

Het Thaise ministerie van Transport ziet er op toe dat de nieuwe luchthaven van Betong, in het uiterste zuiden van Thailand, volgens planning in december open kan gaan. Staatssecretaris Thaworn zegt er zeker van te willen zijn dat aan alle technische en veiligheidseisen van de ICAO wordt voldaan.

Budgetmaatschappij Nok Air wil gaan vliegen tussen Don Mueang en Betong, een andere chartermaatschappij heeft ook belangstelling getoond. Meer vliegmaatschappijen volgen waarschijnlijk vanwege de introductie van het Special Tourist Visa, waar de regering hoge verwachtingen van heeft.

Betong is de meest zuidelijke stad van Thailand en is vanwege de ligging aan de grens met de Maleisische staat Perak, populair bij toeristen.

Eind 2015 keurde de regering de bouw van de luchthaven goed voor een bedrag van 1,9 miljard baht. Verwacht wordt dat de luchthaven het toerisme stimuleert en investeringen aantrekt. De capaciteit bedraagt 300.000 passagiers per jaar.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website