Is het nieuwe NapAnywhere een aanwinst voor iedereen die tijdens het reizen en in een vliegtuigstoel wil slapen? Volgens de Amerikaanse ontwerper wel.

Het probleem met (vrijwel) rechtop slapen in een vliegtuig of busstoel, is dat door de verslapping van de spieren je hoofd naar voren of naar opzij valt. Om dat probleem op te lossen moesten reizigers het tot op heden doen met de bekende nekkussens die je kan opblazen of kant en klaar met vulling te koop is op iedere luchthaven. Deze zou je hoofd moeten ondersteunen tijdens het slapen in bijvoorbeeld een vliegtuigstoel. Echt comfortabel zijn ze niet. Zeker niet als je al een flinke hoofdsteun hebt, dan wordt je nek als het ware naar voren gedrukt.

Een beter alternatief zou NapAnywhere kunnen zijn. Allereerst is het plat en kan je het voor gebruik openklappen en vormen als een hoofdsteun. De hoofdsteun rust daarna op je schouder, die ook het gewicht van je hoofd opvangt. Dankzij het ontwerp blijft bij de NapAnywhere je hoofd op zijn plaats tijdens het slapen. Hierdoor wordt je ook nog eens wakker zonder een pijnlijke nek, althans dat beweert de ontwerper Ravi Shamaiengar.

Een ander voordeel is dat je deze portable hoofdsteun overal kan gebruiken. Niet alleen in het vliegtuig, maar ook in een auto, bus of trein, maar ook als je vlucht vertraging heeft en je niet kunt gaan liggen. Je schouder doet immers het werk. Erg charmant staat het niet maar dat is bijzaak als je wilt slapen met iets meer comfort.

Omdat de NapAnywhere inklapbaar is kan hij gemakkelijk mee op reis. Lijkt het je wat en wil je hem bestellen? Dat kan via de website: www.napanywhere.net. Het bedrijf boedt wereldwijde verzending aan.

[vimeo]http://vimeo.com/56384976[/vimeo]

1 reactie op “Nieuw opvouwbaar hoofdsteun ideaal voor slapen in het vliegtuig”

  1. ruud zegt op

    Dat lijkt me inderdaad ideaal voor in het vliegtuig.
    Ik dommel nooit meer dan 5 minuten in, omdat dan mijn hoofd op mijn schouder ligt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website