Met ingang van 29 december 2020, 00.01 uur geldt voor alle passagiers, dus ook Nederlanders, de extra verplichting dat zij een recente negatieve PCR-testverklaring moeten hebben om op een vliegtuig naar Nederland te kunnen stappen. Bij terugkomst in Nederland geldt het dringende advies voor een thuisquarantiane van 10 dagen; de test voor boarding vervangt deze quarantaine niet. 

Voor Nederlanders in Thailand die terugvliegen dus een zaak om rekening mee te houden. Dit geldt alleen voor reizigers die uit een land komen van buiten de EU/Schengen dat niet op de lijst van veilige landen van de Europese Unie staat. Op dit moment hoeven reizigers uit Australië, Japan, Nieuw-Zeeland, Rwanda, Singapore, Zuid-Korea, Thailand en China dus geen negatieve testuitslag te laten zien.

Controle door luchtvaartmaatschappij

Via een aanwijzing worden luchtvaartmaatschappijen die op Nederland vliegen vanuit een hoog risico gebied verplicht om passagiers vóór het boarden te controleren op het bezit van een negatieve PCR- testuitslag. Deze moet maximaal 72 uur voor de voorziene aankomst in Nederland worden afgenomen. Wanneer iemand niet in het bezit is van de negatieve testuitslag, mag hij of zij niet mee. Luchtvaartmaatschappijen verstrekken aan hun passagiers informatie waarin staat welke maatregelen bij aankomst in Nederland gelden.

8 reacties op “Negatieve Covid-19 testverklaring verplicht voor internationale vliegreizen naar Nederland”

 1. Cornelis zegt op

  Dit is duidelijk: op dit moment is er vanuit Thailand (nog) geen test noodzakelijk. In de krantenpublicaties was dat niet altijd even helder en werd er zelfs gekopt met ‘reizigers uit alle landen’ voor wie het verplicht zou zijn.
  Nu maar hopen dat Thailand een veilig land blijft!

 2. wim zegt op

  Vooralsnog niet nodig vanuit Thailand.

  Mocht het wel nodig worden dan is er een probleem. Test laten afnemen binnen 72 voor aankomst lijkt vrijwel onmogelijk met het wachten op uitslag van 24-36h.

  72 uur tussen uitslag en vertrek zoals Thailand vereist geeft ruim een dag meer speling.

  • Ger-Korat zegt op

   De procedure in het laboratorium kost 4-8 uur schrijft het RIVM. Daar het in Thailand meestal ter plekke in het laboratorium wordt onderzocht verwacht ik dat net als bij de partikuliere onderzoekcentra in Nederland dat je ´s morgens test en dan in de avond de uitslag hebt. In Nederland duurt het (te) lang door de officiele gezondheidsdienst (GGD) want het wordt opgestuurd, de dag dag erna onderzocht en dan de volgende dag komt men met de resultaten. Nog niemand gehoord die de GGD achter de broek aanzit en in de ochtend testen, ´s middags onderzoeken en ´s avonds laat bekendmaken en degene die ’s middags test de volgende ochtend onderzoeken en met het middaguur bekend maken Scheelt toch weer 2 dagen onzekerheid en voorkomt verspreiding. maar ja in Nederland men moet om 17.00 de pen laten vallen want het zijn ambtenaren en even 1x extra per dag een koeriersdienst de testen weg laten brengen is teveel moeite met als gevolg meer besmettingen en langer onzekerheid.

   • BangkokFred zegt op

    Hoe kom je aan die wijsheid ? Heb je je laten testen in Nederland dan ? Ik heb me ondertussen 2 keer laten testen en elke keer de volgende dag precies 24 uur later de uitslag dus niks 2 dagen.
    Verder is dat om 17:00 uur de pen laten vallen echt onzin, GGD teststraten zijn op zondag open zelfs met kerst gaat het gewoon door.

    • Ger-Korat zegt op

     Zelf een test gedaan in Nederland op donderdag en zaterdagmiddag de uitslag. Kijk op internet dan zie jezelf de berichten en dan moet je rekening houden dat je een afspraak moet maken bij GGD wat ook wachttijd inhoudt.
     De GGD heeft de wachttijd voor het maken van de afspraak tot uitslag van een coronatest teruggebracht tot onder de 48 uur. Sinds de week van 12 november duurt het gemiddeld 10 uur voordat je terecht kan bij een van de ruim 100 testlocaties. Het wachten op de uitslag duurt gemiddeld 32 uur. Het betekent dat iedereen die nu bij de GGD een coronatest aanvraagt binnen twee dagen weet of hij besmet is.:
     bron:https://nos.nl/artikel/2356299-uitslag-coronatest-nu-eindelijk-overal-binnen-2-dagen.html

     Wat de wachttijd betreft kan dit best teruggebracht worden. In Nederland moet alles overgeorganiseerd worden tot en met overefficiënt. Je ziet dit terug in het aantal IC-plaatsen waardoor de capaciteit beperkt is, een land als Duitsland heeft een 5 x zo grotere IC-capaciteit per 100.000 inwoners en België 3 x zoveel per 100.000 inwoners. Zoals ik al aangegeven heb kan de GGD best wel vaker per dag de testen naar de laboratoria opsturen maar ja dat kost weer een paar honderd Euro extra, zelfs je sokken kun je per internet bestellen en worden met een koeriersbedrijf gebracht en waarom dan niet de testen een keer extra verzonden: kost geld en daarom doen ze het niet. Heb diverse ervaringen met ziekenhuizen in Thailand en dan een onderzoek voor een laboratorium ’s morgens gedaan (een paar keer rond 11.00 uur en dat na de lunch was de uitslag er. Zelfde onderzoeken in Nederland gedaan is de ervaring zoals beschreven dat pas de 3e werkdag de uitslag bekend is.
     Nog een voorbeeld dat de wachttijden absurd lang zijn in Nederland: diverse landen zijn al begonnen met inenten met een coronavaccin en Nederland moet weer het braafste jongetje zijn en loopt met goedkeuring helemaal achteraan en dan ondanks dat alles overgeorganiseerd is lukt het ze niet om iets basics op te zetten als een registratie dat een inwoner een vaccinatie heeft gehad, simpeler kan het toch niet maken en kost ze al met al 3 weken extra tijd vergeleken met andere EU landen.

  • Joan zegt op

   Toen ik in juli naar een land reisde waarvoor een negatief test resultaat nodig was deed ik de test op een zondag middag en kon het resultaat met certificaat de volgende dag ophalen. Geen probleem (alleen nogal prijzig).

 3. Johan zegt op

  Jammer dat er informatie over verschillende data gegeven wordt.
  Dit kan tot verwarring leiden.

  Als ik op de site van de overheid kijk, zie ik toch duidelijke staan dat een PCR-testverklaring nodig is voor alle internationale reizigers, vanaf 29 december 00.01 uur.

  • Dan lees je niet goed: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/reizen-en-vakantie/inreizen-doorreizen-nederland-en-het-eu-inreisverbod/reizigers-van-buiten-de-eu-schengen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website