De wereldwijde luchtvaart zal de komende 20 jaar verdubbelen en de vraag naar nieuwe vliegtuigen zal flink stijgen, zo voorspelt vliegtuigbouwer Airbus. 

In de komende twintig jaar zal er voor bijna 5 biljoen dollar (4.360 miljard euro) vraag zijn naar nieuwe vliegtuigen. Airbus verwacht dat het vervoer van passagiers jaarlijks met gemiddeld 4,6 procent toeneemt. Hierdoor is er behoefte is aan 32.600 toestellen die elk ruimte bieden aan meer dan honderd passagiers.

De vloot passagiers- en vrachttoestellen zal verdubbelen van 19.000 tot 38.500, waarbij meer dan 13.000 bestaande vliegtuigen zullen worden vervangen door vliegtuigen met zuiniger motoren.

In opkomende markten voorziet Airbus een jaarlijkse stijging van de ticketverkoop van 5,8 procent. Dat is niet alleen te danken aan een hogere economische groei, maar ook aan een steeds welvarender middenklasse in onder andere China, India en het Midden-Oosten. In West-Europa en Noord-Amerika wordt de groei geschat op 3,8 procent.

Airbus werkt met het oog op de verwachte groei aan zijn nieuwe paradepaardje, de A350 XWB (extra wide body). De vliegtuigfabrikant kon ook gelijk een nieuwe order voor het toestel aankondigen. Garuda Indonesia tekende een overeenkomst voor dertig stuks.

De Airbus A350 XWB is een vliegtuigtype van de Europese vliegtuigbouwer Airbus. Het is ontstaan als een reactie op de ontwikkeling van de Boeing 787 door concurrent Boeing. De A350 XWB zou op termijn de Airbus A330 en Airbus A340 moeten vervangen. Op 22 december 2014 is in Toulouse, Frankrijk, het eerste passagierstoestel aan Qatar Airways afgeleverd.

De Airbus A350 XWB zal voor een groot deel uit composietmaterialen bestaan. Het goedkoopste toestel in de A350 reeks kost circa 269 miljoen dollar. Bijna een derde van de tot nu toe 780 bestellingen voor de A350 XWB komt uit Azië.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website