‘Minder vluchten naar Bangkok geboekt’

Door Redactie
Geplaatst in Vliegtickets
Tags: ,
22 april 2017

De online vliegticketboekingen op Europese reisbestemmingen zijn drie keer harder gestegen dan op intercontinentale bestemmingen. Opmerkelijk is ook dat er 20,9% minder vluchten naar Bangkok zijn geboekt. Dat blijkt uit de cijfers die ticketaanbieder Vliegtickets.nl van het eerste kwartaal van 2017 vergeleek met dezelfde periode van vorig jaar.

Wat het meest opvalt, is de toename van het aantal verkochte vliegtickets op Europese bestemmingen. Dat is met 28,9% bijna driemaal harder gestegen dan de 10% aan bestemmingen buiten Europa. Rome staat hierbij met een toename van 118,6% bovenaan. Het Vietnamese Ho Chi Minh City staat als enige niet-Europese stad in de top 10 van grootste stijgers.

Opvallende grote daler is New York met 45,5% en andere Amerikaanse steden als Chicago en Las Vegas daalden ook. Maar ook naar Bangkok werden dit jaar 20,9% minder vluchten geboekt. Daarnaast komt Istanbul als gevolg van alle politieke ontwikkelingen in het rijtje van grootste dalers terug.

Afname Noord-Amerika, toename Afrika

Gelet op de trends in de bestemmingen per regio, dan is er met 11,8% een duidelijke afname in het aantal boekingen naar Noord-Amerikaanse bestemmingen. Daartegenover staat met 39,9% een forse stijging in het aantal reizen naar Afrikaanse landen, waarbij Kaapstad en Johannesburg het populairst zijn. Met 27,9% steeg ook het aantal vliegtuigpassagiers.

Ook lowcost airlines doen het over het algemeen genomen goed dit jaar. Hun gezamenlijke afzet steeg met 35,5% ruim 2x harder dan de 17,4% van de lijndienstmaatschappijen. Koploper hierbij is Ryanair, die de afzet met 60% zag stijgen, terwijl easyJet ‘slechts’ bleef steken op een stijging van 4,5%. Met een stijging van 92,5% wint de luchthaven Eindhoven als vertrekpunt van de vakantie aan populariteit.


» Laat een reactie achter


19 reacties op “‘Minder vluchten naar Bangkok geboekt’”

 1. ruud zegt op

  Het grootse deel van de veranderingen in de vluchten lijken met politiek te maken te hebben.
  Moslimlanden zijn niet bijster populair meer, zeker over Turkije zal een hoop twijfel zijn ontstaan als vakantieland.
  Dan moet je toch ergens anders heen.
  Europa, zal dan vaak een keus zijn.

  Sinds Donald Trump zal Amerika ook wat minder populair zijn geworden.

  De acties van de Thaise overheid, met bijvoorbeeld het weghalen van de strandstoelen, zal Thailand ook minder aantrekkelijk hebben gemaakt.
  Want ondanks reacties die je leest, dat het het strand er zoveel mooier van wordt, ga ik er toch van uit, dat families met kinderen gewoon een strand, met een strandstoel en parasol willen tijdens hun vakantie.

  Wat mij verbaast, is dat Zuid Amerika blijkbaar geen toename van toerisme heeft.
  Daar zou toch ook een deel van de vakantiegangers die niet meer naar hun oude bestemming willen naar toe kunnen.
  Maar misschien, dat de Thailandgangers trouw blijven aan Azie en afgereisd zijn naar Vietnam.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
  • chris zegt op

   hahahahahaha. Je denkt toch niet niet serieus dat Nederlanders hun vakantie laten afhangen van berichten dat er strandstoelen worden weggehaald????? Alleen Thailandbloggers weten dat en die komen nog steeds in grote getale naar Thailand.
   Als er al sprake is van een daling (de statistieken in Thailand wijzen op een groei maar niet voor alle landen) dan komt dat mijns inziens door het langzaam verslechterende imago van Thailand. En dat imago wordt in de Nederlandse pers gemaakt. Ik lees nos.nl elke dag en en de enige berichten uit Thailand die de Nederlandse pers halen zijn – naast de berichtgeving over het koningshuis en verkiezingen – bomaanslagen, verkeersongevallen tijdens de vakantieperioden en lopende rechtzaken waarbij buitenlanders betrokken zijn (hetzij als slachtoffer, hetzij als potentiele daders) zoals de Koh Tao moorden en de casus van Laarhoven. Het enige positieve in de pers zijn een paar foto’s van Songkran en een baby-olifant, baby-nijlpaard of een panda.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
 2. Eric zegt op

  Ruud sorry maar ik denk dat je geen update hebt, maar in Phuket zijn de strandstoelen op sommige stranden waaronder het strand in onze buurt nooit weggeweest(layan beach).

  Dus als je stoelen en parasols wil moet je bij ons zijn in Baan Malinee.

  Op de andere stranden in Phuket zijn ze terug sinds meerdere weken.

  Daarbij veel families met kinderen komen met de grote vakantie naar Thailand en dan weten ze allemaal dat het strand niet iedere dag mogelijkheden geeft,ik denk dat het de schrik van te reizen en de banken hun o% interesten is, laten we niet vergeten dat vele met hun interest op vakantie gingen, vandaag moet dat uit een ander vaatje komen.

  Maar bij ons komen de boekingen normaal binnen voor het hoogseizoen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • ruud zegt op

   Misschien dat ik niet up to date ben, maar er staat een foto van een verdronken toerist in Patong Beach (21-04) in een concurerende engelstalige website (ik weet niet of ik de naam mag noemen) en daar zie ik een heel leeg strand, zonder mensen en zonder strandstoelen.
   Een strand, dat een paar jaar geleden, om deze tijd van het jaar helemaal afgeladen was met strandstoelen en toeristen.

   Mogelijk dat een aantal stranden aan de aandacht is ontsnapt, en ik weet niet, hoeveel toeristen je op het strand van Patong Beach kwijt kunt, maar ik denk, dat je toch al gauw aan 10.000 toeristen komt, die niet meer op dat strand zitten.
   Of die ergens anders in Thailand op een strand zitten, of naar een ander land op vakantie gaan is de vraag.
   Er zal in ieder geval een groot deel verhuisd zijn naar een ander land.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
   • chris zegt op

    Kijk eens op de honderden websites van hotels in Thailand en je ziet alleen lege kamers, lege restaurants, lege zwembaden en lege lobbies. Hoe kan dat nou met ongeveer 27 miljoen toeristen per jaar in dit land, zou je denken?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 3. Longin Albert zegt op

  Vietnam zit in de lift en veel goedkoper dan Thailand.Ik kan genoeg mensen die Vietnam aanraden.
  Tenslotte een heel mooi land .Ook wil ik vermelden dat de vrouwen in Thailand niet meer zo vriendelijk zijn als weleer.Maar die vind je wel in Vietnam en super mooi !

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +9 (obv 9 stemmen)
 4. Eric zegt op

  Vietnam goedkoper dat zou ik zo niet zeggen,hun toeristische infrastructuur is pover ligt op zeer lange afstanden van elkaar en je moet meer daar uit je doppen kijken dat je niet gerold wordt.

  Als je op de luchthaven aankomt in Ho chi min dan valt het communisme op je hoofd,muren geschilderd in ziekenhuis blauw,,totaal onvriendelijk aan de visa Balie, uiteraard geen wisselgeld, krijg je ook niets terug ook niet in lokale munt, wanneer je buiten loopt is dat taxi systeem ook een rare zaak.Bij de terugvlucht 1 tax freeshop zo pover.

  Ik ken veel gasten die het eens proberen ,maar snel weer naar Thailand komen.Hotels geboekt en betaald aan een lokale reisbureau en aankomen in het hotel of geen reservatie of niet betaald, dat zal je in Thailand niet zo snel tegenkomen, zelfs niet in India.

  Dat de vrouwen misschien niet meer zo vriendelijk zijn heeft ook te maken met hoe sommige toeristen en buitenlanders hen behandelen als vee,zo gaan er veel met de locals om en deze niet respecteren.

  Sommige dommeriken denken dat iedere vrouw die hier lacht zomaar in de koffer gaat duiken, dit is niet waar zij zijn gereserveerd en hebben ook hun fierheid, behalve uiteraard professionelen net als elders in de wereld.

  Als de vrouwen je reden zijn om naar Vietnam te gaan dan is dat een heel andere discussie dan wat het artikel hierboven wil aankaarten en zich afvraagt waarom deze daling.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
  • Longin Albert zegt op

   Beste Eric,Wij leven in het jaar 2017.
   Ik weet niet wanneer je voor het laatst Vietnam bezocht.
   Als ik naar Vietnam ga,heb ik daar een zeer modern appartement aan zee via een vriend die daar sinds 5 jaar verblijft ..Zijn ervaringen hebben mij geholpen om dagelijks in een mooi restaurant goed te eten en her ook de mooiste meiden te versieren voor 40 euro ! per dag.all inclusive
   Dit is de reden waarom men nu het dure Thailand links laat liggen of niet?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
   • Danzig zegt op

    Is die 40 euro voor een longtime met de dame? Ik kan me nl. niet voorstellen dat je ze zomaar kunt versieren.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
   • leon zegt op

    Voor 40 euro all inclusive versier je volgens mij niet maar koop je gezelschap.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
   • chris zegt op

    Nee, want de overgrote meederheid van toeristen komt niet naar Thailand om meiden te versieren. Jij behoort tot een minderheid die nauwelijks van invloed is op de cijfers.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
   • Sir Charles zegt op

    Even een misvatting uit de weg ruimen en wil je ook niet zozeer teleurstellen maar het is toch echt zo dat jij niet degene bent die daar versiert echter jij wórdt versierd door de mooie meiden vanwege de welgevulde pinpas en of creditcard.
    Een veronderstelling die veel mannen maar al te graag maken, ach maar troost je want daarin sta je niet alleen, we zouden allemaal wel in de huid van Brad Pitt en George Clooney willen kruipen.

    Eh nee maar om je vraag te beantwoorden het is vervolgens géén reden om Thailand links te laten liggen, Thailand heeft wezenlijk meer te bieden dan moderne appartementen en mooie restaurants en al of niet goedkoop te ‘versieren’ mooie vrouwen, ter informatie.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
 5. Gerard Endenburg zegt op

  Wellicht zijn er minder vluchten rechtstreeks naar Bangkok geboekt, omdat van de drie airlines die rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Bkk vlogen China Airlines is afgehaakt. Een aantal reizigers zal wellicht een vlucht via bijvoorbeeld Frankfurt of via Xiamen geboekt hebben.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
  • chris zegt op

   En vliegtickets.nl is ook niet de enige website die vluchten aanbiedt cq registeert.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
   • Cornelis zegt op

    Vliegtickets.nl is inderdaad maar één van de vele boekingsmogelijkheden. Nauwelijks representatief.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 6. Miel zegt op

  Kom nu 15 jaar naar Thailand, 3 of 4 keer per jaar.
  Maar de grootste boosdoender is dat de mensen niet meer komen door de veel te dure Bath.
  Leven in Thailand is onderhand duurder dan in Nederland

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +19 (obv 19 stemmen)
  • chris zegt op

   Wat een onzin. Ik woon en werk hier en kan echt rondkomen met een salaris dat ongeveer 35% is van hetgeen ik in Nederland zou verdienen met mijn functie.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  • Jo de Boer zegt op

   Voor de toerist inderdaad, maar ik eet toch nog dagelijks voor 100-150 Thb, 3 x per daag.
   Boodschappen valt ook mee, inderdaad dingen worden duurder, maar verse groente en vlees valt toch wel mee. Import is duur, locaal valt wel mee. Eet ik wel niet zo veel vlees/vis, probeer te beperken tot 150gram per dag en 2 ons groente.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 7. Eric zegt op

  De sterke baht is zeker een van de reden,maar je hebt nog steeds voor je geld en is steeds goedkoper dan europa en de VS, wanneer de baht zwak was in 2003/2004 en je tot 52 baht kreeg voor 1 euro was er niemand aan het klagen of aan het opscheppen.

  Nederlandsche en Belgische badplaatsen zijn veel veel duurder dan Thailand, kan je aan de belgische kust een zonnebed huren voor 100 baht/dag of 3 euro/dag????Zeker niet misschien wel per uur. Een klant vertelde mij dat in Italie je 30 en 40 euro/DAG BETAALD Ttz 10 x meer!!!!

  Nu over de jaren kan men zeggen dat in normale omstandigheden een baht tussen 39 en 40 baht zou moeten zijn. Daarom wordt er reeds lange tijd gesproken op een kleine devaluatie.

  Nu als je er van uitgaat dat naar Thailand komen, een vrouw huren is dan spreken we niet over hetzelfde thema en zie ik niet wat de relatie is met familie vakantie???

  En inderdaad wat vluchten betreft, hoeveel gaan er niet via het midden oosten met enirates,qatar en Etyad?
  Zelfs met aeroflot over Moksou, waarom? voor de goedkope tarieven.

  Ik zelf doe nu een test via Helsinki met finnair, ook die nemen een groot deel van de koek weg van bvb thai airways,Eva,China airlines die hunn prijzen aan de markt niet aanpassen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website