Thai Lion Air gaat vanaf 16 oktober twee dagelijkse vluchten van Bangkok (Don Mueang Airport) naar Nakhon Si Thammarat in het zuiden van Thailand uitvoeren. Deze route zal worden uitgevoerd met een Boeing 737-800 (189 zitplaatsen).

De luchtvaartmaatschappij heeft onlangs haar eerste twee 737-800’s geleverd gekregen. Deze toestellen zullen worden ingezet op routes naar secundaire binnenlandse luchthavens waar de grotere 737-900ER niet kan landen.

Thai Lion exploiteert momenteel een vloot van van dertien 737-900s toestellen met 215 zitplaatsen op acht binnenlandse routes vanuit Bangkok:

 • Chiang Mai
 • Chiang Rai
 • Hat Yai
 • Phuket
 • Surat Thani
 • Krabi
 • Udon Thani
 • Ubon Ratchathani.

Verder wordt er ook nog een internationale route naar Singapore uitgevoerd.

Nakhon Si Thammarat

Nakhon Si Thammarat is de tweede grootste provincie in Zuid-Thailand en ligt op 780 km ten zuiden van Bangkok aan de westzijde van de Golf van Thailand. De provincie bevat oude steden, gebouwen en ruïnes van historische betekenis die teruggaan tot de val van Ayutthaya in 1767. Er zijn ook historische banden met Britse, Portugese en Nederlandse kooplieden die er handelsposten hebben opgezet.

De luchtvaartmaatschappij vraagt als laagste tarief voor een enkele reis van Bangkok naar Nakhon Si Thammarat 375 baht (inclusief belastingen en toeslagen). Het gaat hier om een aanbieding waarvoor slechts een beperkt aantal stoelen beschikbaar zijn.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Lion Air vliegt vanaf 16 oktober van Bangkok naar Nakhon Si Thammarat”

 1. TH.NL zegt op

  Onlangs nog met Thai Lion Air gevlogen van Chiang Mai naar Bangkok en een paar dagen later weer terug. Een week voor vertrek ticket gekocht bij een reisbureautje voor de heen en terugreis in totaal 2050 Baht. Op dit traject vliegen ze meerdere keren per dag. Keurige – volgens mij vrij nieuwe – vliegtuigen en prima op tijd vertrokken. Voor een low budget maatschappij prima zitplaatsen. Eten of drinken krijg je niet maar je kan wel wat aan boord kopen tegen lage prijzen in tegenstelling met de Europese low budget maatschappijen die daar juist veel voor vragen.
  Thai Lion Air is zeker een aanrader.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website