Vlieg je begin volgende week van Bangkok naar Schiphol dan heb je waarschijnlijk pech in verband met lange wachttijden bij de douane. Passagiers op Schiphol krijgen volgende week maandag en dinsdag te maken met acties van douane-ambtenaren. Zij gaan de koffers van alle passagiers controleren in het kader van acties voor een nieuwe cao.

Normaal gesproken wordt de bagage van aankomende passagiers steeksproefsgewijs gecontroleerd en kunnen de meeste mensen gewoon doorlopen nadat ze hun bagage van de bagageband hebben gehaald. Vakbond FNV verwacht lange rijen door de acties.

De bonden verharden hiermee de acties van rijksambtenaren die zij sinds mei voeren om de druk op te voeren op minister Blok van binnenlandse zaken. Vandaag nog legden zo’n driehonderd medewerkers van de Belastingdienst in Venlo twee uur lang het werk neer. De 120.000 rijksambtenaren eisen 3 procent loonsverhoging na vier jaar op de nullijn te hebben gezeten. De afgelopen jaren hadden zij geen cao.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Lange wachtrijen Schiphol verwacht door acties douane”

 1. Dennis zegt op

  Burgertje pesten.

  Ik heb er begrip voor de ambtenaren na jaren op de nullijn te hebben gezeten nu bij de aantrekkende economie er 3% bij willen. MAAR:

  Acties als deze zijn gewoon onsympathiek en de sympathie van de burger heb je in deze toch echt nodig (zoals ook bij de acties van de politie). Waarom niet eens gewoon iedereen doorlaten, dus zonder controles? Maar dat zou plichtsverzuim zijn en dus strafbaar. Dat hebben ze er dan ook weer niet voor over.

  Jammer dat de bonden niet met originelere acties kunnen komen, bijvoorbeeld samen met politie (die ook actie voeren) en bijvoorbeeld het Binnenhof eens afsluiten van de buitenwereld. Zodat de kantine aldaar ook niet bevoorraad wordt, er geen WC-papier geleverd wordt. Dan raak je de mensen die over de nieuwe CAO gaan (minister).Nu worden burgers (en ook buitenlandse bezoekers) de dupe van een conflict waar ze geen invloed op hebben en geen partij in zijn.

  • ralph zegt op

   Helaas zal het de burger worst wezen als hij zelf niet geraakt wordt door acties. Ik ben zelf rijksambtenaar en vindt het belachelijk dat we al vier en een half jaar geen CAO hebben. En als minister Blok in het overleg met de vakbonden in april 2015 met een voorstel komt van een 0,5% loonsverhoging voor 2015 en een 0,5% loonsverhoging voor 2016 en voor de 4 jaar nullijn geen compensatie geeft en daarnaast met alleen negatieve maatregelen komt dan is de maat wel een keer vol. Als dan de vakbonden uit het overleg stappen omdat ze niet serieus worden genomen dan durft Blok ook nog te beweren dat er niet te praten valt met de vakbonden. Aan wie zou het liggen dat er al zo lang geen CAO is. Het rijk moet zich schamen hoe het met zijn mensen omgaat. Door deze actie gaan mensen misschien eens nadenken wat er bij de overheid speelt en hoe ze met het personeel omgaan.

 2. Jan zegt op

  Laat nou net mijn vriendin dinsdag aan komen vanuit Bangkok…, leuk zo’n eerste kennismaking met Nederland. Ik begrijp best dat er acties komen alleen wel heel erg vervelend dat dit nu net een groot aantal mensen treft die kennis willen maken met ons “gast” vrije land.

  • Jan zegt op

   Ik bedoel natuurlijk “gastvrij land”

 3. Nico zegt op

  Ik denk niet dat dit werkt.

  De ruimte bij de internationale bagageband is vrij klein en als je passagiers belemmerd naar buiten te gaan, terwijl de aanstroom van passagiers gewoon verder gaat, dan heb je binnen een paar uur, enkele duizenden passagiers en zal er een paniek toestand uitbreken.

  Nico

 4. Cornelis zegt op

  Ik kan me niet voorstellen dat ze letterlijk 100% van de aankomende reizigers hun koffers zullen laten openen ter controle. Binnen een paar uur staat dan een groot gedeelte van Schiphol vol met reizigers die zelfs niet eens meer bij de ruimte met de bagagebanden kunnen komen. Zou een enorme chaos veroorzaken en de totale logistiek op de luchthaven verstoren. Uiteindelijk zou daarmee ook de veiligheid in gevaar komen en dat is volstrekt onacceptabel

 5. arie zegt op

  Slaat nergens op, waardelose aktie.
  Ga diegene pesten die voor juliie salaris verantwoordelijk zijn.
  Totaal geen begrip voor

  • antoinette zegt op

   helemaal mee eens slaat helemaal nergens op ze moeten de gewone burgers niet gaan pesten maar een andere manier bedenken om hun zin te krijgen !!!

 6. Leo Th. zegt op

  Alsof VVD minister Blok daar ook maar één seconde van wakker zou liggen. Burgers, waaronder veel internationale reizigers, worden gestraft voor iets waaraan zij part noch deel hebben.

  Moderator: de rest is off-topic.

 7. Cor van Kampen zegt op

  Als mensen actie voeren voor betere werkomstandigheden of hoger loon doen ze dat vaak op hun
  eigen werkplek. Er zijn dus mensen die daar last van hebben. Als niemand er last van zou hebben
  kunnen ze actie voeren tot jaar “tich”.
  Cor van Kampen.

 8. Cor zegt op

  Thai die naar Nederland vliegen zijn gewaarschuwd: Pas op wat je aan etenswaren meeneemt naar Nederland.

 9. Sir Charles zegt op

  Waarschijnlijk zullen ze dan ook moeilijk gaan om net dat ene nepartikel te veel.

 10. wim zegt op

  Ach na bijna 12 uur vliegen, kan een uurtje wachten er nog wel bij………(zucht).
  Waarom wordt alleen het inkomend verkeer gecontroleerd?
  Laten ze ook al die Nederlanders die op vakantie gaan controleren,
  want die weten dan meteen wat er mis is in Nederland en haar politiek!

 11. bram jansen zegt op

  Al die ‘ambternaren’ op non-‘actief’ stellen.
  Probleem opgelost.
  Er zijn voldoende hard werken willende anderen voor hen te beschikbaar.

 12. William zegt op

  Inderdaad, wat Dennis voorstelt. Dat ‘binnenhof’ afsluiten zodat “zij” die daar verantwoordelijk voor zijn ‘gepakt’ worden.
  “Ze” (Kabinet, ministers en kamerleden) er wel in.., maar niet eruit laten en de bevoorrading blokkeren !!

  Maar nee hoor , burgertje, buitenlandse toeristen en bezoekers pesten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website