Een KLM vliegtuig op Suvarnabhumi airport in Bangkok (KITTIKUN YOKSAP / Shutterstock.com)

Dankzij de versoepelingen die zijn doorgevoerd door Nederland en andere EU-lidstaten, ziet KLM de vraag naar vliegreizen stijgen. Deze zomer is de capaciteit in Europa daarom met 10% uitgebreid ten opzichte van vorig jaar en zijn ze bijna weer op het niveau van 2019. In totaal gaat het om ongeveer 16 miljoen stoelen. KLM ziet ook de vraag voor vliegtickets naar Thailand toenemen.

In Azië ziet KLM dat meer landen weer reizigers verwelkomen. Hoewel inreisbeperkingen voor veel landen nog verschillen, zien ze de vraag naar bestemmingen zoals de Filipijnen, Thailand, Singapore en Bali voor aankomende zomer weer aantrekken. India heeft aangekondigd de inreisregels te versoepelen, waar KLM op in zal spelen door de frequenties naar Delhi en Mumbai te verhogen. Daarnaast blijft Azië sterke en belangrijke markt voor cargo.

Op het intercontinentale netwerk heeft KLM de capaciteit met 17% uitgebreid ten opzichte van vorig jaar, vanwege de stijgende boekingstrend. Zo vliegen ze deze zomer dagelijks naar Aruba, Bonaire en Curaçao. Tijdens de vakantieperiode verhoogt de luchtvaartmaatschappij de frequentie naar Curaçao zelfs naar twee keer per dag. Port of Spain, de nieuwe tropische bestemming uit het winternetwerk, zal ook deze zomer worden aangeboden. Met KLM kunnen reizigers drie keer per week van Amsterdam naar de hoofdstad van Trinidad & Tobago vliegen.

Sinds de heropening van de VS in november 2021 blijft de vraag naar vluchten groeien. De capaciteit op de Verenigde Staten zit deze zomer op het niveau van 2019. Met de herstart van vluchten naar Salt Lake City en de nieuwe bestemming Austin vliegt KLM deze zomer in de VS rechtstreeks op meer bestemmingen dan ooit (12). Austin, de hoofdstad van de staat Texas, wordt gezien als een centrum van moderne technologie, vanwege het grote aantal techbedrijven dat er is gevestigd. Het is ook een bruisende studentenstad met bijbehorend uitgaansleven, Formule 1 en het grote jaarlijkse festival South by Southwest (SXSW). KLM verbindt Schiphol drie keer per week met Austin.

Voor China blijven de inreisrestricties vooralsnog gelden, wat betekent dat KLM het netwerk daar nog niet kan opbouwen. Door de EU-sancties die zijn opgelegd aan Rusland, maakt de maatschappij op dit moment geen gebruik van het Russische luchtruim. De vliegtijd van de vluchten naar en van Zuid-Korea, Japan en China is daardoor anderhalf tot tweeënhalf uur langer. De vluchten naar Japan en China maken een tussenstop in Seoul.

De capaciteit op het merendeel van de routes naar Zuid-Amerika is nagenoeg hersteld naar het niveau van voor de coronacrisis. Zo vliegen ze dagelijks naar Sao Paulo, Panama en Lima en minimaal zes keer per week naar Quito/Guayaquil, Bogota/Cartagena, Rio de Janeiro en Buenos Aires/Santiago de Chile.

Passagiers die naar Afrika willen vliegen kunnen deze zomer uit 10 bestemmingen kiezen. Op veel routes is ten opzichte van vorige zomer capaciteit uitgebreid om aan de toegenomen vraag te voldoen. Zanzibar, vorig jaar een nieuwe bestemming, is ook deze zomer door de toegenomen vraag opgenomen in het schema. Daarnaast vliegt KLM naar bestemmingen als Johannesburg, Kaapstad, Accra, Lagos, Kigali, Entebbe, Nairobi, Kilimanjaro en Dar es Salaam.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website